Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank a câştigat la limită un meci extrem de spectaculos cu Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
01.02.2016

steaua-dinamo

Steaua CSM Eximbank Bucureşti reuşeşte o victorie importantă la capătul unui meci spectaculos cu rivala de tradiţie, Dinamo Bucureşti, scor 85-83, în etapa a XVIII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin.

Claudiu Fometescu a început partida în formula Marinovic, Barac, Malesevic, Nicoară şi Galdikas, în timp ce Aleksandar Todorov a propus următoarea formulă de start: Sutalo, Corpodean, Marinov, Dahlman, Sulovic. Marko Sutalo a deschis ostilităţile cu o aruncare de la 3 puncte, iar Dinamo conducea după patru minute cu scorul de 13-8. Steaua a răspuns cu un parţial de 11-0, cu trei and-one uri marca Malesevic, Barac şi Bill Amis, ultimul cu un dunk superb peste Darko Balaban. Iulian Orbeanu a închis tabela după primul sfert cu încă o aruncare de 3 puncte, scor 19-16.

Malesevic şi Babkauskas au schimbat coşuri de 3 la începutul celui de-al doilea sfert, pentru ca apoi Steaua să se distanţeze cu un parţial de 9-0 la 31-19. Spre finalul sfertului dinamoviştii au reintrat în joc, tip-in ul lui Chris Cooper stabilind scorul la pauză, 38-30.

Dinamo a pus primele puncte pe tabelă în sfertul trei, dar un alt run de 9-0 al Stelei le-a adus Roş-Albaştrilor cel mai mare avantaj al meciului, de 14 puncte (47-33). Însă treptat dinamoviştii au reintrat în joc, graţie în mod special aruncărilor din spatele semicercului şi ale aruncărilor libere. Coşul de 3 al lui Babkauskas a făcut ca Steaua să intre la pauză cu un avantaj de numai 7 puncte, scor 56-49.

Steaua a reuşit să pună din nou 10 puncte avantaj în sfertul decisiv (65-55), dar dinamoviştii au rămas în joc graţie preciziei extraordinare de la 3 puncte. În sfertul patru dinamoviştii au reuşit nu mai puţin de 9 coşuri din spatele semicercului: 3 Sulovic, câte 2 Corpodean, Bubkauskas şi Marko Sutalo. La mijlocul sfertului patru steliştii conduceau cu 70-58 şi păreau să scape în învingători. Însă a urmat barajul de 3 puncte dinamovist, care a redus treptat dezavantajul. Dinamoviştii aveau să se apropie în două rânduri la 2 puncte (76-74, 82-80). Liberele lui Pani Barac au adus un avantaj de 4 pentru Steaua, însă un coş la disperare a lui Bubkauskas i-a adus pe "Câini" la numai un punct, scor 84-83. Cu două secunde rămase Miţă Paul a transformat prima liberă rămasă şi a ratat intenţionat a doua liberă pentru a face timpul să treacă. Scor final 85-83 şi Steaua obţine încă o victorie muncită, ajungând la 11 meciuri câştigate şi 7 înfrângeri în LNBM. De partea cealaltă Dinamo a adunat 9 victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Titus Nicoară a avut un meci senzaţional împotriva dinamoviştilor. Extrema Stelei a reuşit 28 de puncte, cu 12/17 din acţiune, reuşind şi un double-double cu 12 recuperări, pentru un indice de eficienţă de +32. Bill Amis a reuşit la rândul său un double-double, cu 13 puncte şi 11 recuperări, la care a adăugat 4 capace, Pani Barac a marcat tot 13 puncte, Malesevic 11 iar Marko Marinovic a reuşit 9 puncte şi 9 pase decisive.

De partea cealaltă, Marko Sutalo a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte, Karolis Babkauskas a înscris 18 puncte, Nenad Sulovic a reuşit un double double cu 17 puncte, 10 recuperări şi 5 pase decisive, iar Pavel Marinov a înscris numai 6 puncte, cu 2 din 10 din acţiune, dar a reuşit să contribuie în alte aspecte ale jocului, strângând 9 pase decisive şi 7 recuperări.

Diferenţa de stil dintre cele două echipe poate fi observată foarte uşor pe căsuţa statistică. Steaua a reuşit 46 de puncte din spaţiul de 3 secunde, pe când Dinamo a reuşit numai 26. Steliştii au avut de asemenea un procentaj mult mai bun la aruncările de 2 puncte: 52%, faţă de 33% reuşit de Dinamo. În schimb elevii lui Todorov au răspuns cu un joc senzaţional din spatele liniei de 3, "lunetiştii" lui Dinamo având un procentaj de 60% (15/25) de la 3, în timp ce Steaua a reuşit 40% din aruncările de la 3 (4/10).

Jocul s-a disputat în faţa a 2.500 de suporteri, dintre care aproximativ 400 de suporteri din Peluza Sud a Stelei şi 100 de fani ultras dinamovişti.

La începutul partidei tricoul cu numărul 7 al lui Andrei Savu a fost retras de către Roş-Albaştri, premiul fiind ridicat de către fiul său, Bogdan Savu.

La începutul partidei imnul naţional a fost cântat de toată sala, fiind intonat de la nivelul parchetului de o artistă de numai 11 ani, Ingrid Boengiu.

În etapa următoare Steaua va juca în compania celor de la Gaz Metan Mediaş, în timp ce Dinamo se va deplasa la Timişoara.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!