Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua şi-a luat revedere de la propriii suporteri cu o victorie concludentă

Andrei Militaru

Andrei Militaru
23.12.2014

Disputat în Sala „Mihai Viteazu” din Capitală, derby-ul dintre Steaua şi BCM U Piteşti a fost total dezechilibrat în fiecare din cele patru sferturi. Oaspeţii au început energic partida contra liderului la zi al Ligii Naţionale şi au făcut două sferturi de senzaţie, dar apoi au cedat inexplicabil iniţiativa. Steliştii şi-au reglat precizia aruncărilor în ultimele două sferturi şi au recuperat handicapul de puncte, reuşind în cele din urmă să se impună cu scorul de 80-71.

Ambele formaţii au avut un început prudent de meci. Piteştenii au deschis tabela la Bucureşti prin Sutalo, care a transformat o aruncare de 2 puncte, dar Steaua a egalat rapid prin Everett, care avea să devină cel mai bun jucător roş-albastru în această partidă. Ulterior, cele două formaţii s-au tatonat reciproc şi au punctat aproape la fiecare fază ofensivă, dar niciuna nu s-a desprins decisiv. Totuşi, în minutul 5 tabela indica 11-6 pentru Piteşti, care a făcut un adevărat tur de forţă graţie reuşitelor lui Sutalo şi Milosevic, însă Steaua a avut puterea să revină peste doar un minut şi să treacă în avantaj, scor 12-11, graţie punctelor reuşite de Ikonic şi Barac. Când mai era doar un minut de joc din primul sfert, gazdele au avut o cădere, permiţându-le adversarilor să înscrie coş după coş. Astfel, Piteştiul a marcat 7 puncte consecutive, intrând cu un avantaj consistent în sfertul secund, scor 23-18.

În partea a doua a continuat degringolada din sânul Stelei. Deşi Watson şi Ikonic au redus din diferenţă, Sutalo şi Kovacs au păstrat ecartul şi chiar l-au mărit, aşa încât în minutele 5.48, respectiv 3.53 tabela indica 32-22, respectiv 27-37 pentru piteşteni. A urmat o zvâcnire de orgoliu a roş-albaştrilor, care au recuperat 5 puncte consecutiv, dar acelaşi Sutalo nu şi-a lăsat echipa la greu şi a punctat din nou pentru ca avantajul oaspeţilor să se menţină. Astfel, sfertul secund a fost adjudecat mult mai clar de BCM, scor 21-15.

Începând cu sfertul al treilea, situaţia s-a schimbat la 180 de grade. Pauza mare le-a priit de minune steliştilor, care au jucat ireproşabil în ultimele două părţi. Elevii lui Bavcevic au început să recupereze punct cu punct, urcuşul fiind deschis de Barac cu o aruncare perfectă de 2 puncte. Fostul jucător al Piteştiului n-a avut milă de fosta sa echipă şi a punctat ulterior de la linia de libere. Nicoară şi din nou Barac au readus-o pe Steaua la egalitate cu Piteştiul în minutul 6.26, iar inevitabilul s-a produs peste alte 34 de secunde, când acelaşi Barac a făcut 46-44 pentru gazde. În tot acest interval, oaspeţii n-au înscris niciun punct. Piteştenii au acuzat din plin şocul egalării şi n-au mai reuşit mare lucru apoi. Doar Milosevic şi Sutalo au încercat să ţină în viaţa formaţia vizitatoare, dar steliştii au defilat pur şi simplu pe teren, terminând sfertul al treilea cu un avantaj nesperat, scor 25-13. Totuşi, diferenţa la general era de doar un punct, 58-57.

Ultima parte a fost, de asemenea, la discreţia Stelei. Everett a deschis seria cu o aruncare perfectă de 3 puncte şi oaspeţii erau deja în genunchi. Degeaba a încercat Ross să ţină aproape cu o aruncare de 2 puncte, deoarece steliştii au fost dezlănţuiţi şi decişi să încheie fără emoţii anul 2014. Acelaşi Everett, Ikonic au făcut ca scorul să devină 68-59 în minutul 5.57. Ross şi Kovacs au transformat 4 libere consecutive şi părea că Piteştiul e în meci, dar Nicoară, cu două aruncări succesive de 2 puncte, a spulberat speranţele argeşenilor când mai erau doar 2 minute şi 27 de secunde. A urmat apoi o nouă serie impresionantă a gazdelor, cu 6 puncte consecutive, astfel încât liberele transformate de Fraseniuc în final au mai contat doar pentru palmares.

S-a terminat 80-71 pentru Steaua, care încheie anul pe primul loc în Liga Naţională. De partea cealaltă, piteştenii, în ciuda înfrângerii, rămân pe podiumul campionatului şi păstează încă şanse la câştigarea titlului.

* FOTO: Răzvan Păsărică (fotoreporter totalbaschet.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!