Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua trece fără probleme de BC Timba, scor 87-59

Marius Petri

Marius Petri
18.01.2014

LNBM

Etapa 14

59 - 87

Sala "Constantin Jude"

1-13 Fișa meciului 7-7

Steaua CSM EximBank a început returul campionatului cu dreptul, câștigând clar partida disputată în compania celor de la BC Timba Timișoara, încheiată cu scorul de 87-59. Acest meci a contat pentru etapa cu numărul 14 din actualul sezon al Ligii Naționale și s-a desfășurat în sala “Constantin Jude” din Timișoara.

Gazdele încep meciul cu Nakic, Popa, Andrieș, Florveus și Pătru, în vreme ce Niksa Bavcevic îi trimite în teren din primul minut pe Santa, Djurasovic, Nyakundi, Gallimore și Pavkovic. Debutul partidei este unul echilibrat, ambele formații reușind să înscrie constant. Jocul pare promițător, spectatorii sunt încântați de slam-dank-uri și aruncări succesive de 3 puncte, iar tabela arată 10-9 după 3 minute de joc. Djurasovic și Popa sunt cei mai în formă jucători de pe teren, contabilizând 7, respectiv 6 puncte la jumătatea primului sfert. Steliștii devin neatenți în apărare, atitudine care le permite bănățenilor să se distanțeze la 18-13. Aceștia încep și ei să se precipite în atac, astfel încât oaspeții egalează la 20, preluând conducerea grație lui Gallimore, care face ca tabela să arate 20-23 după 10 minute de joc.

Florin Popa este cel care încheie run-ul de 10 puncte al steliștilor odată cu primul atac al Timbei din sfertul secund. Bucureștenii se apără bine și echipa de pe Bega începe să rateze, pierzând-și parcă determinarea din primul act. Astfel, trupa lui Bavcevic se instalează la conducerea jocului, distanțându-se la 33-22, moment în care Murărescu cere time-out. Această scurtă întrerupere îi scoate puțin din mână pe steliști, care pierd ușor două mingi și încep să simtă răsuflarea “urșilor” în ceafă. Oaspeții se trezesc și reușesc câteva acțiuni cu pase rapide care destabilizează apărarea timișorenilor, astfel ecartul de 11 puncte fiind remontat: 38-27 cu 3 minute rămase până la pauza mare. Petkovic este eliminat pentru cumulul de greșeli personale, însă absența acestuia nu îi afectează pe “militari”, care își măresc avansul prin omniprezentul Nyakundi, care se descurcă bine atât din interiorul semicercului, cât și din afara acestuia și face ca echipa sa să intre cu +15 la vestiare, scor 51-36.

Timba începe actul trei foarte crispată, pierzând câteva mingi în urma unor greșeli copilărești prin care Nyakundi își continuă reprezentația și marchează 10 puncte în două minute. Neatenția gazdelor îl face pe Murărescu să se comporte ca un leu în cușcă pe marginea terenului, acesta întrebându-se dacă elevii săi au de gând să se trezească. Popa și Nakic încearcă să o readucă pe Timba în joc prin actiuni individuale, însă diferența se mărește la +20, Steaua fiind aproape impecabilă în aruncările de la 3 puncte. Soarta meciului pare decisă în proporție de 99%, astfel câ Bavcevic își permite să ruleze aproape tot lotul și să încheie sfertul la un ecart liniștitor, scor 72-51.

Ultimul act al partidei îi readuce pe teren pe Nakic, Popa și Florveus, care au fost odihniți pentru câteva minute. Aceștia încearcă să micșoreze diferența de pe tabelă, însă baschetabaliștii steliști reușesc să se mențină la cârma partidei. Jucătorii par lipsiți de concentrare datorită faptului că victoria Stelei este clară, astfel încât ratările sunt foarte dese în ambele tabere. Distanța dintre cele două echipe rămâne constantă o perioadă, iar apoi începe să crească, steliștii reușind să încheie meciul cu un avans de 28 de puncte, 87-59.

Astfel, Steaua reușește să își adjudece a șaptea victorie din acest sezon chiar și în condițiile în care căpitanul Virgil Stănescu nu a fost utilizat deloc, din pricina unei întinderi suferite zilele trecute. Este de remarcat faptul că cele două transferuri ale echipei din Capitală din pauza competițională, Brian Mills și Greg Mangano, nu au făcut deplasarea la Timișoara, probabil pentru că nu sunt încă la capacitate maximă. În ceea ce privește formația bănățeană, singura achiziție a Timbei, Vedran Nakic, a început partida ca titular și a jucat peste 28 de minute în partida din această seară.

Cel mai bun baschetbalist al partidei a fost fără îndoială Robert Nyakundi acesta reușind 30 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.  În tabăra Stelei, evoluții bune au mai înregistrat și Bozo Djurasovic (15 puncte, 4 recuperări), Szabolccs Santa (10 puncte, 9 recuperări) și Ivan Bosnjak (9 recuperări și 9 puncte înscrise). De partea cealaltă, cel mai eficient timișorean a fost Florin Popa, care și-a trecut în cont 16 puncte și 5 pase decisive, acesta fiind secondat de Vedran Nakic, marcator a 10 puncte la debutul pentru Timba.

La partida disputată în sala “Constantin Jude” au asistat aproximativ 500 de suporteri, printre care s-au numărat baschetbaliștii de la BC Timișoara împreună cu Dragan Petricevic, dar și câțiva jucători de la BCM Pitești, cele două echipe urmând să se întâlnească duminică în aceeași locație. 

În urma acestui rezultat, bucureștenii acumulează 21 de puncte, în vreme ce Timba continuă seria înfrângerilor, echipa de pe Bega reușind doar o victorie în cele 14 etape disputate până acum. Runda următoare, elevii lui Bogdan Murărescu se vor deplasa la Contanța pentru întâlnirea cu Farul, iar Steaua va primi vizita celor de la SCM Universitatea Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!