Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank va participa în viitorul sezon de EuroCup

Paul Olar

Paul Olar
29.06.2015

Problemele prin care trece CSU Ploiești nu îndepărtează baschetul românesc de competițiile de anvergură din Europa. Din acest punct de vedere, Euroleague Basketball a anunțat în cursul serii de luni formațiile ce vor participa în viitorul sezon de Euroligă, respectiv EuroCup.

În ultima întrecere amintită va fi angrenată și Steaua CSM EximBank, grupare ce va beneficia de un wildcard. De asemenea, vestea participării militare în EuroCup a fost făcut și de către managerul Ionuț Georgescu, printr-o postare pe un site de socializare.

Astfel, în Euroligă vor juca deja obișnuitele Real Madrid, FC Barcelona, ȚSKA Moscova, Panathinaikos Atena sau Olympiacos Pireu, precum și una dintre reprezentantele Turciei, surpriza Darussafaka Dogus.

De cealaltă parte, în EuroCup le vom urmări pe AEK Atena, Alba Berlin, Aris Salnic, Banvit, Buducnost Podgorica, CAI Zaragoza, Cez Nymburk, Energia Trento, Bilbao Basket, Enel Brindisi, Galatasaray Istanbul, Reg Le Mans Sarthe, Lietuvos Rytas Vilnius, Reggio Emilia, Hapoel Ierusalim, Gran Canaria, Nanterre JSF, Juventus Utenos, Krasny Oktyabr Volgograd, Neptunas Klaipeda, Nizhny Novgorod, PAOK Salonic, PGE Turow Zgorzelec, Ratiopharm Ulm, SLUC Nancy, Steaua CSM EximBank București, Telekom Bonn, Telenet Oostende, Trabzonspor, Umana Venezia, Unics Kazan, Olimpija Ljubljana, Valencia Basket, VEF Riga, Zenit St. Petersburg.

Trebuie menționat faptul că anumite formații ce provin din spațiul ex-iugoslav vor beneficia de wildcard doar în condițiile în care va exista Liga Adriatică.

*Foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    ...
    Deci echipa care a dat faliment, a fost interzisa sa faca transferuri chiar de catre FIBA, si-a schimbat numele, a fuzionat cu CSM Bucuresti pentru a putea a juca direct in LNB si pentru a scapa de datorii pentru ca nu-i asa asta-i moda la noi, o echipa care nu are nici un rezultat notabil in precedentele sezoane ne va reprezenta in Eurocup...

    Federatia a avut ceva de zis in chestia asta? De ce nu au propus ei o echipa pentru a primi acest wildcard, sa zicem Tg. Jiu care merita sau Clujul care are si echipa si arena dar mai ales fani care merg la meciuri...

    cu 8 ani în urmă (30.06.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    EuroCup
    Stai chill ca nu i-a chemat nimeni din senin, s-au dus ei acolo si au spus ca au bani si ca fac echipa sa nu se faca de ras iar aia au spus OK ca doar este vorba de bani iar Euroleague este o organizatie privata. End of story. Sa le uram succes...........in EuroCup :)

    cu 8 ani în urmă (30.06.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ???
    Ce legătură are una cu alta ? Dacă Tg Jiu sau Cluj si-ar fi dorit sa participe puteau solicita . Steaua a dorit și a primit will cardul.

    cu 8 ani în urmă (30.06.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!