Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua îi administreaza lui CSU Sibiu a 2-a înfrângere în noul sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.10.2021

Steaua îi administreaza lui CSU Sibiu a 2-a înfrângere în noul sezon

Steaua a învins-o pe CSU Sibiu în ultimul meci al rundei secunde din Liga Națională de Baschet Masculin, cu scorul de 78-73. Roș-albaștrii au preluat avansul partidei la finalul primului sfert și nu au mai cedat conducerea adversarilor până la sirena de final. A fost prima victorie după 3 ani pentru steliști împotriva sibienilor.

Gazdele au început cu Vragovic, Jackson, Șerbănescu, Djuric și Carter. Primul 5 al sibienilor a fost alcătuit din Tohătan, Pratt, Tamulis, McGrew și Uță.

Sibienii au avut un debut bun de partidă, reușind să se desprindă repede la 5 puncte pe tabela de scor după ce Rareș Uță sub panou și Lucas Tohătan din afara semicercului au reușit să puncteze. Carter a răspuns cu un dunk spectaculos, în urma unei recuperări ofensive. Pivotul american al steliștilor a greșit apoi pe defensivă și l-a faultat pe McGrew , care a reușit un and-one. Prima triplă a roș-albaștrilor i-a apărut lui Șerbanescu. Acesta a restabilit egalitatea, 11-11, cu 4 minute rămase de jucat în actul inaugural. Sibienii s-au distanțat din nou la 5 puncte, după ce tânărul Năstruț a înscris o triplă cu panoul. Casale cu un slam-dunk spectaculos și Djuric cu o triplă au adus-o pe Steaua pentru prima dată în avantaj (18-16), la finalul primului sfert.

Carter a revenit după pauză la același nivel înalt de dinaintea pauzei și a înscris 4 puncte și a bifat un capac de efect în fața lui Mirel Dragoste. Casale l-a căpăcit și el pe Dragoste, iar Mandisodza a înscris pe contraatac, lucru ce l-a forțat pe Fleșeriu să ceară un timeout. Același Amedeo Casale a înscris o triplă de la mare distanță, ducând scorul la 26-21 în favoarea echipei sale. Djuric a amplificat forma de moment a echipei și a înscris printr-un dunk după o pătrundere agresivă. Sibienii au avut o perioadă de 4 minute și jumătate în care au reușit să pună doar patru puncte pe tabelă, timp în care Steaua a dus scorul la 33-25. Tamulis a redus diferența de scor cu o triplă, iar Eugen Ilie a cerut timeout. Și după perioada de odihnă, lituanianul a mai reușit o triplă, iar CSU era la doar 2 lungimi de echipa gazdă. Terrell Carter a continuat să îl domine pe Uță în căciulă și a înscris ultimele puncte ale primei jumătăți a confruntării. Tabela indica 37-34 pentru Steaua în acel moment.

Sfertul trei a început ca un mini-concurs de trei puncte. Tamulis pentru Sibiu și Vragovic pentru trupa din capitală au reușit să înscrie din spatele arcului de cerc. Nici în a două jumătate, Uță nu a putut să îl oprească pe Carter, care s-a făcut remarcat printr-o piruetă spectaculoasă ce a condus la un layup. La acțiunea imediat următoare, Casale a înscris de la distanță, dar Pratt a răspuns la celălalt coș cu o triplă proprie. McGrew a înscris un coș de două puncte ce i-a dus pe oaspeți în avantaj (47-46) înainte ca Eugen Ilie să ceară un timeout. Imediat după acesta, Djuric a înscris din nou de trei. Steliștii au avut un parțial de 10-3 în finalul penultimului act, iar roș-albaștrii pregăteau ultimul sfert cu un avans de 8 puncte.

Sibienii au revenit montați în ultimul act, iar o triplă a lui Tohătan i-a apropiat pe aceștia la 3 puncte de oponenți. Momentul bun a fost de scurtă durată, întrucât Steaua s-a distanțat la 9 puncte în cele ce au urmat, datorită unei ofensive conduse exemplar de Jackson, forțându-l pe Fleșeriu să ceară un timeout. Galben-albaștrii nu au vrut să cedeze, iar recuperările ofensive și mingile câștigate în defensivă au făcut ca ecartul să se reducă la 4 puncte (65-61), iar cu 3 minute și jumătate rămase din joc, Eugen Ilie a cerut timp de odihnă. Tamulis a dovedit din nou că este în mână de la trei puncte și a dus scorul la 67-66 cu o nouă reușită în final de meci. Uță a reușit un dunk spectaculos după o recuperare ofensivă, dar Vragovic le-a tăiat aripile sibienilor cu un minut înainte de final cu încă o triplă. Steaua se desprindea la 4 puncte înaintea ultimului minut de joc. Sibienii au încercat să egaleze în timpul limitat și au început să își faulteze adversarii pentru a îi trimite la linia de libere. Scorul final, 78-73, a fost stabilit de Casale.

Pentru Steaua, liderii la statistică au fost Jackson (19 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive), Djuric (17 puncte, 6 recuperări), Carter (11 puncte, 12 recuperări și 2 capace). Din tabăra adversă s-au remarcat Tamulis (18 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări) și McGrew (15 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive).

În etapa următoare, CSU Sibiu va primi vizita celor de la SCM Craiova. Meciul Stelei din runda a treia a fost amânat din pricina cazurilor de COVID de la CSM Galați.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

14 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Sibiu
    Rău au putut ajunge sibienii. Rău de tot! Acolo exista conducere în afara dlui Fleseriu? Ce au făcut toată vara? Cum sa ramai într-o rotație de 6 oameni? Și aia, asa cum se vede ca sunt?

