Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ștefan Varga: „Este un privilegiu să fiu componentul unui asemenea lot de jucători talentați”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
03.10.2014

CSM-U Oradea debutează în noul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin pe terenul nou-promovatei CS Universitatea Cluj-Napoca, o echipă tânără cu mulți jucători români în lot. Având în vedere acest aspect, site-ul TotalBaschet a luat legătura cu unul dintre baschetbaliștii tineri din angrenajul vicecampioanei, Ștefan Varga, pentru a afla de la el ce așteptări are înainte de acest duel. Cu toate acestea, sportivul orădean ne-a spus că nu-și va putea consemna debutul în LNBM din cauza unor probleme. 

„Debutul meu pe prima scenă a baschetului românesc nu va avea loc sâmbătă din pricina unor probleme manageriale și din cauza unor probleme legate de legitimarea mea. Cât despre momentul în sine legat de debutul meu în prima ligă, e unul dintre cele mai râvnite momente din viața mea. Totuși, pot să spun că în Liga I voi juca în data de 6, adică luni, împotriva echipei Timba Timișoara, iar în Liga Națională nu pot să mă pronunț încă”, a explicat Varga. 

Totuși, chiar dacă nu va fi în teren împotriva „studenților”, Ștefan a acceptat să spună câteva cuvinte despre formația clujeană. „Referitor la meciul cu Universitatea Cluj pot spune că deși e nou-promovată în prima divizie și dispune de un lot tânăr e o echipa cu potențial ridicat și o vom trata cu seriozitate ca pe orice alt adversar”, a completat elevul lui Cristian Achim. 

În final, întrebat care sunt obiectivele sale în stagiunea competițională 2014-2015, bihoreanul a subliniat faptul că dorește să-și ajute echipa prin orice mijloace.

„Obiectivul personal pe acest sezon este de a-mi ajuta echipa cu orice resursă de care dispun atât la meciuri cât și la antrenamente pentru a obține cel mai bun rezultat posibil în acest sezon. Este un privilegiu să fiu componentul unui asemenea lot de jucători talentați și tot ce vreau este să muncesc din greu și să învăț cât mai multe de la acești jucători și în timp să cresc în valoare pentru a contribui cât mai mult la evoluția echipei”, a concluzionat Ștefan Varga. 

Conform site-ului oficial al CSM-U Oradea, Varga este născut în anul 1994, fiind cel mai tânăr component al echipei. De asemenea, el evoluează pe pozițiile 2-3, iar în sezonul precedent a jucat în Campionatul Național U20 masculin, alături de LPS Bihorul Oradea.

Disputa dintre CSM-U Oradea și Universitatea Cluj va fi găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian”, sâmbătă, 4 octombrie, începând cu ora 18:00.

*Foto: Roby Boros Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!