Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă la Pitești și e cu un pas mai aproape de Top 6

Steaua câștigă la Pitești și e cu un pas mai aproape de Top 6

Steaua București a ajuns la a 5-a victorie stagională, după ce a trecut în Trivale de BCM U Pitești cu scorul de 90-85. Partida a contat pentru etapa a 12-a din GVA a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2019/2020 și a fost transmisă în direct la Digi Sport 4.

Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Laszlo Bukurești au oficiat partida de la Pitești iar Mircea Martiș a fost comisarul din partea Federației Române de Baschet.

Steaua a avut un start excelent de partidă, a marcat 4 coșuri de la distanță în prima jumătate a actului inaugural și s-a desprins la 16-6. Jocul a curs tot în favoarea oaspeților, care au înregistrat un avantaj maxim de 18 lungimi, chiar în primul sfert. Cameron Rundles a mai redus din deficitul gazdelor, pentru 31-15 la finalul primelor 10 minute de joc. BCM U Pitești a început actul secund cu 4 puncte marcate la rând dar elanul le-a fost tăiat de tripla marcată de Mihai Gavrilă. Steliștii s-au dus din nou la 18 lungimi dar elevii lui Hristu Șapera au marcat ultimele 5 puncte ale reprizei pentru scorul de 53-40.

La reluarea jocului steliștii și-au păstrat ecartul până după jumătatea sfertului trei. Un parțial de 7-0 pentru argeșeni în final de sfert a relansat partida. Steaua se afla încă în avantaj, 74-66. Steliștii nu au marcat în primele 3 minute și gazdele au venit la o singură posesie în spate. Karlo Vragovic a spart gheața pentru militari, cum altfel decât cu o triplă. BCM U Pitești a venit la un singur punct în spate aproape de jumătatea actului decisiv dar oaspeții au pus rapid pe tabelă o diferență de două posesii, pe care aveau să nu o mai cedeze până la final. În ultimele două minute jocul s-a mutat la linia de fault iar BCM U Pitești nu a mai putut reveni.

Diferența în această partidă a fost făcută de coșurile de 3 puncte. Steaua a marcat 16 coșuri de la distanță din 26 de aruncări, pentru un procentaj de 62%, în timp ce gazdele a înscris doar 3 din 12, cu un procentaj de 25%.

Karlo Vragovic a fost omul meciului cu 25 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Strahinja Jovanovic a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Devin Searcy și Cameron Rundles au fost cei mai buni jucători de la gazde, cu câte 21 de puncte marcate fiecare.

Steaua urcă pe 5 în clasament cu 5 victorii și 7 înfrângeri, în timp ce BCM U Pitești rămâne pe ultima poziție în GVA cu 2 victorii și 10 înfrângeri.

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    4 din 4
    la pronostic: cj, oradea, craiova, steaua.

    Pitestiul se cam duce la vale din pacate. Rau o fi fost cu Nini dar se pare ca nu-i mai bine fara.

    cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      mie mi-au iesit 3 din 4, dar la a patra am fost departe rau de tot :)

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei, ai fost subiectiv
      si eu as paria tot pe echipa mea indiferent cu cine joaca in lnbm.
      oricum, lucrurile se vor mai echilibra spun eu, nu va fi chiar cj, oradea si restul. ramane de vazut...

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • uplifter:

      Re
      Anul asta eu chiar cred ca va fi Cluj - Oradea și restul. Sibiul este incapabila sa stea în picioare în fata celor doua și nu cred ca este o chestie de moment. Și cam la fel cu celelalte mai din spate.
      Dintre cele doua acum va rămâne de văzut cum revine Curry și cum va arata eventuala întărire la Oradea.

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      da
      ...exagerat de subiectiv.
      Desi am zis de multe ori ca sezonul e lung si multe se pot schimba, incep sa ma indoiesc tot mai mult, cel putin in ce ne priveste. Sa vedem Timisoara, desi sunt mult prea scurti sa incurce Cluj sau Oradea intr-o serie de playoff.
      Noi am intrat intr-o spirala negativa cum rar mi-a fost dat sa vad. In afara de nivelul baschetbalistic, care momentan este foarte scazut (as zice de locul 7-8), exista si un periculos blocaj mental; jucatorii nu mai au deloc in ei individual si in echipa, Dan pare si el cel putin demotivat si eu unul, ca suporter, nu imi dau seama deloc care ar putea fi solutiile.
      E clar ca e nevoie sa se schimbe ceva, dar e greu...
      In fine, mai sunt 2 meciuri, Pitesti si Timisoara, iar apoi vedem.
      Cel mai neplacut aspect este ca in cele 8 meciuri disputate in astea 3 luni cu Cluj si Oradea, nu a existat vreunul in care sa fi pus cu adevarat probleme, sa fi fost aproape sa castigam...nici macar un meci din 8... asta lasa urme foarte adanci in increderea jucatorilor.

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • uplifter:

      Sibiu
      Dacă îmi permiți, din afara, situația Sibiului nu îmi pare asa tragica. Pana la urma, este acolo unde ii este locul ca buget. Este foarte greu sa țintești sus când nu te apropii de bugetele primelor. Ok, anul trecut s-a putut, dar cred ca este evident ca a fost o excepție, o conjunctura favorabila care este extrem de greu sa se repete.
      Acum, ca nu ar trebui sa luați bătăile chiar în halul în care ați pățit-o, asta deja este altceva. Dar aici nu ma bag.

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      Departe de mine de a o considera o tragedie...Pana la urma vorbim de sport, momente de genul asta se petrec peste tot, nu e un capat de tara.
      Dar pentru ca tot ai adus in discutie anul trecut, as vrea doar sa extind si sa spun ca exceptand sezonul asta, in fiecare din celelalte 3 de cand e Dan la echipa, chiar si cu o diferenta procentauala de buget precum anul acesta, tot am fost in stare sa tinem piept Clujului sau Oradiei in multe meciueri, avand destule victorii la cele 2 in sezonul regulat, in fiecare sezon.
      De-asta sunt ingrijorat, caci momentan, cum spuneam nici macar nu punem probleme acestora, nu mai vorbesc de victorii... si am jucat totusi de 8 ori in 3 luni.

      cu 4 ani în urmă (06.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!