Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua obţine a cincea victorie consecutivă în compania celor de la Energia Târgu Jiu

Eduard Popa

Eduard Popa
10.02.2016

steaua-energia

Steaua CSM Eximbank Bucureşti a obţinut o victorie importantă pe teren propriu, în compania celor de la Energia Târgu Jiu, scor 75-62, în etapa a XXI-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM).

Claudiu Fometescu a început partida cu Energia Târgu Jiu în formula Marko Marinovic, Pani Barac, Nikola Malesevic, Titus Nicoară şi Chris Cooper. De partea cealaltă Hristu Şapera a pus parchetul următorul cinci de start: Jamar Diggs, Paris Horne, Adi Guţoaia, Porter Troupe, Callistus Eziukwu. Înainte de startul partidei a fost retras tricoul cu numărul 5 al celui care a fost de 10 ori campion cu Steaua, regretatul Andrei Niculescu.

De asemenea, au fost prezenţi la meci un grup de suporteri ai Energiei, format din familia şi prietenii jucătorului Bariş Aktaş, care au celebrat cel de-al 100-lea meci al jucătorului român de origine turcă în LNBM. Aceştia au reuşit să dea o replică dârză Peluzei Sud a Stelei, care a cântat la rândul său pe toată durata partidei.

Steaua a început destul de tare partida, coşul lui Pani Barac ducând scorul după 5 minute la 8-2. Au urmat însă două reuşite de 3 ale lui Guţoaia şi Porter Troupe care au egalat tabela la 8. Încă un parţial al Stelei, încheiat cu un coş de trei al lui Marinovic, a dus scorul la 17-12, însă în cele din urmă coşul lui Szabolcs Santa din finalul primului sfert a dus tabela la 18-16 pentru gazde. Sfertul doi a fost unul cu multe greşeli de-o parte şi de alta, scorul de 15-9 în acest parţial reflectând acest lucru. Steaua a încheiat prima repriză cu un parţial de 12-4 şi era în faţă pe tabela de marcaj, scor 33-25.

În sfertul trei Steaua a reuşit să păstreze o distanţă de 10-12 puncte, în special graţie lui Pani Barac care a marcat 10 puncte în acest parţial. Însă pe final de sfert două aruncări de 3 puncte ale Energiei, semnate de Dragoş Andrei şi buzzer-beater-ul lui Porter Troupe au readus speranţele în tabăra gorjeană, reducând diferenţa la doar 9 puncte (55-46). În sfertul patru gorjenii nu au putut reduce diferenţa la mai puţin de 7 puncte (57-50, 61-54). Mai mult, un parţial de 10-2 a pecetluit soarta partidei şi a adus o victorie la 13 puncte pentru roş-albaştrii, scor 75-62.

A fost cea de-a cincea victorie consecutivă pentru stelişti şi a 14-a în total în acest sezon. De partea cealaltă, gorjenii au încasat cea de-a treisprezecea înfrângere în LNBM din 21 de partide.

Cei mai buni marcatori pentru stelişti au fost Barac, cu 19 puncte, Marinovic şi Bill Amis, care au izbutit câte 13 puncte, şi Titus Nicoară cu 11 pct. De partea cealaltă Paris Horne a înscris 14 puncte, Porter Troupe 13 în timp ce Jamar Diggs a înscris 8 puncte, a avut 10 recuperări şi 5 pase decisive.

Următoarea partidă pentru Steaua va fi în deplasare, în compania celor de la BC Timişoara în ultima etapă din sezonul regulat. De partea cealaltă Energia va primi replica celor de la BCM U Piteşti, echipa de anul trecut a antrenorului Şapera.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!