Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank strică revenirea lui Marcel Țenter la Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
15.11.2014

57-64
2-5 Fișa meciului 6-0

U Banca Transilvania continuă să nu se regăsească în Liga Națională. Gruparea transilvăneană a cedat partida disputată în fața Stelei CSM EximBank, scor 64-57.

La meciul de revenire, Marcel Țenter începe cu Curtis Millage, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan și Cătălin Baciu, în timp ce bucureștenii îi trimit în teren pe Adi Tudor, Terrell Everett, Pankracije Barac, Titus Nicoară, Travis Watson.

Angajamentul este câștigat de către formația ardeleană, care aduce primele puncte ale confruntării grație lui Cătălin Baciu. Titus Nicoară înscrie, în replică, două coșuri, 2-6. Steaua combină frumos, iar Pankracije Barac își distanțează colegii la 10-3, forțându-l pe Marcel Țenter să ceară time out. Replica clujeană vine de la Branko Cuic, sportiv ce marchează pentru 8-11. Mai apoi, Andrei Mandache profită de faultul prostesc al lui Travis Watson și egalează la 11. Chiar și așa, Steaua încheie cu bine actul, 14-15.

Bill Amis deschide sfertul secund, însă gazdele răspund cu trei puncte contabilizate fără replica adversarului, 16-16. Mai apoi, Boris Lalovic își ajută formația să treacă la conducere, 20-19. Ecartul crește odată cu pătrunderea lui Andrei Mandache, 22-19, care este anulată de prestația lui Terrell Everett. Drept urmare, combatantele se remarcă cu un parcurs echilibrat până în finalul reprizei, când tabela indica 27-27.

Încleștarea se reia cu o posesie ardeleană fructificată de către Boris Lalovic. La atacul următor, Darius Hargrove găsește rapid drumul spre coș, 30-27. După o serie de aruncări de la semi-distanță, Bill Amis trimite în ațe două libere, 31-36. Ecartul bucureștean atinge proporții datorită lui Goran Ikonic, sportiv ce își lasă amprenta pe faza ofensivă. Boris Lalovic evoluează remarcabil la recuperare și limitează proporțiile scorului înregistrat la finalul actului trei, 44-45.

Sfertul debutează cu un parțial de 4-0 al Stelei ce îl determină pe Marcel Țenter să ceară un minut de odihnă. Baschetbaliștii lui Marcel Țenter se străduiesc să întoarcă soarta partidei, dar formația din capitală rămâne pe poziții. Roș-albaștrii finalizează eficient contra-atacurile, în timp ce clujenii se pripesc din poziții asemănătoare. Astfel, Pankracije Barac nu greșește la linia de pedeapsă, 56-61. Din acel moment, nu s-a mai pus problema învingătoarei, trupa lui Niksa Bavcevic acumulând al șaselea succes în Liga Națională.

Cu un total de 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Goran Ikonic a fost cel mai productiv om al vizitatorilor. Pankracije Barac a contribuit cu 17 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări, pe când Bill Amis a strâns 11 puncte și 6 recuperări.

De partea cealaltă, Boris Lalovic a ieșit în evidență cu 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Mandache și Darius Hargrove au totalizat câte 9 puncte fiecare, iar Branko Cuic a avut 7 puncte și 7 recuperări.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

20 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Cel ami urat, mai oribil si mai jenant meci de baschet pe care l-am vazut in viata mea!!! Nici una dintre echipe nu a jucat nimic spectaculos, doar Barac a iesit in evidenta ... restul.....

    cu 9 ani în urmă (15.11.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    am sarit din lac in putz
    A revenit la Cluj mentalitatea "ai gresit, ai iesit" (asta daca nu cumva ai brutarie si te cheama Cuic sau Silvasan). A lipsit aproape un an si jumatate, dar astazi am revazut frustrarea jucatorilor la jocul cu sabia lui Damocles deasupra capului. A fost unul dintre cele mai confuze jocuri pe care le-am vazut pana acum! Welcome back, Marcel Tenter, sper c-ai invatat ceva in calatoriile facute!

    cu 9 ani în urmă (15.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Crezi ca in 36 de ore a reusit sa faca altceva in afara de a crea confuzie? Meciul asta era pierdut oricum din cauza schimbarii de antrenor..... iar unicul care a gresit a iesit a fost Baciu si la inceput Curtis care era extrem de nervos pe tampeniile facute!

      cu 9 ani în urmă (15.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:


