Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank primeşte Energia Târgu Jiu în ultimul meci pe teren propriu

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2016

steaua-energia

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va încerca să îşi continue şirul de victorii în Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM) astăzi, în etapa a XXI-a a sezonului regulat. Adversarul va fi însă unul deosebit de dificil şi care cunoaşte clubul roş-albastru. Steaua se va duela cu Energia Târgu Jiu, echipă calificată în optimile Europe Cup şi care este condusă de pe bancă de fostul antrenor al "militarilor", Hristu Şapera.

Steaua CSM Eximbank Bucureşti a avut un traseu sinusoidal în acest debut de 2016. După ce a pierdut 6 înfrângeri din primele 7 meciuri, inclusiv dubla din Cupa României cu CSM CSU Oradea, în urma căreia Hristu Şapera a fost demis de la conducerea clubului bucureştean, steliştii s-au regrupat şi au obţinut 4 victorii consecutive în LNBM. Ultima dintre ele s-a produs în prelungiri, în compania celor de la BCM U Piteşti, scor 84-77. Nikola Malesevic a fost cel mai bun marcator al Stelei la Piteşti, reuşind o linie statistică consistentă: 17 puncte, 12 recuperări şi 8 pase decisive. Pani Barac a înscris 14 puncte, inclusiv coşul decisiv de 3 puncte care a împins meciul în prelungiri, în timp ce Bill Amis a contribuit cu 13 puncte şi 8 recuperări.

Graţie acestei victorii, Steaua a urcat pe locul patru în clasamentul LNBM, cu 13 victorii şi 7 înfrângeri şi nu poate coborî mai jos de locul 6 în clasament.

De partea cealaltă Energia Târgu Jiu vine după o victorie destul de greu obţinută în faţa celor de la BC Timişoara, scor 85-77. Mai mult, la pauza meciului cu timişorenii a avut loc o altercaţie între antrenorul Hristu Şapera şi LaMont Mack, în urma căreia americanul nu a mai stat nici măcar pe banca de rezerve în partea a doua a partidei. Rămâne de văzut dacă Mack, cel mai bun marcator al echipei cu 14,5 puncte pe meci, va mai juca împotriva Stelei.

Dacă în Europe Cup Energia Târgu Jiu se află în continuare pe urmele performanţei de anul trecut, când a ajuns în semifinalele competiţiei, fiind calificată în optimi, în campionat elevii lui Hristu Şapera nu merg la fel de bine. În acest moment se află doar pe locul opt în clasamentul LNBM, cu 9 victorii şi 11 înfrângeri.

Energia Târgu Jiu conduce duelul direct cu Steaua, obţinând 8 victorii din 12 întâlniri. Gorjenii au câştigat ultimele patru întâlniri, ultima victorie a Stelei venind în noiembrie 2014, scor 88-84. În partida tur Energia s-a impus cu 79-76, Callistul Eziukwu fiind cel mai bun marcator al echipei, cu 19 puncte şi 8 recuperări. De partea cealaltă Denis Ikovlev, plecat între timp de la Steaua, a înscris 16 puncte.

Partida dintre Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi Energia Târgu Jiu se va juca miercuri, de la ora 18:00, în Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazu" din Capitală. Partida va putea fi urmărită şi pe Digi Sport 3.

Înainte de startul meciului, steliştii îi vor retrage tricoul cu numărul 5 al lui Emil Niculescu, jucător care a câştigat 10 titluri în tricoul roş-albaştrilor şi care a participat cu naţionala României la 5 campionate europene.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!