Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua învinge pe CSU Sibiu la o diferență de 9 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
23.09.2016

 

Steaua CSM EximBank București s-a impus în prima partidă de pe teren propriu din acest sezon, învingând, vineri seara, pe BC CSU Sibiu. Meciul a fost strâns, ambele echipe alternând la conducere, însă roș-albaștrii au reușit în cele din urmă să se desprindă pe tabela de marcaj, câștigând la o diferență de 9 puncte: 77-68.

Cele două combatante au mers cap la cap în primele 10 minute de joc, însă sibienii au reușit să câștige actul inaugural, după ce Hardy a trimis mingea în coș în ultimele secunde de joc. Galben-albaștrii au deschis scorul prin Kevin Hardy, Malesevic a dat replica, iar Long a dus scorul la 5-3 pentru Steaua. Primul act s-a menținut extrem de echilibrat, sfertul terminându-se cu oaspeții în avantaj: 16-17.

Roș-albaștrii au început mai bine secvența secundă și chiar s-au distanțat la 6 puncte la jumătatea sfertului: 27-21. Oaspeții au revenit în meci, Bogdan Popescu aducându-și echipa la un punct în spatele Stelei, după ce a înscris al doilea coș de trei puncte: 29-28. Recent intrat, Paliciuc s-a remarcat și el, marcând cu panoul. Gazdele au reușit să treacă din nou la conducere, prima repriză terminându-se cu un avantaj de un punct în favoarea roș-albaștrilor: 33-32.

Jocul s-a menținut intens și în sfertul al treilea. Oaspeții au fost mai determinați în primele minute, însă steliștii au reușit să treacă la conducere pe tabelă, având și un avantaj de 8 puncte. La fel ca în prima repriză, galben-albaștrii au venit tare din spate și au egalat: 46-46. Din nou, elevii lui Claudiu Fometescu au trecut la conducere, iar penultimul act s-a terminat tot cu gazdele la conducere: 56-53.

Steliștii au mărit ecartul în ultima secvență de joc și s-au desprins la 11 puncte. Oaspeții au încercat să revină în joc, însă gazdele s-au menținut constante și au câștigat prima partidă de pe teren propriu cu o diferență de 9 puncte: 77-68.

Principalul realizator al gazdelor a fost David Dudzinski, cu 22 puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive.  

De partea cealaltă, principalul remarcat al lui CSU Sibiu a fost Kevin Hardy, care a terminat în double-double. Kevin Hardy a terminat cu 17 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepții.

 

*foto: Adrian Bugariu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Rotatie
    Nu stiu cat va rezista Steaua in aceasta rotatie de 7 jucatori. Practic, daca nu revine Mihai Paul vor juca in 2 romani mult si bine. Pt ce mai stau pe banca cei 4 pusti ? Macar 30 sec. pt un fault tactic nu pot primi ?

    cu 7 ani în urmă (23.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!