Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua EximBank Bucureşti câştigă pe teren propriu contra Timbei Timişoara

Dan Oancia

Dan Oancia
28.02.2015

BC Timba Timișoara a avut parte de o deplasare imposibilă în etapa a XXI-a a Ligii Naționale. După ce în runda precendă a ratat „la mustață” victoria în fața lui CSU Atlassib Sibiu, pe lângă diferența de valoare, „urșii” au avut moralul scăzut în deplasarea din capitală. Bănățenii au primit peste 100 de puncte de la liderul Steaua București, scor final 102-82.

Bogdan Murărescu i-a trimis în teren pe Mijatovic, Costa, Filip, Hall și Vinson, în timp ce gazdele de la Steaua EximBank București a început în formula Paul, Barac, Amis IV, Nicoară și Ikonic. Titus Nicoară a marcat primele 4 puncte ale gazdelor, în vreme ce de la timișoreni Filip și-a trecut în cont primele 4 puncte. Gazdele se aflau la adăpostul unui avantaj de 5 puncte după primele 4 minute, 17-12.

BC Timba s-a pierdut în finalul primului set, terminat la +9 de steliști. Ecartul se mărea treptat odată cu trecerea timpului, fiind 41-25 la jumătatea sfertului secund. La fel ca și în primele 10 minute, bănățenii au marcat tot 18 puncte, primind de acestă dată 29, astfel că avantajul celor de la Steaua București s-a dublat practic, având +20 la pauza mare, scor 56-36. 

Nicoară & Co. au făcut scor cu baschetbaliștii antrenați de Bogdan Murărescu, iar scorul era 70-44 la jumătatea celei de-a treia pătrimi. Simetria s-a păstrat în dreptul punctelor marcate de BC Timba și în a treia pătrime, „urșii” marcând tot 18, iar Steaua conducea cu 77-54 înaintea ultimului sfert. Cu motoarele oprite, Steaua EximBank București a atins suta în ultimul sfert, chiar dacă l-a pierdut, scorul final fiind

BC Timba Timișoara va juca în etapa viitoare pe teren propriu, cu U BT Cluj-Napoca, partida fiind programată miercuri, 4 februarie. Steaua EximBank Bucureşti va evolua la CS Energia Târgu Jiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!