Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua și Rapid se confruntă într-un derby al capitalei în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.10.2021

Steaua și Rapid se confruntă într-un derby al capitalei în Liga Națională

În epilogul etapei cu numărul 4 din Liga Națională, BC Steaua București și Rapid București se întâlnesc într-unul dintre derby-urile locale ale capitalei. Meciul va avea loc luni, 18 octombrie, de la ora 18:00.

Ambele echipe au câte o victorie în acest sezon, însă roș-albaștrii au jucat doar două meciuri până acum. Partida acestora din etapa a treia, cu CSM Galați, a fost amânată din cauza carantinării celor din urmă.

În ultimul meci în care i-am văzut la treabă pe steliști, aceștia au învins-o pe CSU Sibiu după un meci condus aproape cap coadă. Deși au început mai slab acel meci, elevii lui Eugen Ilie au reușit să se regrupeze rapid, iar la finalul primului sfert preluau pentru prima dată conducerea.

Steaua a mai cedat avansul doar în 2 rânduri până la finalul celor 40 de minute de joc, iar victoria acestora a fost consolidată cu scorul de 78-73. Ardelenii se apropiaseră de adversari pe finalul confruntării, dar o triplă pe final de meci a lui Vragovic le-a tăiat aripile.

Roș-albaștrii au avut 5 jucători în double digits în partida de pe teren propriu cu CSU Sibiu. Este vorba despre KJ Jackson (19 puncte), Zarko Djuric (17 puncte), Terrell Carter (13 puncte), Antonio Casale (12 puncte) și Karlo Vragovic (10 puncte).

După un start furibund de sezon, cu o victorie pe teren propriu cu CSM Focșani, rapidiștii au pierdut următoarele două meciuri din Liga Națională. În etapa a doua, elevii lui Marius Bulancea au fost învinși categoric de cealaltă nou-promovată, CSM Ploiești, cu scorul de 84-77.

În cel mai recent meci, Rapidul a pierdut pe teren propriu cu Athletic Constanța, una dintre surprizele startului de sezon, după ce nu au reușit să le facă față dobrogenilor în finalul de meci. Rapidiștii au venit la trei puncte de adversari, însă nu nu au putut să trimită meciul măcar în prelungiri și în cele din urmă au pierdut cu 85-80.

În startul acestui sezon, alb-vișiniii s-au bazat în principal pe aportul adus de jucătorii americani. Erik Copes a fost MVP-ul primei etape după un double-double monstruos cu Focșani (30 puncte, 19 recuperări). El a avut încă o prestație impresionantă și cu Ploiești, unde a bifat 19 puncte și 16 recuperări. În meciul cu Athletic a fost ceva mai șters și a avut doar 8 puncte și 7 recuperări.

Mikey Hope a jucat și el foarte bine până acum. Fundașul revenit după 2 ani la Rapid a flirtat cu un triple double în prima etapă, unde a înregistrat 14 puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive. În înfrângerea cu Constanța el a fost cel mai bun marcator al confruntării, cu 24 de puncte.

Nou-venitul Jagan Mosely a avut și el un debut foarte bun în meciul din etapa cu numărul trei. Jucătorul de poziția doi a fost al doilea marcator al echipei și a avut 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Steaua și Rapid s-au întâlnit înaintea acestui sezon în finala mică a turneului Cupa Dinamo. Acolo, giuleștenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 74-68 pentru a obține locul trei în competiție.

Meciul de luni va fi transmis la televizor pe DigiSport și LookSport, dar și pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/Rapid București Baschet Masculin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!