Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua învinge la limită pe CSM Baschet Petrolul Ploiești

Steaua învinge la limită pe CSM Baschet Petrolul Ploiești

CSA Steaua București a obținut al 4-lea succes Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021/2022. Militarii s-au impus limită pe teren propriu în fața celor de CSM Baschet Petrolul Ploiești, scor 78-77, în meci disputată în această seară de 15 noiembrie.

Partida din Capitală a început cu o triplă pentru oaspeți de la Matija Milin. Djuric a împărțit libere iar Chițu mai marca o dată de la distanță pentru prahoveni. CSM Baschet Petrolul, noua denumire a clublui ploieștean, a rămas la conducere până la jumătatea actului inaugural, când avea 10-7 pe tabelă. Steaua a trecut în avantaj, după 4 puncte marcate la rând. Jonathan Jordan, noul transfer al  oaspeților, a oprit din fașă run-ul steliștilor. Diferența nu a crescut între cele două formații dar Petrolul a stat mereu la conducere iar primul sfert se încheia cu scorul de 19-18.

Actul secund a debutat tot cu un coș de la distanță a oaspeților, de această dată de la Jordan. Kaelin Jackson a replicat din apropiere, după ce și-a recuperat propria ratare. Ploieștenii mai loveau o dată de la distanță prin Magdevski. Tot macedoneanul ducea scorul la 27-20. Carter oprea „sângerarea” gazdelor, cu două coșuri la rând din apropiere. Nimeni nu l-a putut opri pe Carter, care cu un three-point-play și-a adus echipa la o singură posesie în spate, după ce Popa a transformat două libere pentru ploieșteni. Odată restabilit echilibrul, scorul a rămas înghețat la 34-31. Jackson a deblocat tabela cu un coș de la semidistanță, după 3 minute de secetă. Djuric și-a dus echipa în față, cu o nouă reușită de la semidistanță pentru steliști. Repriza s-a încheiat s-a încheiat cu câte o triplă de fiecare, de la Djuric, respectiv Popa Calotă și la cabine se intra cu scorul de 40-39 pentru gazde.

La relaurea jocului, Jordan a marcat prin slam dunk. Startul bun repriză al oaspeților a fost continuat de Hammond și Magdevski, care au dus scorul la 46-40. Djuric a marcat primele puncte pentru militari, după o vizită la linia de libere cu trei aruncări marcate. Din nou Hammond și Magdevski au marcat coșuri consecutive și se consemna din nou cea mai mare diferență dintre cele două echipe, 7 puncte, 50-43. Djuric și Jackson au răpsuns cu 5 puncte pentru gazde. Din acel moment jocul a trecut din nou sub spectrul echilibrului. La finalul sfertului trei, ploieștenii erau în avantaj grației triplei lui Negoițescu, scor 59-56.

Steaua a preluat conducerea, după 3 minute din actul decisiv, în urma unei triple a lui Vragovic și scorul ajungea la 64-63. Doar ploieștenii au mai pus 4 puncte pe tabelă până la jumătatea sfertului. Steliștii au egalat la 67 și grație unui tehnic încasat de Popa Calotă. Carter și-a dus echipa în față, după o acțiune caracteristică sub panou. Hammond nu a reușit același lucru, după ce nu a completat un three-point-play. Americanul ploieștenilor a bifat coșul cu fault la următor atac al echipei sale și scorul devenea 72-69 pentru oaspeți. Steaua nu a găsit drumul spre coș și Negoițescu i-a mai penalizat o dată de la distanță. Vragovic și Gîrbea au marcat 5 puncte consecutiv după un time-out și diferența era minimă înaintea ultimului minut. Steaua a trecut la conducere după o nouă ratare a oaspeților și un coș pe recuperare ofensivă a lui Carter. Petrolul a revenit la conducere, după două libere marcate de Hammond. Steliștii irosit următoare posesie dar și Sekulovic a ratat ambele libere. Djuric a fost faultat pe aruncare de trei puncte dar a ratat o aruncare. Jonathan Jordan nu a primit fault la ultima acțiune și partida s-a încheiat cu victoria la limită a Stelei, 78-77.

Zarko Djuric a fost omul meciului cu 28 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Terrell Carter a reușit 22 de puncte, 7 recuperări, 5 capace și 2 pase decisive. Kaelin Jackson a contribuit cu 17 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări.

Deion Hammond a fost principalul remarcat al oaspeților cu 18 puncte și 4 recuperări. Andrej Magdevski a reușit 12 puncte,5 recuperări și 3 pase decisive iar jonathan Jordan 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!