Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua începe returul pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
17.01.2014

Liga Națională de Baschet 

Masculin

Etapa 14

sâmbătă, 18 ianuarie

ora 18:00

Sala "Constantin Jude"

1-12 Fișa meciului 6-7

BC Timba Timișoara și Steaua CSM EximBank vor începe a doua parte a campionatului cu o confruntare ce va avea loc sâmbătă în sala “Constantin Jude” cu începere de la ora 18:00. Partida, care contează pentru etapa a XIV-a a Ligii Naționale, nu va fi televizată, însă accesul publicului va fi gratuit.

Baschetbaliștii bucureșteni încep anul de pe poziția a zecea în clasament, având un bilanț de 6 victorii și 7 înfrângeri. După un tur de campionat cu suișuri și coborâșuri, antrenorul Mladen Jojic a demisionat cu 2 etape rămase din prima parte a sezonului, locul său fiind preluat de Niksa Bavcevic. În pauza competițională, Steaua s-a despărțit de Ashton Gibbs, al cărui contract a fost reziliat pe cale amiabilă, și a transferat doi baschetbaliști americani, Greg Mangano (pivot) și Brian Mills (extremă). Reuniți pe 3 ianuarie, jucătorii steliști țintesc, conform declarațiilor căpitanului Virgil Stănescu, calificarea în play-off de pe una din primele șase poziții ale clasamentului.

Gazdele de la Timba se situează pe locul 12 în clasament, acumulând 12 înfrângeri și o victorie în cele 13 etape desfășurate până acum. Bănățenii au avut parte de un tur de campionat cu foarte multe schimbări și probleme financiare care au făcut ca majoritatea baschetbaliștilor străini să părăsească lotul antrenat de Bogdan Murărescu, cea mai importantă plecare fiind a lui Kevin Bridgewaters, cel mai bun marcator și pasator al echipei. Începutul de an pare însă promițător pentru “urși”, care au reușit să îl aducă pe Vedran Nakic, un conducător de joc care a mai evoluat și pentru “U” Cluj. Astfel, echipa de pe Bega începe partea a doua a campionatului cu doi străini în lot (Nakic și Florveus) și cu dorința de a pune mai multe probleme decât în tur, când au reușit să câștige doar împotriva Farului.

În ceea ce privește partida de sâmbătă, Steaua pornește ca favorită certă, statut pe care l-a obținut prin prestațiile mult mai bune din primele 13 etape ale campionatului și prin experiența superioară a lotului. În meciul tur, bucureștenii s-au impus cu scorul de 74-62, Nyakundi și Djurasovic reușind o partidă foarte bună.

Partida BC Timba – Steaua CSM va fi arbitrată de o brigadă formată din Bogdan Podar, Alin Roșu, Ciprian Ciocan, iar observator va fi Ioan Constantin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!