Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo, victorie importantă în fața rivalilor de la CSA Steaua

CS Dinamo, victorie importantă în fața rivalilor de la CSA Steaua

CS Dinamo a trecut de CSA Steaua, scor 85-84, într-o partidă găzduită de Sala Sporturilor din Craiova. 

Maurice Creek a intrat foarte bine în meci și a înscris 14 puncte (5/6 din acțiune și 1/1 la libere) în primele 10 minute ale partidei. În urma prestației sale solide ofensive, Steaua conducea cu 25 la 18 la finalul primului sfert. 

Alb-roșii au revenit în meci și au egalat la un moment dat situația pe tabelă, 31 la 31, însă la pauza mare tot steliștii erau cei ce se aflau în avantaj, 48-38. Scorul pauzei a fost stabilit de Cebasek printr-un coș de la distanță în ultima secundă a primei părți. 

La pauza mare, Dinamo avea un procentaj dezastruos de doar 12% la aruncările libere (1/8). De partea cealaltă, Steaua avea 9 puncte înscrise de la linia de pedeapsă (81% - 9/11). 

Jucătorii lui Hristu Sapera au ieșit extrem de motivați de la vestiare și după doar două minute scurse din sfertul trei au fost aproape de egalare, 48-47, dar Maurice Creek a ieșit din nou la rampă și Steaua și-a refăcut ecartul de 10 puncte, 70-60, înainte de debutul sfertului decisiv. 

Tot Dinamo a început mai bine și sfertul patru, fapt ce l-a determinat pe Eugen Ilie să solice un timp de odihnă la scorul de 75-69 în favoarea formației sale. Timpul de odihnă a avut efectul scontat și a tăiat elanul dinamoviștilor, ceea ce le-a permis lui Creek și Vranes să refacă diferența de 10 puncte, 81 la 71. Finalul de meci nu părea să anunțe nicio schimbare, însă steliștii nu au gestionat deloc bine situația (nici din punct de vedere al aruncărilor libere și nici din cel al posesiei) și Timothy Price a adus victoria lui CS Dinamo, 85 la 84, printr-un coș norocos.

Remarcați: 

Jakob Cebasek - 21 puncte, 11 recuperări; Javon Masters -17 puncte; Gerald Armwood - 17 puncte, 14 recuperări; Armin Cane - 13 puncte; Timothy Price - 11 puncte;

Maurice Creek - 30 puncte; Ivan Vranes - 20 puncte, 15 recuperări ; Kenneth Brown - 12 puncte, 6 pase decisive; Radu Vîrnă - 12 puncte; 

*foto: facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!