      Ma dispera pur si simplu insistenta asta de a-l juca pe Cuic, desi e mana moarta de ceva vreme. Chiar sunt singurul care vede astfel problema?

      cu 9 ani în urmă (15.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Ce vorbesti acolo? O fi fost in alte meciuri dar in seara asta a facut un meci bun si s-a descurcat decent atat el cat si Meda! Si pe langa asta a fost unicul care a participat si la orrganizarea tactica a meciului, daca l-ai fi urmarit ai fi vazut ca juca si rolul de secund!

      cu 9 ani în urmă (15.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Rambo:

      Cuic si schimbarile
      Cuic a fost un jucator bun odata. Acum i se potriveste mai bine zicala ,,te nasti talent si mori speranta". Este prea vulcanic si nu da dovada de profesionalism. Pe langa asta, la cat timp a avut in teren sa arate ce poate, nu a dovedit nimic. Lipseste un pivot bun...

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    M-am uitat pe statistica...... in seara asta ar trebui sa vedem doua echipe de struti bine camuflati in nisip..... noi 3 din 20 la 3 puncte si Steaua 2 din 12......

    cu 9 ani în urmă (15.11.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Cluj
    Sper sa isi revina baietii rpd, sa joace asa slab nu i-am vazut niciodata in "era mobitelco "

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    pt. ARM
    nu-l mai lauda pe Cuic cand in ultimele 50-60 de secunde ramase din joc in circa 10 secunde face 2 faulturi de rahat, mai ales ca si era la conducere cu doar 2 puncte si mai rau face fault la Barac un jucator cu mana foarte buna pana acuma, a si sa nu uitam de marele capitan Silvasan care da 3 bude de la 3 si de la lbere dezastru.
    si nu se poate sa nu il joci pe Mandache care era principalul marcator de la noi la un moment dat sa-l ti pe banca

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Cred, sincer, ca te uiti la alt sport, Barac aresta mingea de fiecare data pe final pentru ca stia ca poate sa atace de unu singur cosul, faultandu-l am fi avut macar sansa sa rateze o libera sau doua, lasandu-l sa patrunda am fi avut sansa garantata sa primim 2 puncte daca nu 3 puncte!

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe LEG :

    leg. pt ARM
    nu trebuia schimbat antrenorul trebuia schimbat jucatorul

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Fantastic, cu putine zile in urma tot voi urlati ca trebuie schimbat Bobo, a fost schimbat, acuma nu ii bine ca a fost schimbat..... va hotarati si voi odata sau doar vreti schimbare? Vreti schimbare, mergeti la vot si nu votati rosu!

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    !
    Adevarul e ca nu aveti nici jucatori nici antrenor interesant e ca nu vorbeste nimeni de ratarea monumentala a lui Barnette care la acea faza si-a batut joc de baschet si era o faza care putea schimba jocul. In rest aceiasi plictiseala, jucan si Cuic doi circari Un Baciu inexistent, un capitan plictisit etc

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    bine spus TME
    era un moment important a acel cosl a lui Barnet, si uramat de o libera, dar din pacate nu a jucat toata seara de loc ,si ARM poate tu te uiti la alt sport , era foarte posibil sa rateze Barac precm putea si sa inscrie dar nu faci ca prostul in 10 secunde 2 faulturi consecutive de acelas jucator pe nume Cuic

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Daca si cu parca sau urcat in barca, daca , parca au cazut din barca, cine a ramas in barca?

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      clasament
      priveste clasamentul si o sa vezi cine a mai ramas in barca

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    intrbare
    Am o intrebare pt ARM; Cristescu nu e de vina, pintea nu e de vina, tenter nu e de vina, Cuic nu e de vina Silva nu e de vina, Barnet te nu e de vina Baciu nu e de vina Dupa parerea ta cine e de vina pt ce se intimpla la Cluj?

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Lupul cel rau si Victor Ponta..... la varsta voastra voi inca credeti in Mos Craciun, magicieni si prieteni imaginari? ce pana mea putea sa faca un antrenor in 36 de ore? Sa castige F4 in NBA? Eu cred ca tot ce putea sa realizeze este sa bulverseze lucrurile!

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    si totusi
    cine e de vina?

    cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    • U BT Cluj-Napoca zol21:

      cluj
      jucatorii+ plus suporterii care stau cuminte ca la teatru in loc sa incurajeze echipa, cu o galerie in spate echipa ar fi mai motivata

      cu 9 ani în urmă (16.11.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!