Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua și Laguna Sharks propun primul duel bucureștean în anul 2023

Steaua și Laguna Sharks propun primul duel bucureștean în anul 2023

CSA Steaua și Laguna Sharks București sunt primele formații bucureștene care vor avea un meci direct în anul 2023, întâlnirea de miercuri (04.01) contând pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Laguna a obținut primul succes din istoria clubului în ultima etapă pe parcursul anului calendaristic trecut, 78-77 acasă cu Dinamo și astfel a lăsat-o pe CSM Târgu Jiu singura fără victorie până în acest punct pe plan intern. „Rechinii” s-au impus în prelungiri contra lui Dinamo, Trevor Blondin și Radu Paliciuc reușind cele mai bune prestații stagionale.

Steaua a oprit o serie de înfrângeri în deplasarea de la Focșani, unde a trecut cu 76 la 70, având un avantaj maxim de 11 puncte pe parcursul partidei. Rezervele roș-albaștrilor au fost mai eficiente, diferența fiind vizibilă și la punctele din căciulă.

În tur, CSA Steaua a învins-o pe Laguna cu 77-63 în Arena de Baschet din București, Peter Olisemeka reușind atunci un double-double spectaculos cu 20 de puncte și 18 recuperări. Acel meci a adus câte un record stagional pentru fiecare echipă, respectiv 30 de recuperări defensive în dreptul Stelei și 15 recuperări ofensive pentru Laguna.

Înaintea acestui duel, Steaua are 4-6 bilanț și ocupă poziția a șaptea în Conferința B, iar Laguna are 1-10, cifre cu care se află pe ultimul loc.

Diferențele sunt mari în privința recuperărilor în medie, unde CSA Steaua are 38.2 față de 33.4 pentru Laguna, precum și la procentajele aruncărilor libere transformate, 77.7% față de 68.0% tot în dreptul steliștilor. Nou-promovata este mai bună la intercepții și capace.

Duelul din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” va avea loc miercuri, 4 ianuarie, începând cu ora 19.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Baschet Club Laguna Sharks

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!