Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank se impune în fața celor de la CSM CSU Oradea

Valentin Todea

Valentin Todea
03.04.2016

Derby-ul dintre Steaua și Oradea disputat sâmbătă în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu” din capitală a fost adjudecat de trupa lui Claudiu Fometescu, scor 78-76. Pe sferturi a fost 16-14, 22-22, 23-28 și 17-12.

Gazdele au început în formula Marinovic, Troupe, Marinovic, Nicoară și Amis, bihorenii replicând cu Franklin, Mandache, Zeno, Barnette și Nuhanovic.

Ca în marea majoritate a meciului, cele două echipe au mers cap la cap în primele minute. Steaua s-a distanțat pe tabelă după coșul lui Nicoară, 13-7, Mandache transformând mai apoi de la mare distanță, 13-10. Ulterior, Marinovic și Barnette au încris din apropiere pentru a stabili scorul după primul sfert.

Actul doi a debutat cu o reușită de la 3 puncte semnată de Markovic, Zeno și Țîbîrnă urcând scorul la 16-21, steliștii nereușind să fie preciși în aruncări. Banca gazdelor a cerut time-out, iar la reluare Nicoară a redus din diferență, 18-21. Barac a marcat din spatele arcului de cerc, 21-23, însă Zeno a transformat trei libere consecutive, 21-26. Nicoară contribuie din nou cu puncte, 25-27, dar Zeno se face din nou remarcat și execută un three-point play, 25-30. Malesevic și Marinovic aduc formația militară la doar o lungime în spatele adversarilor, 29-30. Zupan înscrie pentru 29-33, în timp ce Marinovic este exact din afara semicercului, 32-33. Sârbul a dat startul recitalului coșurilor de la mare distanță, Barac și Malesevic modificând tabela la 38-33. Markovic a micșorat ecartul la doar 2 puncte, stabilind scorul pauzei mari, 38-36.

La reluare, Amis a înscris din spatele arcului de cerc, 41-36, Zeno marcând pentru 43-42. Barac punctează de la semi-distanță, 47-44, după care a început revenirea oaspeților. În mare formă, Zeno îi duce pe orădeni î avantaj prin două coșuri consecutive 47-50. Nicoară răspunde din spatele semicercului, 50-50, dar Nuhanovic înscrie după o recuperare ofensivă reușită tot de el, 50-52. Gruparea de pe Crișul Repede și-a păstrat avantajul de pe tabelă până la sfârșitul penultimei părți, Nicoară de la mare distanță stabilind scorul înaintea sfertului decisiv, 61-64.

După aproape două minute din ultimele zece, Amis egalează cu o execuție de la 3 puncte. Marinovic își aduce echipa la conducere prin același procedeu, iar Markovic transformă de două ori din dreptul liniei de fault, 67-66. Șeptarul bihorenilor egalează situția din afara arcului de cerc, 69-69. Nicoară o distanțează pe Steaua la 4 lungimi, 75-71, Zeno punctând de cealaltă parte, 75-73. După ce Amis nu greșește de la linia de libere, Franklin găsește ținta de la mare distanță cu nouă secunde rămase din confruntare, 77-76. Mai apoi, Barac este faultat și transformă cea de-a două liberă, stabilind scorul final.

În urma acestui succes, roș-albaștrii au revenit pe primul loc în clasamentul Ligii Naționale.

Principalul remarcat al Stelei a fost Titus Nicoară, cel care și-a trecut în cont 18 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă și 3 intercepții. Marko Marinovic a avut 17 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție.

