Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank a fost repartizată în Grupa D a EuroCup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.07.2015

Virgil Stănescu și Ionuț Georgescu la tragerea la sorți de la Barlceona

Astăzi, 9 iulie, a avut loc la Barcelona tragerea la sorți pentru prima fază a grupelor din EuroCup. România este reprezentată în acest an în cea de-a doua competiție europeană ca valoarea de către Steaua CSM EximBank, după ce în precedentele două sezoane, CSU Asesoft Ploiești a ținut steagul sus în EuroCup pentru țara noastră.

Steaua CSM EximBank a fost repartizată în Grupa D a EuroCup din Conferința 2, alături de Unics Kazan, Banvit Bandirma, Trabzonspor, Buducnost Podgorica și Aris Salonic.

Vă reamintim faptul că formația militară a făcut parte din ultima urnă valorică înaintea tragerii la sorți. Steaua CSM EximBank revine astfel în competițiile europene, după un periplu în liga secundă a baschetului românesc.

Configurația completă a grupelor din EuroCup:




GROUP A GROUP B
CEZ BASKETBALL NYMBURK ALBA BERLIN
DOMINION BILBAO BASKET HERBALIFE GRAN CANARIA LAS PALMAS
UNION OLIMPIJA LJUBLJANA TELENET OSTEND
JSF NANTERRE LE MANS SARTHE BASKET
TELEKOM BASKETS BONN GRISSIN BON REGGIO EMILIA
DOLOMITI ENERGIA TRENTO ENEL BASKET BRINDISI
GROUP C GROUP D
VALENCIA BASKET UNICS KAZAN
CAI ZARAGOZA BANVIT BANDIRMA
RATIOPHARM ULM TRABZONSPOR MEDICAL PARK
SLUC NANCY BUDUCNOST VOLI PODGORICA
PROXIMUS SPIROU CHARLEROI ARIS THESSALONIKI
UMANA REYER VENICE STEAUA CSM EXIMBANK BUCHAREST
GROUP E GROUP F
BESIKTAS INTEGRAL FOREX ISTANBUL GALATASARAY ISTANBUL
LIETUVOS RYTAS VILNIUS NIZHNY NOVGOROD
ZENIT ST. PETERSBURG KRASNY OKTYABR VOLVOGRAD
AVTODOR SARATOV HAPOEL BANK YAHAV JERUSALEM
PAOK THESSALONIKI AEK ATHENS
SZOLNOKI OLAJ NEPTUNAS KLAIPEDA
 
18 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    cum e posibil?
    cum se poate asa ceva? nu se claseazaq nici pe locul 2 si joaca in eurocup ciudat

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      simplu
      asehotzii le-au predat stafeta cu tot cu loc, jucatori, presedinte si poate si albitrii....

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms:

      ?!
      Albitrii ?!?!?!

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      da, corect
      arbitrii ar trebui prin definitie sa fie niste persoane corecte, echidistante, pe cand....la noi avem o alta specie, hai sa-i deosebim! faza cu "albitrii" nu eu am patentat-o pe forum, recunosc!

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      care e legătura ?
      Intre locul 2 și participarea în Eurocup ? Steaua a fost echipa care si-a dorit sa joace , noi avem echipe care nici nu se înscriu în cupe din cauza cheltuielilor cu deplasările și cu jucătorii . Dacă nu mă înșel, Târgu Mureș nu s-a înscris în Eurochallenge deși avea acest drept . Țin minte ca în anul în care Pitesti ul a jucat ultima data în Eurochallenge (am jucat cu 2 echipe de prin Belgia ) am fost varza în campionat din cauza oboselii ( vezi și cazul Craiovei anul trecut ). Dacă Steaua vrea sa participe , foarte bine , nu înțeleg ce e cu manifestările astea de invidie . Sa ne bucuram ca mai avem echipe care ne reprezintă cu succes prin Europa ( ca și Energia , Asesoft și parcă și Mediaș ). Altfel, dacă jucam doar prin campionatul nostru nici nu existam pt baschetul european.

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    bafta
    Bafta multa! Dar nu spuneau ca nu e voi cu 2 echipe din aceeasi tara in grupa?

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Penibil
    Din poza mai lipseste Ponta. Da, stim toti ca e fan Steaua, stim toti ca e fan baschet, stim toti de relatia stransa cu Sebastian Ghita, stim ca Paun e fost stelist si cum a ajuns presedinte la FRB. Mai stim ca Paun l-a adus la FRB pe Voinescu, un alt stelist. Va anunt ca se incearca din greu reinceperea dominatiei Stelei. Sau mai corect spus Steaua CSM Targoviste Ponta Eximbank Dan Dacian Bucuresti cu catelusul Georgescu la butoane.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    frustrati
    Doamne , câte frustrări își varsă unii pe aici. Nici nu a început campionatul și deja Steaua fura cu arbitrii. Stați, fraților , sa înceapă campionatul și atunci vedem . Deocamdată , eu văd ca își fac echipa buna , mă refer la jucători. Anul trecut Ponta era văzut ca un apropiat al Energiei , alții scriau pe aici ca Oradea e favorizata ca plătește Digi arbitrii , alții ca Ploiestiul , si tot așa. Aveți răbdare , sa înceapă campionatul și vedem ce va fi.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    tot nu inteleg
    eu tot nu inteleg care e criteriul de a juca intr-o competitie fara sa ai un loc cat mai bine clasat sau sa fie echipa campioana dar cine stie cum au reusit cei de la Steaua sa ajuga sa joaca in Eurocup, din punctul meu de vedere e o tiganime ce se intampla.

