Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua-Energia Târgu Jiu, derby-ul etapei a noua în Liga Naţională

Andrei Militaru

Andrei Militaru
28.11.2014

Steaua CSM Eximbank este revelaţia Ligii Naţionale de baschet masculin. Formaţia din Capitală a avut până acum un parcurs ireproşabil în campionat, nefiind învinsă de la startul sezonului. Însă, în etapa a noua Steaua primeşte vizita unei formaţii de tradiţie a baschetului românesc, CS Energia Târgu Jiu. Gazdele abordează acest meci din postura de lideri, în vreme ce gorjenii se află la mijlocul clasamentului, dar au o evoluţie neaşteptat de bună în cupele europene.

Experienţa se află de partea oaspeţilor, care alcătuiesc o echipă mai omogenă, însă roş-albaştrii plusează la capitolul individualităţi şi nivelul valoric mult mai ridicat al grupului de jucători. Echilibrul dintre cele două formaţii  este evident şi când vine vorba de confruntări directe. Astfel, din cele şapte meciuri disputate până în prezent, Steaua şi-a adjudecat 3, iar Energia 4. Ultimul meci direct avut loc în luna martie a acestui an, când Steaua a pierdut la Târgu Jiu cu 54-68.

Steliştii îşi pun mari speranţe pentru acest meci în tripleta lor de vis din acest sezon, Barac-Watson-Everett, în vreme ce oltenii mizează pe Giodan Watson şi Milosevici.

Steaua are un moral foarte bun datorită parcursului fără greşeală din această ediţie de campionat. Roş-albaştrii n-au pierdut nicio partidă în acest sezon şi devin, pe zi ce trece, o certitudine în lupta pentru titlu, alături de CSU Ploieşti.  De partea cealaltă, oaspeţii vin după un eşec, în deplasare, cu CSM Oradea, dar pat mult mai concentraţi pe cupele europene decât pe campionat. Reamintim că Energia Târgu Jiu joacă în actuala ediţie a EuroChallenge, fiind lider în grupa B a competiţiei, după trei etape disputate.

Partida Steaua-CS Energia Târgu-Jiu se va disputa sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 20.00, în Sala “Mihai Viteazu” din Capitală, în direct pe Digi Sport 2.

* FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    rezultatul meciului
    Cred ca a venit timpul si pentru prima infrangere. Hai Energia!!

    cu 9 ani în urmă (28.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!