Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ștefan Grasu a fost transferat de U-BT Cluj-Napoca

Ștefan Grasu a fost transferat de U-BT Cluj-Napoca

U BT Cluj-Napoca a pus mână pe unul dintre cei mai de perspectivă jucători români. Clubul din Cluj-Napoca la- transferat pe Ștefan Grasu, jucător care a debutat sezonul trecut în Liga Națională de Baschet Masculin, la vârsta de nici 16 ani.

Ștefan Grasu s-a născut pe 16 februarie 2003 și măsoară fix 2 metri. El este e o extremă mică care provine dintr-o familie de sportivi, mama lui fiind fosta atletă Nicoleta Grasu, multiplă medaliată europeană și mondială la aruncarea discului.

În sezonul 2018/2019, Ștefan Grasu a prins 6 partide în Liga Națională de Baschet Masculin pentru Dinamo Știința București și a avut cifre statistice de 2.3 puncte și 1.0 pase decisive în 9 minute jucate.

În această vară, Ștefan Grasu a făcut parte din lotul echipei naționale U16 care a participat la Campionatul European Divizia B și unde a fost antrenat de Branko Cuic. El a terminat competiția cu medii statistice de 14.6 puncte, 10.6 recuperări și 1.6 pase decisive, unde România a încheiat pe poziția a 8-a.

Portalul youthbasket.com îl vede pe Ștefan Grasu printre primii 10 cei mai promițători jucători din lume născuți după anul 2003. În acest top mai este inclus un jucător al lui U BT Cluj-Napoca, Modibo Diaby.

Ștefan Grasu va face parte din echipa de seniori a lui U BT Cluj-Napoca dar va fi eligibil și pentru echipele de juniori ale clubului.

foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Întreb și eu,
    așa să mă aflu în treabă : la ce folosește regula cu jucătorul român U23 ? Dacă ai jucători valoroși îi bagi la joacă, nu mai aștepți nicio regulă. La Cluj ( caz fericit, de generație ) îl mai ai pe Toni Rotaru și Diaby. La Dinamo văd tineri frumoși și cît de cît valoroși. La Oradea sunt cel puțin 2 U23 buni și care fac față. Cînd ai valori îi joci, cînd nu, stai și aștepți. Cam în cîți ani credeți că Slovenia va avea un jucător 30% din Luka Doncic ? 20-50 ? ( Eu pariez pe NEVER ). In acest timp îi pensionăm pe cei de 25 de ani și ne împotrivim naturalizării. De fapt, vorba lui nenea Iancu, noi ce vrem ?

    cu 4 ani în urmă (29.08.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Era să uit !
      În condițiile în care Cârcoană (aceiași generație cu Ștefan ) a plecat în State. Și mai sunt juniori plecați să învețe, inclusiv baschet. Oare nu tocmai aceștia sunt speranțele pentru națională. ?!

      cu 4 ani în urmă (29.08.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!