Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua reușește surpriza finalului de an, învingând pe CSU Sibiu

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
20.12.2013

74-53

 

 

 6-7 Statistică  9-3

 

În ultimul meci din 2013 Steaua a primt vizita Sibiului, echipă cu numai 2 înfrângeri până în acest moment. În ciuda faptului că aproape toate atuurile erau de partea oaspeților, elevii lui Bavcevic au făcut un joc excelent și și-au dominat adversarii la toate capitolele. 

Cu un Virgil Stănescu în zi mare, Steaua începe bine din primele minute și la jumătatea sfertului întâi conducea cu 11-3. Ratările au dominat jocul ambelor echipe, meciul nefiind unul foarte plăcut spectatorilor. Sibienii par să nu fie conectați la intensitatea partidei, dar reușesc totuși să echilibreze scorul și apoi să preia pentru scurt timp conducerea în sfertul doi, în special prin coșurile lui Bojovic și Nelson. Până la pauză recuperările ofensive și cele defensive au fost la ordinea zilei în cazul ambelor formații. Scorul după 20 de minute de joc a fost de numai 28-25, dovedind încă o dată că a fost un început de partidă în care jucătorii nu au fost deloc în mână.

Sfertul trei nu începe diferit de prima parte, Steaua domină în continuare și se desprinde prin reușitele de la distanță ale lui Gallimore și Gibbs. Jucătorii sibieni par incapabili să găsească un răspuns la acțiunile steliste și în ciuda eforturilor lui Ceskovic sau Bojovic nu se mai pot apropia pe tabelă. Nici pivotul de culoare al Sibiului nu îi poate face față lui Stănescu, care se luptă ca la prima tinerețe pentru orice minge. 

Înainte de ultimul sfert diferența de 6 puncte în favoarea gazdelor nu părea insurmontabilă, însă ce a urmat nu putea să prevadă nimeni. Jucătorii roș-albaştrii s-au dezlănțuit la aruncările din spatele semicercului. În special Gibb, dar și Pavkovic sau chiar Stănescu i-au penalizat pe oaspeți pentru degringolada din apărare. În final diferența de scor a devenit una neverosimilă, însă perfect justificată de jocul extrem de slab al Sibiului și de ziua de grație steliștilor. Înainte de fluierul final tabela indica un avantaj al gazdelor de 21 de puncte: 74-53.

În mod clar Stănescu a fost omul meciului. El a terminat cu un doble-double: 21 de puncte și 11 recuperări. Gibbs a avut 17 puncte marcate, cu 5 din 6 aruncări de la distanță, dintre care 4 în ultimul sfert. Tot de la Steaua, Durasovic a reușit 14 puncte și 8 recuperări.

Pentru Sibiu, Bojovic a marcat 14 puncte, Nelson 11, iar la capitolul recuperărilor, Lee a avut 12.

Diferența dintre cele două echipe este perfect evidențiată de procentajele la aruncări. Steaua a avut 48% la aruncările de 2 puncte și 37% la cele de 3 puncte, în timp ce Sibiul a reușit numai 37% la 2 puncte și 18 % la cele de 3 puncte. De asemenea la recuperări gazdele au dominat cu 42, față de numai 36 ale oaspeților. 

În urma acestei partide Sibiul acumulează 21 de puncte şi rămâne în zona din fruntea clasamentului, iar Steaua are 19 de puncte intrând astfel în primele 8 echipe, cele care se califică în play-off.

11 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Slab!
    Foarte slaba prestatia Sibiului!
    Chiar suspecta!
    Peste 20 de aruncari ratate de langa panou + jdemii de aruncari libere ratate!
    ''S-au chinuit'' sa dea 53 puncte!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    meci
    Lamentabila prestatia sibienilor,dar asta e un lucru bun,caci dovedeste ca nu e o asa mare echipa.
    Gibbs a prins iarasi una din zilele acelea cand marcheaza tot ce arunca indiferent de unde o face,exact in stilul in care a castigat efectiv de unul singur si jocul de la Craiova,chiar daca probabil urmatoarele 4-5 meciuri nu va mai juca nimic.
    Exceptand tehnicul la individul ala care nu conteneste sa-si dea in petec,stelistii au avut permanent "vant in pupa" de la mareata brigada de arbitrii,dealtfel unii recunoscuti pentru delegarile cu dedicatie.Si din pacate asta se va intampla din ce in ce mai des in retur,nu-i asa dom'vice?