Pentru CSM CSU Oradea s-a evidențiat în special Martin Zeno, acesta marcând 17 puncte și reușind 5 recuperări, 3 assist-uri, 4 intercepții și un capac. Sean Barnette a terminat confruntarea în double-double, acumulând 10 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

*Foto: Răzvan Păsărică/ sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Mda
    Nu prea ai ce sa zici dupa un astfel de meci de uzura. La nivel defensiv am fost foarte buni, ne-am aparat exact si am recuperat mult inclusiv ofensiv, problema e, ca de obicei, ca ne batem joc de actiuni extrem de simple si de contraatacuri 2 contra 1. Am pierdut CEL PUTIN 10 puncte din 3 actiuni singur sub cos marca Tibirna, un contraatac in care Franklin si Zeno s-au lovit cu mingea reciproc si un contraatac ratat cu pasa gresita de Rade. Pierdem unele mingi usor, si observ ca e o problema mentala, psihica, nu neaparat legata de valoare. In mod normal, in felul in care am pierdut meciurile din aceasta a doua jumatate a sezonului, daca baietii aveau mentalul puternic eram cu 3 victorii in fata Stelei pe putin. Nu inteleg de ce ajungem intotdeauna la probleme de genul asta si nu suntem in stare sa pastram un avantaj sau sa nu ne pierdem cu firea, dar cu o asemenea atitudine in playoff sau Final Four, indiferent de valori individuale, nu avem ABSOLUT nici o sansa la vreun trofeu in fata Stelei si Clujului.

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Completare
    Si oricat de multe injuraturi mi-am atras, raman la parerea ca aceasta campanie de transferuri a fost ratata la CSM, prin aducerea lui Zeno si mentinerea lui Tibirna in echipa. Din cate se aude si noi l-am fi vrut pe Troupe, dar un anume antrenor era deranjat de faptul ca e un lider in vestiar. Cat despre Tibirna, din pacate e un jucator care s-a nascut talent si a murit speranta, indiferent de cat de static si greoi era Dragusin, aveam cu mult mai multa stabilitate si cu mult mai multe puncte cu el in teren. Pe de alta parte mi se par penibili unii fani pe forumurile de specialitate care, oradeni fiind, ne intreaba de unde "foamea asta de victorii si trofee" si "cum ne permitem sa cerem asa ceva echipei". Daca inca, dupa atatia ani si atatea obiective ratate, nu va dati seama de ce, lasati-va de baschet, avem si oina.

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Dl Adrian ați solicitat sa nu mai comentam afirmațiile dvs și sa va lăsăm în pace. Reciproca nu e valabila? Va rog frumos sa ne permiteți sa ne exprimam părerile.

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Nu
      Am solicitat sa nu le mai comentati dvs pe ale mele, deci daca ma ignorati si imi dati minus puteti sa va exprimati parerea ca si cum nu as exista, nu se exclud parerile reciproc.

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Parțial adevarat
      Când faceți trimiterile către oina și ne faceți penibili, ar trebui creștinește sa întoarcem și celălalt obraz. Noi sa va ignoram dar dvs sa ne atacați. Interesant punct de vedere. Din păcate pt dvs la fiecare meci acasă echipa și antrenorul sunt aclamați de majoritatea celor prezenți așa ca se pare ca pt majoritatea contează spectacolul, dăruirea jucătorilor și de-abia apoi scorul.

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Clar
      Pentru spectacol mergeti la teatru, sportul se joaca pe victorii si trofee.

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Dl Adrian
      Eu am păstrat un limbaj civilizat. Va rog frumos sa păstrați distanta și sa va abțineți de la astfel de "invitatii". Fiecare are dreptul sa urmărească ce vrea intr-un meci de baschet.
      Eu mi-am cerut scuze anterior dar dacă continuați cu atacurile o sa schimb " placa".

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Pa
      Vad ca sunteti prea linistit mental din moment ce ati observat ceva indecent in ce am scris. O viata linistita in continuare, din momentul asta promit ca va ignor.

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Multumesc
      Asemenea

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    galeria Steaua
    stie cineva de ce a parasit galeria Stelei sala, cu cateva minute inainte de pauza mare?

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Tv
      Sau grãbit sã vadã meciul de fotbal Barca - Real M.

      cu 8 ani în urmă (04.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!