Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank administrează prima înfrângere pentru Universitatea Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
24.10.2015

steaua_craiova

Steaua CSM Eximbank București se impune în deplasare la Universitatea Craiova, scor 75-64, în etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ambele echipe erau pe cai mari înaintea acestei partide. Universitatea Craiova era una dintre singurele două echipe neînfrânte în primele trei etape din LNBM, cealaltă fiind CSM-U Oradea, echipă care învinsese Steaua în etapa inaugurală. Elevii lui Hristu Șapera aveau moralul ridicat grație unei victorii senzaționale în Eurocup, obținută în fața finalistei EuroChallenge, Trabzonspor. 

Oliver Popovic a trimis pe parchet următoarea formulă de start: Bozovic, Durasovic, Covington, Djordje Micic și Cătălin Burlacu. De partea cealaltă Steaua a început cu Marinovic, Rasic, Ikovlev, Chris Cooper și Titus Nicoară. Steliștii nu s-au putut baza din nou pe Barac și Gerald Lee, în continuare accidentați. 

Primul sfert a fost unul mai degrabă modest. După 10 minute se înscriseseră doar 20 de puncte, steliștii conducând cu 12-8. Singurul moment interesant a fost angajamentul onorific al lui Rade Dzambic. Fostul baschetbalist al Craiovei a ales să se retragă din cariera de sportiv, iar conducerea clubului i-a mulțumit pentru contribuțiile aduse. 

Al doilea sfert a fost mult mai dinamic. Coșul de 3 puncte al lui Miță Paul, cu 3 minute rămâse din prima repriză aducea Stelei un avantaj de 11 puncte, scor 26-15. Dar Craiova a revenit prin aruncările reușite de la 3 puncte ale lui Burlacu, Micic și Durasovic, și a terminat repriza în urma unui parțial excelent de 11-1,  care a tăiat diferența la pauză la un singur puncte, scor 29-28 pentru bucureșteni. 

Sfertul trei a început din nou echilibrat, Craiova reușind chiar să ia un avans de 2 puncte după aruncarea de trei a aceluiași Durasovic. A urmat însă un run agresiv al steliștilor de 12-2, cu două coșuri de 3 puncte marcate de Bill Amis. Grație prestației din a doua parte a acestui sfert, elevii lui Șapera intrau la pauza de dinaintea ultimelor 10 minute cu opt puncte în fața Craiovei, scor 54-46.

Gazdele însă nu s-au dat bătute și au luptat pentru a reveni pe tabela de marcaj. Cu 6 minute rămase același Durasovic marca un coș de trei care reducea dezavantajul la un singur puncte, scor 60-59. Seliștii și-au păstrat însă calmul și aveau să își adjudece partida grație unui parțial de 10-0 care le-a asigurat un avantaj de 11 puncte cu două minute rămase de jucat. Scor final 75-64 și Steaua prinde din urma Craiova în clasamentul LNBM, ambele echipe având în acest moment trei victorii și o înfrângere. 

Cel mai bun marcator al partidei a fost craioveanul Bozo Djurasovic, care a reușit 19 puncte, alături de 7 recuperări. Acesta a fost secondat de colegul său Cătălin Burlacu, autor a 18 puncte și 8 recuperări. De la craioveni a mai fost în double digits doar Djordje Micic, cu 12 puncte.

De partea cealaltă cei mai buni marcatori ai Stelei au fost Marko Marinovici (14 puncte, 7 pase decisive) și Titus Nicoară (14 puncte, 7 recuperări). Bill Amis a contribuit și el cu 13 puncte iar Aleksandar Rasic a strâns 11 puncte. 

În etapa următoarea Universitatea Craiova va juca miercuri acasă cu Gaz Metan Mediaș. Tot miercuri, dar în Eurocup, steliștii vor înfrunta Banvit Bandirma.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Domnu'Edi
    Pentru corecta informare a cititorilor v-as ruga sa modificati in mod onest titlul articolului:"Epure,Faur si Stoica administreaza prima infrangere Craiovei"

    cu 8 ani în urmă (24.10.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    .
    Dacă e să fiu răutăcios un pic aș zice că nu credeam că o să apuc ziua în care Burlacu va fi defavorizat de arbitrii! L-aș întreba ce senzație e, să fie furat de arbitrii,că doar e una nouă pentru el. Dar mai bine îmi mențin bunele maniere și tac din gură.

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @erebus
      La rece vorbind,cam ai dreptate...

      cu 8 ani în urmă (25.10.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      sincer ...
      Ma asteptam ca fanii Craiovei sa-mi sara la gat, chiar daca nu aveam intentii rele privind afirmatia. Respect!

      cu 8 ani în urmă (26.10.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Da....
    intradevar o victorie aproape furata de stelisti in conditiile in care in momentele cheie ale meciului STEAUA a fost usor avantajata de cei 3 "dirijori".....asta nu inseamna faptul ca STEAUA nu are echipa dar consider ca acest meci se putea termina intr-un mod mai diferit in coditiile date

    cu 8 ani în urmă (25.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!