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • CSA Steaua București tzony:

      @buzestii
      Prietene tu ce meci ai vazut? Cum au ajutat arbitrii Steaua avand in vedere ca Steaua a avut de 2 ori mai multe faulturi!!! ( printre care 3 titulari cu 4) SI DE 4 ORI!!! MAI PUTINE LIBERE DECAT SIBIUL???? E vina arbitrajului ca Sibiul a avut 15 mingii pierdute si 18% de la 3puncte??? E vina arbitrajului ca lui Stanescu si Gibbs le-a intrat aproape orice mingie aruncata??? Acum ca e Stanescu vicepresedinte faci comentarii asa stupide la orice meci? Nu a avut nici o treaba arbitrajul in meciul asta. Sibiul nu a jucat absolut nimic. Daca iesea Cristescu de la Cluj vicepresedinte numai era nici o problema nu?

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • SCM "U" Craiova Stiinta:

      arbitraj
      Arbitrajul nu a fost unul partinitor si nu a defavorizat vreuna din echipe. Jocul Sibiulul a fost insa sub orice critica, in multe momente mi s-a parut ca si-ar dori cu tot dinadinsul sa piarda acest meci (nu insinuez absolut nimic , sa nu fiu inteles gresit). Gibbs a avut o mana excelenta de la 3 .

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @tzony
      Cum spuneam,vom vedea in retur daca am avut dreptate sau nu,altminteri premiera mondiala cu un jucator activ al unei echipe vicepresedinte al federatiei sportului pe care il practica ramane!In rest,mai piano cu comentariile stupide,asta a fost opinia mea,tot asa cum a ta e diametral opusa si tot asa cum in alte randuri am avut opinii similare sau divergente.

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • CSA Steaua București tzony:

      @Buzestii
      Da imi cer scuze pentru am exagerat cu cumentariul ala.
      Dar chiar nu ai dreptate cu arbitrajul in meciul asta.
      Sunt perfect de acord cu faptul ca Stanescu nu are ce cauta ca Vicepresedinte. Poate este un candidat bun si poate va face ceva dar nu cred ca un presedinte de club sau orice om cu legaturi in vreun club ar avea ce sa caute acolo....

      cu 10 ani în urmă (23.12.2013)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Asa e
    A fost un meci execrabil din toate punctele de vedere din partea Sibiului , un joc atat de prost facut de CSU nu am mai vazut chiar demult , atatea greseli , cum spunea si cineva de pe pagina noastra de facebook, "cand l-ati mai vazut pe Austin sa incerce sa arunce cu spate la cos? cand l-ati mai vazut pe Ceskovic scapat singur cu panoul sa intoarca mingea la 3pct? cand am mai dat intr-un meci 3 mingi in lateralul panoului (doua consecutive)? cand i-ati mai vazut pe baieti sa faca atat de multe greseli elementare, pasi pornire, calca tusa si ii lasa pe cei de la steaua sa arunce de la 3 pct fara sa fie cineva in zona aruncatorului in tot sfertul 4...." nu vreau sa lansez scenarii dar suntem siguri ca s-a intamplat ceva... o deziluzie mare aseara am ramas socati toti

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Scenariu
      A semanat mai mult cu un non-combat din partea jucatorilor nostrii si speram sa nu aiba legatura cu ceea ce au patit ploiestenii la Sibiu , oricum noi suntem foarte dezamagiti , ceva a fost acolo pentru ca nu se pot face asemenea greseli , nici macar de catre tinerii de la Farul

      cu 10 ani în urmă (21.12.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    non combat
    Am vazut un mic rezumat,insa e inadmisbil cum a jucat Sibiul fata de alte meciuri.Eu cred ca fost non combat dar nu pt a da meciul Stelei,sibienii cred ca ar trebui sa stie mai bine ce e la ei in ograda.Vis-a vis de Stanescu la FRB mi se pare o incombatibilitate morala pt ca nu prea ai cum sa fii obiectiv in calitate de vice la federatie si persedinte la steaua

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    blat?
    Faze simple si elementare de baschet jucate 1 la 1 inloc sa se paseze la omul liber, pasi peste pasi, aruncari ratate cu nemiluita, contraatacuri irosite, etc. Inexplicabila prestatia Sibiului. Cred ca si Rapidutul meu dadea mai multe puncte in meciul asta.

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    .
    Meciul asta imi aduce aminte de cel al Gazului pierdut contra celor de la Farul. Oricum, exista o casa de pariuri unde se pot paria meciuri din LNBM?

    cu 10 ani în urmă (22.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!