Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă în overtime partida cu CSM Petrolul Ploiești

Steaua câștigă în overtime partida cu CSM Petrolul Ploiești

Steaua București a reușit o victorie în Grupa 11-18, în etapa cu numărul 21 a sezonului regulat din LNBM. Militarii s-au impus cu scorul de 95-93, după overtime, în jocul cu CSM Petrolul Ploiești, desfășurat astăzi, 3 martie, în Sala Mihai Viteazul.

Partida a început în forță, cu cinci puncte marcate în mai puțin de 40 de secunde. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la jumătatea actului inaugural, când scorul era 11-8, în favoarea gazdelor. Steliștii au mai pus patru puncte pe tabelă și l-au determinat pe Mihai Popa să ceară timp de odihnă. Două aruncări de la distanță, marcate de Popa și Chițu, au făcut ca oaspeții sa treacă în avantaj. Jovanovic a marcat o liberă și primul sfert se încheia la egalitate, scor 20-20.

 În actul secund, cele două echipe au găsit cu dificultate drumul spre coș. Oaspeții s-au instalat la conducere, 26-29, cu cinci minute înainte de pauză. Lucrurile au rămase echilibrate până la intrarea la cabine, când tabela din Sala Mihai Viteazul indica scor egal, 39-39.

Repriza secundă a debutat cu o triplă a lui Farr. Răspunsul a venit rapid de la Mitchell. În continuare, registrul jocului a rămas neschimbat, cu echilibru între cele două echipe. Nimic nu a putut separa cele două formații, de fiecare dată venind replica din fiecare parte. Ultimele două minute din sfert le-au aparținut ploieștenilor, care au profitat de apatia ofensivă a gazdelor, iar la capătul primelor 30 de minute de joc, conduceau cu 64-57.

Startul actului decisiv a fost destul de încâlcit, cu doar șase puncte marcate în mai bine de trei minute. Gazdele au dat senzația că pot reveni pe tabelă, după o triplă a lui Vujadinovic. Răspunsul a venit prompt de la Calotă. Totuși, militarii nu au cedat, iar Titus Nicoară cu o triplă, făcea ca scorul sa devină 73-77, când mai era erau 2 minute și 20 de secunde de joc. Suspansul s-a păstrat până la final, iar 26 de secunde rămase pe ceas, Petrolul mai avea doar două puncte avans, dar și posesia. Milin a fost trimis la linia de fault de unde nu a ratat. Farr a marcat de sub panoul advers, iar Misters a irosit două libere. Jovanovic a marcat pe pătrundere și a egalat, dar mai rămâneau patru secunde de joc. Mitchell nu a găsit drumul spre coș, iar meciul a mers în overtime, 82-82.

Repriza suplimentară a început cu coșul, marca înregistrată, Titus Nicoară. Steaua s-a instalat la conducere și au mai venit două puncte de la Jovanovic. Ploieștenii au rămas însă aproape și totul avea sa se decidă din nou în ultimul minut. Meciul s-a transformat într-unul de vizite la linia de libere. Milin a ratat intenționat, Fundenburk a recuperat, dar nu a mai vrut un overtime și a trimis la Mitchell, care a ratat de la 3 puncte. A mai venit o recuperare ofensivă, dar Mister nu a găsit țintă și s-a încheiat cu scorul 95-93 pentru Steaua.

Strahinja Jovanovic a fost omul meciului cu 34 de puncte, 10 pase decisive și 5 recuperări. James Farr a contribuit cu 21 de puncte și 7 recuperări, iar Titus Nicoară a terminat în double-double, 18 puncte și 12 recuperări.

Veljko Brkic a fost principalul marcator al oaspeților, cu 23 de puncte. Matija Milin a adăugat 16 puncte și 7 recuperări, iar Kwamain Mitchell 15 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări.

*foto: Facebook Steaua București

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!