Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă un meci important în lupta pentru Top 6 în fața Craiovei

Steaua câștigă un meci important în lupta pentru Top 6 în fața Craiovei

Steaua a bifat astăzi, 23 decembrie, a 4-a victorie a sezonului, după ce a trecut pe teren propriu de SCM U Craiova cu scorul de 93-90. Meciul a contat pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin și a fost transmisă în direct de Digi Sport 4.

Partida de la Sala Mihai Viteazul a fost arbitrate formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Laurențiu Grigoraș.

Oaspeții au început jocul cu un parțial de 6-0. Harrell Jr.  a răspuns pentru gazde cu două coșuri la rând. Craiovenii au rămas fără punct marcat până la jumătatea actului inaugural, lucru de care gazdele au profitat și au trecut în față, scor 9-6. Jovanovic și Vîrnă au fost în mână de la distanță și au dus scorul la 17-10, moment în care Aco Todorov solicita timp de odihnă. Diferența s-a păstrat până la finalul primelor 10 minute de joc, fiecare echipa a mai înscris câte un coș și scorul ajungea la 19-12. La reluarea jocului Porter Troupe a făcut legea în onfensiva olteană și își aducea echipa la doar o posesie  în spate, 21-19. Steaua și-a refăcut ecartul în urma unei triple venite de la Davis. Diferența a crescut la 10 puncte, după un nou coș de afară, venit de la Harrell Jr.  Craiova a supraviețuit datorită lui Porter, cel care avea să marcheze prima triplă din meci a oltenilor, cu care stabilea scorul pauzei 43-40 pentru Steaua.

Steaua a început repriza secundă cu o triplă de la Spasojevic. Parțialul gazdelor a ajuns la 8-0 și Aco Todorov era nevoit să ceară time-out la scorul de 51-40. Craiova a răspuns bine și a urmat un run de 9-0 pentru olteni și venea momentul lui Cătălin Burlacu să întrerupă jocul. Pratt își ducea echipa în față cu o nouă triplă, scor 52-51. Finalul de sfert le-a aparținut oaspeților care se desprindeau pe tabelă pentru prima dată după startul partidei, scor 61-55. Actul decisiv a început tot în favaorea oltenilor, care s-au dus la nouă puncte după o triplă a lui Gudul. Vragovic a replicat cu un three-point-play. Tot croatul a marcat o triplă și diferența era de o posesie. Troupe a transformat două libere, ca la celălalt Vragovic să mai lovească o dată de la distanță. Vîrnă egala la 68 după o intercepție iat Craiova solicita din nou time-out. Steliștii au rămas on-fire iar Jovanovic și Vragovic au dus scorul la 77-72. Steaua s-a dus la plus 6 dar Troupe a marcat patru puncte la aceeași fază și scorul era 82-80. Finalul de meci a fost unul strâns, s-a aruncat mult de la libere iar Steaua a avut câștig de cazuă, scor 93-90.

Marius Ciulin a dictat două greșeli tehnice în acest meci, câte unul de fiecare parte, după simulări pe aruncări de 3 puncte la Laser, respectiv Jovanovic.

Karlo Vragovic a fost omul meciului și cheie succesului de pe banca Stelei. El a marcat 31 de puncte în 22 de minute petrecute pe parchet. Strahinja Jovanovic a făcut la rândul său un meci excelent, încheiat cu 21 de puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Keith Clanton a fost din nou în double-double, 10 puncte, 18 recuperări și 5 pase decisive.

Porter Troupe a fost cel mai bun oltean cu 25 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Monyea Pratt a adăugat 24 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestui rezultat, Steaua urcă în top 6 cu 4 victorii și 7 înfrângeri. SCM U Craiova coboară pe poziția a 7-a cu 3 victorii și 8 înfrângeri. Oltenii par să se îndepărteze de top 6, având în vedere programul dificil din ultimele etape.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Ho,ho,ho!
    Despre joc,al nu stiu catelea in care Laser ne ingroapa iar alti doi straini in loc sa aduca plus valoare doar bifeaza cateva minute.Drept urmare,ca sa nu va plictisiti in vacanta de Craciun,vi se da spre rezolvare urmatoarea problema-lucrati de 20 de ani exclusiv ca bugetar,cu o leafa de cel mult 500 euro/lunar.In ultimii 10 va insinuati pe langa o echipa de baschet,evident tot la bani publici(ca la privat si muncesti si dai socoteala) si mitocositi un buget anual mediu de 500000euro.In timp ce rezultatele profesionale sunt in general jalnice,agonisiti 2 bucati apartamente,una bucata vila gata si una bucata vila in constructie,toate intravilan.Se cere sa elaborati formula de calcul care conduce la astfel de rezultate exceptionale.Raspunsurile se trimit pe adresa clubului din Craiova,sectia de baschet,cu mentiunea ,,Santa Claus poarta Ray Ban si/sau Persol si canta la/cu Saxofon,,Castigatorii vor primi o deplasare cu echipa nationala la meciurile de pregatire din Hong Kong,Thailanda si Japonia.Sa aveti un Craciun care sa va mearga la suflet!

    cu 4 ani în urmă (24.12.2019) Raspunde
  • WIzzu :

    Win-Loss Craiova
    Poate cineva sa-mi confirme/infirme daca de la momentul "analist video" al lui Todorov de dinaintea meciului cu U, Craiova a avut o serie 0-6? Sau totusi a mai castigat ceva? Mersi.

    cu 4 ani în urmă (24.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!