Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank a ajuns la trei înfrângeri consecutive

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.11.2013

Steaua CSM EximBank București a suferit a 3-a înfrângere consecutivă în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Echipa din capitală a cedat, scor 53-71, în fața Asesoftului, meciul contând pentru etapa a 6-a în sezonul regulat al actualei ediții de campionat.

Interesant este că bucureștenii au început stagiunea cu o eliminare în cupă, după o dublă manșă disputată în compania Timișoarei, echipă cu care a împărțit victoriile. A urmat o serie de trei victorii consecutive în campionat, ce a cuprins o victorie pe teren propriu, cu Timba, respectiv două în deplasare, la Craiova și Mediaș.

Cu alte cuvinte echipa lui Mladen Jojic a avut un start excelent de sezon, bifând victorii în niște săli greu de câștigat. Nu trebuie să omitem că și în cupă această echipă a Stelei a învins în deplasare. Iarăși într-un loc extrem de greu de câștigat.

A urmat o serie de trei înfrângeri, două dintre ele pe teren propriu. Cu Pitești și Ploiești. E vorba despre niște meciuri în care Steaua a înscris 55, respectiv 53 puncte. Mult prea puțin pentru a avea o șansă reală la victorie. Evident procentajele au fost extrem de modeste în aceste partide.

În plus, militarii au cedat la Timișoara, pe mâna aceluiași adversar care le-a oprit parcursul în cupă. A fost un meci în care, dacă ne amintim, numărul de 80 puncte marcate de Steaua se datorează prestației de excepție a lui Virgil Stănescu. Fără punctele sale, Steaua a avut 43 puncte în partida cu Timișoara. Mai mult, restul echipei a avut 16 coșuri din acțiune în acest meci. Egal cu câte a avut președintele și liderul echipei.

Așadar, după în start solid de sezon, ce a cuprins trei victorii, Steaua se confruntă cu probleme. Ofensiva este problema. Desigur, există partea pozitivă. Aceea că defensiva este solidă. Totuși, e posibil ca efortul depus în apărare, o etichetă a lui Mladen Jojic, să-și spună cuvântul la celălalt capăt al terenului.

Pe de altă parte sunt destule momente în care nu doar efortul din apărare se resimte pe faza ofensivă. Se poate observa și lipsa de inspirație la capitolul creație. Ceea ce este problematic în condițiile în care există destui jucători valoroși, potenți pe faza ofensivă. Potenți nu doar la finalizare.

Rămâne de văzut ce urmează pentru bucureșteni din punct de vedere al prestațiilor. Programul până la încheierea turului cuprinde trei deplasări în Ardeal, toate dificile, dar și două jocuri pe teren propriu înainte câștigate, în jocurile cu Chiajna și Constanța. Ceea ce ar putea fi de utilitate Stelei, care joacă următoarele două deplasări în compania unor echipe care se împart asupra participării în două competiții. Iar până în prezent jocurile în deplasare au fost solide pentru bucureșteni. Indiferent de rezultatul final.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!