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo Steaua
    Bravo Steaua !

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    con stat
    ca Uta, in conditiile in care Fitzner a jucat 33 de secunde (de ce? - de secunde), deci Uta singurul 5ar, are 8 pct marcate si 4 TO.
    N-avem bani, n-avem valoare (si nici de culoare daca tot povestim, ca eram cam obisnuiti cu asa echipa care sa dea bine pe galben), dar ceva planuri avem ? Un obiectiv-ceva? daca nu e secret desigur..

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Parodie
    ... Fiind în 7 străini este normal ca unul să rămână pe lângă echipă...
    Conducerea și nu staful tehnic ar trebui să dea niște explicați pentru situația aceasta (în acest sezon comunicarea e vai de noi)

    În altă ordine de idei, dacă echipa ar fi completea (+3 străini) cred că am arată destul de bine

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu adrianus . :

    Nasol
    Felicitari Stelei
    Nu se mai poate la Sibiu
    Buget mic, jucatori bunicei dar cu randament slabut
    Sper sa fie doar un inceput prost si sa ne trezim ca altfel e jale
    Hai CSU!

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    mda
    foarte putine de zis in plus...
    poate doar ca lucrurile nu ar mai trebui sa continue asa. lotul este extrem de subtire, iar eu unul m-am cam saturat sa vad rotatia asta scurta; daca conducerea nu poate sau nu mai vrea sa aduca intariri, atunci macar sa bagam si juniorii in rotatie; este clar deja ca nici meciuri de genul ultimelor 2 nu pot fi castigate cu rotatie de 6 jucatori, ba mai mult, riscul de a se accidenta si altii sunt foarte mari.
    vad ca suporterii incep sa clocoteasca, din partea clubului nimic, doar cate o poza pe FB si 2 fraze seci din partea lui Dan... cred ca e nevoie de mai mult...

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • pipzn:

      Sa intelegem
      ca dupa caderea aceea globala si de WhatUp (printre altele), grupul dvs. nu mai ofera informatii?

      Acum serios vorbind, eu am "suspectat" Sibiul de tactica "Mures". Adica un lot de inceput suficient pentru calificare in play off dupa care niste transferuri bune.
      Deocamdata, din acest sezon eu am vazut doar cateva minute din meciurile oficiale ale Sibiului, prea putin ca sa imi faca o idee mai buna.

      cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @pipzn
      :) gata, am inchis la non-stop...
      din pacate, eu nu vad o astfel de tactica sau daca asa s-a vrut, suntem foarte departe de prima parte (calificare in play-off).. cel putin dupa joc si primele rezultate; era grozav daca am fi avut primele meciuri cu echipe precum cluj, oradea si voluntari, asa infrangerile astea cu constanta si steaua atarna foarte greu, nu doar in clasament, dar mai ales in moral...

      cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    strategia cu 2 jucatori romani
    Cam asa vor arata toate formatiile anul viitor. Da, acum Sibiul este in dejavantaj - datorita numarului de straini, dar macar ne putem face o imagine legata de ..."involutia" campionatului romanesc. Se vrea "cresterea" jucatorilor romani, dar in afara de Cluj si Bucuresti alte centre nu produc nimic - bun/ mai putin bun, dar sa produca ceva! Pana cand nu ai o cerinta pentru centru de juniori/ echipe de juniori / campionate doar pt juniori pentru echipele din prima liga degeaba incerci sa dregi busuiocul cu impunerea unor astfel de reguli.

    cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • YMCA alin67:

      nu e chiar asa
      mai produc cate ceva, dar pentru Cluj si Bucuresti care ii iau inainte de a implini 14 ani, pentru a plati taxe de formare mai mici, sau deloc

      cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • YMCA alin67:

      rectific
      Nu chiar pe toti inainte de 14 ani, dar cei mai multi

      cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • pipzn:

      @alin67
      pe de alta parte, dupa ce implinesc 15-16 ani unii merg in strainatate, dupa ce implinesc 18 si sunt inca in tara, unii se lasa de baschet.
      Nu stiu daca cineva poate fi condamnat in acest proces, mai ales daca exista promisiuni de mai bine. Probabil cei de la Tg Jiu s-au suparat pe Somacescu cand a plecat la Cluj. Apoi a venit randul celor de la Cluj sa fie suparati. Pe acelasi principiu Clujul a pierdut jucator din pepiniera proprie care a ale, parca Australia. Fair enough?

      cu 2 ani în urmă (07.10.2021)
    • YMCA alin67:

      Tudor
      Nu cred ca s-au suparat pe Tudor, poate pe cei din Cluj. Din pacate, cel putin din punctul meu de vedere, trecerea la Cluj nu a insemnat si o crestere a nivelului jocului. Am sustinut inca de cand l-am vazut prima data jucand ca trebuie sa plece in strainatate si cred si acum ca cel mai bine pentru jucatorii de perspectiva este sa plece din tara. Majoritatea antrenorilor romani de juniori, si chiar celor de seniori, nu pot trece peste micile interese personale si peste orgoliile imense.

      cu 2 ani în urmă (08.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @Alin
      Si unde mai joaca/ cresc in afara de Cluj si Bucuresti (da, tot timpul e varianta de a pleca afara, de multe ori cea mai buna pt ei)? Ce echipe mai au infrastructura care sa le premita sa creasca? Deocamdata la noi merge doar faza cu obligatul. Pai sa ii obligam atunci sa aiba campionat de juniori (aici ma refer la U20/ U23), ca sa ajutam la cresterea lor.

      cu 2 ani în urmă (08.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!