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    gabitu
    Asa e unele cluburi nu vor sa participe pentru ca nu au buget voi steaua si a luat titulatura de csm ca sa sugă bani din primărie ca virgil stanescu nu a adus un leu in club totul vine pe filiera politica ,acu daca Ploieștiul a picat gâsca se muta într o singura barca si a tras banii pt sezonul următor , asa ca va urez succes la cheltuieli prin europa de câștigat o sa câștigați maxim 1meciuri in acea grupa desi pt baschet mi as dori mai mult ,toată finanțarea stelei in concluzie e un balon de sapun

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Steaua
      Stai liniștit , nu am nici o legătură cu Steaua , echipa mea de suflet este BCM U Pitești. Dar chiar nu înțeleg atacurile către aceasta echipa , nici nu au început sa joace și deja e catalogată ca o echipa care fura cu arbitrii. Anul trecut nu țin minte sa fi fost vreun scandal ca au câștigat nemeritat, acum au început scandalurile înainte de începerea campionatului . Mentalitate tipic românească !

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    gabitu
    Asa e ai dreptate inca nu a început campionatul si nu poți acuza pe nedrept,steaua anul trecut a furat la nivel de juniori daca vrei o părere,si oamenii simt amenințarea stelei prin oameni care formează acest club de baschet si influentele lor la nivel de federație si politic

    cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ???
      Acum , eu nu știu dacă e așa. Dar tu știi sigur , sau doar bănuiești sau ai auzit de la un prieten ? Eu sa lăsăm lucrurile Sa se deruleze și apoi vedem dacă sunt motive sa-i injuram

      cu 8 ani în urmă (09.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Ciudat?!
    Cum au stiut unii cand sa se inscrie si in ce competitie! Daca e pe intrebat, as fi curios daca au fost consultate toate echipele care erau eligibile pt cupele europene. Daca odata cu Steaua au fost intrebate Mures, Energia, Timisoara si Cluj. Algoritmul ori e gresit, ori se aplica dupa ureche si interese. Poate voia Energia in Eurocup, sau Clujul etc. Eu tin cu BC Timisoara, nu am nimic cu Steaua, le doresc mult succes in grupa asta groaznica, dar, totusi, calificarea sau inscrierea intr-o competitie internationala nu survine pe cale succesorala, nu?

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Exista o explicatie...
    Salutare... sunt cateva aspecte pe care daca le intelegem putem raspunde mai usor la intrebarea "de ce e Steaua in Eurocup?". In primul rand Euroleague si Eurocup sunt competitii organizate de ULEB. ULEB este o organizatie privata, guvernata de 11 din cele mai mari cluburi din Europa si deci nu are treaba cu FIBA sau orice federatie nationala. Pentru a participa la aceste competitii sunt intr-adevar niste criterii stricte la care se adauga modelul de invitatie (wild card). Participarea Stelei (cat si a Asesoftului in precedentele editii) au fost pe baza de invitatie, si era un articol in care se explica faptul ca brand-ul "Steaua" este atractiv pe plan european fiind cel mai cunoscut in sportul romanesc. Acesta e una din motive, si probabil mai sunt si altele despre care noi nu stim mare lucru. Iar atata timp cat nu vom avea o liga profesionista in baschetul romanesc vom participa la competitiile ULEB doar pe baza de wild card, deci prin decizia lor de a invita pe cine doresc dansii. E clar ca e subiectiv, insa e o situatie care se poate remedia doar pe termen lung si prin investitii masive in baschet, ceea ce la ora actuala e cam SF. Sunt foarte curios cum se va descurca Steaua in Eurocup si eu personal le doresc succes.

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe psi :

    pt start
    cred ca tu esti si cel mai frustrat si cel mai invidios...de ce ai bagat juniorii in discutia asta? unde s-a furat la juniori? oare veti invata vreodata sa recunoasteti ca pur si simplu altii pot fi mai buni...inteleg nedumeririle legate de participarea Stelei in Eurocup si tomy a explicat destul de clar, dar sa te iei de juniori la nu stiu cat timp de cand s-au terminat competitiile mi se pare maximum de frustrare...

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    psi
    Cu siguranță steaua are potențial de a fi cea mai buna inclusiv la juniori ,frica unui eventual eșec este mare si explicarea eventualului eșec după porcoiul de bani încasați e greu de dat la asta ma refeream ,daca afirmația mea ti a atras atenția înseamnă ca ști tu ceva.........,probabil sunt un frustrat dar si cel mai mare invidios....

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe psi :

    potential?!
    nu e vorba doar de potential...sunt campioni la u18, vicecampioni la u16. si-ti amintesc ca ai scris ca ,,a furat la nivel de juniori". La asta am reactionat.Restul...

    cu 8 ani în urmă (10.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!