Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stephen Holt a fost transferat de CSM CSU Oradea

Stephen Holt a fost transferat de CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea își completează lotul pentru sezonul 2020-2021 cu jucătorul american Stephen Holt, potrivit site-ului oficial al clubului. Născut pe 6 decembrie 1991 în Portland, Oregon, Holt se va afla la primul angajament în România.

Holt are 1m93 și joacă pe pozițiile 1 și 2. El a absolvit Universitatea Saint Mary’s, pentru care a evoluat în 127 de meciuri, timp de patru ani, cu medii de 10,8 puncte, 4,2 recuperări, 2,4 pase decisive și 1,4 intercepții în 31.3 minute pe partidă.

După ce nu a fost draftat, Holt a jucat în Summer League pentru Atlanta Hawks, unde a reușit să impresioneze în cele cinci meciuri jucate și a primit o ofertă de training camp de la Cleveland Cavaliers. După două partide în presezonul 2014/2015, Cavs nu l-a reținut pe Holt în lotul final.

Stephen a ajuns în cele din urmă în G-League, pentru ca apoi să continue o carieră de jucător profesionist pe trei continente în următoarele șase sezoane.

El a jucat de-a lungul carierei sale pentru Canton Charge (G-League), Melbourne United (Australia), MoraBanc Andorra, Tecnyconta Zaragoza (ambele primul eșalon din Spania), CEZ Nymburk (Cehia), Brisbane Bullets (Australia), Stal Ostrów Wielkopolski (Polonia), Astana (Kazahstan și Liga VTB, în două perioade diferite), respectiv Koper Primorska (Slovenia și Liga Adriatică).

În sezonul 2019/20, Stephen a jucat pentru două echipe: Primorska și Astana. Holt a început stagiunea în Slovenia, unde a avut 11 apariții în Liga Adriatică cu medii statistice de 10,3 puncte, 2,5 recuperări, 1,7 pase decisive pentru 8,4 la eficiență în 21,8 minute pe partidă. De asemenea, a jucat același număr de meciuri în campionatul Sloveniei, cu medii statistice de 10.0 puncte, 3.5 recuperări, 2.5 pase decisive pentru 10.9 la eficiență în 22.2 minute pe meci.

Alături de Astana a bifat opt apariții în Liga VTB unde a înregistrat medii statistice de 8,9 puncte, 2,6 recuperări, 1,5 pase decisive și 0,8 intercepții în 24,8 minute pe partidă pentru +8.6 la eficiență.

Holt este primul nume nou în acest sezon pentru Oradea, care se alătură unui contingent omogen format din Giordan Watson, Aaron Broussard, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic, Pavle Reljic, Cătălin Baciu, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Edi Petrescu, plus juniorii Vlad Marinău, Enzo Vescan, Luca Năstruț, Bogdan Creț, Denis Pătcaș și Raul Igna.

*foto:  cavsnation.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Nice
    Fain baschetbalist, impresionant CV. Oradea cred ca a gasit un inlocuitor cel putin la fel de bun pentru Richard. Singurul meu semn de intrebare fata de el e legat de faptul ca in fiecare an de profesionist a avut 2 echipe pe sezon . Dar pana la urma, nici nu cred ca are vreo relevanta deosebita, stiut fiind ca jucatorii se cam ataseaza de Oradea.
    Iar daca mai reusesc sa aduca si un inlocuitor pentru Barnette (acum sau in iarna), vor fi niste batalii interesante, cu Clujul in special.

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Oradea
    Sunt convins ca este un transfer analizat pana în cele mai detalii de dl Achim.
    Nu-mi dau seama acum dacă per total va fi mai util sau nu decât Richard, dar Holt pare mai shooter pur sânge.
    OK, cam majoritatea echipelor și-au făcut loturile, acum ma gândesc ca stam și ne uitam la ele...

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    A venit transferul
    Ma bucur in primul rand ca vom avea un shooter consacrat. In sezonul precedent ma tot gandeam cum avem atatia jucatori cu aruncare de 3, si totusi multe meciuri au fost incheiate aproape fara triple.

    Sunt de acord si eu ca Holt este cel putin la nivelul lui Richard si ma asteptam de la bun inceput la asta. Altfel, pare un profil care se pliaza bine pe nevoile echipei, respectiv locul eliberat de Richard si sunt convins ca se va inchega fara probleme in contingentul de jucatori.

    Sper ca acest transfer sa fie la fel de inspirat ca cel de anul trecut, al lui Broussard, care acum e unul dintre jucatorii mei favoriti. Insa cu privire la un alt transfer mi-e greu sa cred ca se va efectua inainte de iarna. Abia astept sa il vad la treaba! Hai CSM!

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu repartizate în aceeasi grupa FIBA Europe Cup
    grupa D: CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, Besiktas si Bakken Bears.

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Avem clasă, vrem jucători cu școală!
    Cu băiatul ăsta și tânăr și bun la școală, dacă a jucat atâta pe la universități americane, avem practic aceeași echipă din sezonul trecut. Omul învață repede partitura, știe că nu se vorbește peste profesor că te pică în toamnă ce mai, avem cupa, titlul și final four in Europa! Până se dezmeticesc ceilalți, noi mai aducem un școlar american premiant ca sa fim chiar în fomulă completă și se mai joacă campionatul doar pentru locurile 2-3 si pentru chibiții cu aere de tacticieni...

    cu 3 ani în urmă (18.08.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!