Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stephen Holt, prestație excelentă în sfertul patru împotriva lui Sporting Lisabona

Stephen Holt, prestație excelentă în sfertul patru împotriva lui Sporting Lisabona

CSM CSU Oradea s-a impus vineri seara, 18 februarie, în duelul cu Sporting Lisabona din FIBA Europe Cup, scor 72-55. Victoria cu lusitanii a însemnat clasarea pe primul loc în Grupa K a competiției.

O piesă importantă din agrenajul bihorenilor, în special în sfertul decisiv, a fost Stephen Holt, americanul terminând parțialul cu 14 puncte marcate. Americanul n-a ratat deloc din acțiune în această perioadă, având 2/2 din interiorul arcului de cerc și 3/3 de la distanță, în plus transformând și o liberă după un fault tehnic încasat de Monteiro.

Până la intrarea în ultimele 10 minute ale partidei, Holt stătea cu 7 puncte în dreptul numelui său, cu 1/5 de la distanță, 2/2 de la linia de fault și 1/1 la aruncările de două puncte.

Per total, americanul a totalizat 21 de puncte, cu 7/11 din acțiune, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 greșeli personale și 2 posesii pierdute. Holt a avut la final 23 de unități la eficiență și +18 la +/-.

Shooter-ul de la CSM Oradea a bifat astfel un record stagional în FIBA Europe Cup, fiind pentru a cincea oară când termină în double figures un meci în competiția amintită.

„Știu ce am de făcut în ambele faze ale jocului, dar la fel de bine știu că nu sunt singur acolo”

La final, acesta a oferit câteva declarații pentru csmoradea.ro:

„Știam ce ne așteaptă. Un meci în care miza a fost locul 1 și șansa de a juca al 2-lea meci din sferturile de finală pe teren propriu. De asemenea, am știut cine ne stă în cale. Sporting este o echipă combativă, puternică, cu calitate fizică și atletică, care nu renunță. Am făcut un joc foarte bun din punct de vedere defensiv. Pe alocuri efortul depus în apărare s-a resimțit în atac, unde nu am avut destul luciditate și precizie, dar în cele din urmă am găsit soluții și în ofensivă.

Sunt bucuros în primul rând pentru victorie. În ceea ce privește contribuția mea, firește, sunt mulțumit. Știu ce am de făcut în ambele faze ale jocului, dar la fel de bine știu că nu sunt singur acolo. Am adversari și colegi de echipă. Lucrurile nu sunt atât de simple cum ar putea să pară. Dincolo de realizările de natură statistică sunt mulțumit mai ales pentru efortul depus și pentru faptul că am respectat indicațiile și planul de joc.”

De asemenea, Holt a vorbit și despre adversarul din sferturi, Bahcesehir Koleji:

„A fost o finală a acestei grupe (n.r. meciul cu Sporting). Este îmbucurător că i-am învins pe cei de la Sporting pentru a 2-a oară și am terminat pe primul loc. Indiferent care ar fi fost deznodământul acestui meci și locul de pe care urma să ne calificăm este cert că lucrurile se complică de la un meci la altul, de la o fază la alta. Au rămas numai echipe foarte bune în competiție, iar Bahcesehir este una dintre ele. Mă aștept la un adversar valoros, dar avem șansa noastră. Mai ales că returul se joacă în fața acestor oameni minunați, a suporterilor noștri.”

*foto: fiba.basketball / Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!