Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM a învins la Oradea după prelungiri și rămâne fără înfrângere în Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2014

LNBM

Etapa V

93-94

Arena „Antonio Alexe”

1-4 Statistică 4-0

Duelul dintre CSM-U Oradea și Steaua CSM EximBank și-a respectat statutul de unul dintre cele mai interesante întâlniri ale rundei, oferind publicului spectator din Arena „Antonio Alexe” de pe malul Crișului Repede un spectacol de proporții. Bucureștii au reușit să se impună în fața celor din Oradea cu 94-93, însă disputa a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a-și desemna învingătoarea. La finele timpului regulamentar de joc, cele două formații roș-albastre se aflau la egalitate, scor 79-79. 

Încleștarea a fost încă din start una echilibrată, cele două echipe mergând umăr lângă umăr pe toată durata sfertului de debut. La finalul primelor 10 minute de joc, tabela indica 22-22. Actul secund s-a scurs în aceeași notă dominant echilibrată, însă, în cele din urmă câștig de cauză au avut oaspeții din Capitală, care s-au impus cu un parțial de 18-17. Astfel, după 20 de minute jucate, scorul era 40-39 în favoarea elevilor lui Niksa Bavcevic. 

Odată cu revenirea de la vestiare, cursul jocului a început să fie altul, mai exact cu roș-albaștrii din București la timona partidei. Aceștia și-au adjudecat cea de-a treia secvență a întâlnirii cu un parțial de 24-17, ceea ce a făcut ca înaintea sfertului decisiv, Nicoară și compania să aibă un ecart de 8 puncte, scor 64-56. Astfel, cu acest avantaj la îndemână, gruparea vizitatoare pornea cu un moral mult mai bun în ultimele 10 minute. Totuși, amfitrionii au sunat revenirea, recuperând cele 8 puncte după un parțial de 23-15, și astfel meciul s-a terminat cu 79-79, urmând cele 5 minute de prelungiri. 

Minutele suplimentare au fost mai mult decât interesante, cu destul de multe puncte marcate, 29 la număr. Din nou Oradea și Steaua au mers cap la cap, însă de această dată cu un ușor avantaj de partea gazdelor. La mijocul reprizei de prelungiri, bihorenii aveau 4 puncte în fața adversarilor, scor 89-85. Însă, treptat, Steaua a revenit lângă CSM-U, iar cu două libere marcate de Titus Nicoară în ultimele 6 minute de joc, bucureștenii s-au impus în Bihor cu 94-93. 

Principalii marcatori din tabăra învingătorilor au fost P. Barac cu 17 puncte, T. Watson cu 16 puncte și 13 recuperări, C. Everrett cu 16, G. Ikonic 14 și T. Nicoară 12, aceștia fiind urmați de Mihai Paul cu 8 puncte marcate, Adi Tudor cu 7, respectiv Wilburn Amis IV cu 4. În tot acest timp, M. Hatten cu 22 de puncte puse pe tabelă a fost cel mai bun marcator al Oradiei, acesta fiind urmat de D. Dillon 19, M. Pantic 18, A. Krapic 14, R. Markovic 12 și V. Subotic cu 8. 

În urma acestui rezultat, Steaua CSM EximBank București a trecut pe prima poziție a clamsamentului, fiind singura formație fără insucces, având la activ 4 meciuri câștigate din 4 jucate. De cealaltă parte, Oradea continuă seria înfrângerilor, având după 5 etape jucate un bilanț de 4 înfrângeri și un singur meci câștigat. În runda următoare, Steaua va primi vizita celor de la CSU Sibiu, în timp ce Oradea se va deplasa la Timișoara pentru confruntarea cu Timba. 

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!