Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă la Sibiu la o diferență de un punct

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
16.12.2016

Steaua CSM EximBank a obținut a 11-a victoria în Liga Națională de Baschet Masculin după ce a învins la Sibiu, la o diferență de un punct: 76-75. Sibienii s-au aflat la conducere mare parte din meci, însă au cedat în partea a doua a partidei, ratând șansa de a lega a șaptea victorie consecutivă.

Sibienii au intrat bine în joc și aveau 6-0 după primele două minute, grație reușitelor lui Popescu și Mijajlovic. Roș-albaștrii au punctat și ei prin Malesevic și Dudzinski, scor 6-4, iar la jumătatea sfertului au adus egalarea: 11-11. Gazdele au preluat din nou conducerea și și-au adjudecat primul sfert la o diferență de 6 puncte: 22-16.

Galben-albaștrii au câștigat și secvența a doua, începută perfect de Boris Lalovic, care a marcat de două ori la rând de dincolo de semicerc, mărind ecartul echipei sale la 10 lungimi: 28-18. Sibienii s-au distanțat la 15 puncte, după reușita lui Davis de la mare distanță, iar până la final au mai pierdut din avantaj, intrând la pauza mare cu un avantaj de 8 puncte: 41-33.

Partea a doua le-a aparținut oaspeților, care au venit mai motivați de la vestiare. Jucătorii lui Claudiu Fometescu s-au apropiat la trei puncte de adversari și chiar au preluat conducerea la jumătatea sfertului. Sibienii au revenit și au intrat în decisiv cu un avantaj de trei puncte, dar au pierdut în cele din urmă victoria printre degete. Deși au putut să înscrie cu câteva secunde înainte de final, gazdele au bâlbâit mingea și au pierdut șansa de a-și trece în cont a șaptea victorie consecutivă.

Cel mai bun marcator al oaspeților a fost Marius Runkauskas, care a terminat partida cu 21 de puncte și 7 recuperări.  

De partea cealaltă, pentru sibieni s-a remarcat Bogdan Popescu, care a totalizat 22 de puncte, 3 recuperări, 1 assist și 2 intercepții, pentru un indice al eficienței de 22 de unități. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!