Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Stephen Holt: „Suntem două echipe foarte bune și aștept dueluri la nivel înalt”

Stephen Holt: „Suntem două echipe foarte bune și aștept dueluri la nivel înalt”

CSM CSU Oradea și CSO Voluntari deschid în această seară, 13 mai, faza semifinalelor în Liga Națională de Baschet Masculin, duelul din Arena Antonio Alexe urmând să fie televizat.

Înaintea debutului seriei cu deținătoarea Cupei României, Stephen Holt a oferit un interviu în exclusivitate pentru baschet.ro, spunând pentru început lucrurile bune pe care Oradea le poate lua din seria precedentă, cu Dinamo București:

„Cel mai important lucru pe care îl putem lua cu noi din seria cu Dinamo este faptul că am jucat cel mai bun baschet în momentul cel mai important. Revenind acasă după o înfrângere și cu joc decisiv în față, trebuia să avem multă energie și disciplină în planul nostru de joc și am executat asta în majoritatea partidei. Sunt fericit că ne-am arătat caracterul atunci când era nevoie mai mare de asta.”

Americanul s-a declarat mulțumit de felul în care și-a putut ajuta echipa în duelurile cu Dinamo și a scos în evidență forța grupului, din care orice jucător poate să iasă în evidență oricând:

„Văzând echipa noastră, oricine poate să iasă în evidență în orice seară. Avem rolurile noastre și momentele în care dorim ca anumiți jucători să arunce, dar la finalul zilei cu toții ne dorim să câștigăm. Pot spune că sunt fericit cu modul în care am reușit să contribui la succesul nostru în seria precedentă.”

„Voluntari arată excelent în ofensivă”

Holt crede că o defensivă disciplinată poate pune probleme Voluntariului și spune că Oradea are nevoie de un joc colectiv pe atac pentru a-și fructifica avantajele:

„Voluntari arată excelent în ofensivă. Ei pot să arunce de oriunde, au jucători care pot rupe ritmul și știu cum să citească jocul. Trebuie să punem presiune pe ei și să le îngreunăm treaba pe fiecare posesie. Am avut succes în ultimul joc împotriva lor pentru că am jucat fizic, am recuperat bine mingile și i-am limitat în tranziție. În ofensivă trebuie să avem blocaje bune, să plimbăm mingea cât de mult pentru a ne forma spații și să atacăm coșul atunci când avantajele noastre ies la iveală.”

Întrebat dacă simte o presiune în plus înaintea seriei, dat fiind faptul că Oradea a pierdut ultima dispută de pe teren propriu cu Voluntari, iar ilfovenii au cedat în fața bihorenilor cu +16 în finalul sezonului regulat, sportivul a spus:

„Suntem în playoff, așa că e presiune constantă. Suntem fericiți că ne-am făcut treaba și beneficiem de avantajul terenului propriu, dar tot trebuie să jucăm fiecare meci în parte pentru a ne proteja terenul. Suntem două echipe foarte bune și aștept dueluri la nivel înalt.”

„Știam că dacă ne facem treaba bine, rezultatele o să apară”

Holt a scos în evidență munca grea depusă pe tot parcursul sezonului pentru forma bună în care se află CSM Oradea în ultima vreme:

„Indiferent suișurile și coborâșurile acestui sezon, noi am continuat să muncim din greu zilnic. Știam că dacă ne facem treaba bine, rezultatele o să apară. Sunt fericit că jucăm cel mai bun baschet al nostru, precum o echipă în ambele zone ale terenului în acest final de sezon. Playoff-ul este cel care contează cel mai mult.”

La final, jucătorul a transmis un mesaj fanilor, pe care îi așteaptă alături și împreună să contribuie la apărarea terenului propriu în seria cu CSO Voluntari:

„Avem fani minunați și în sală este mereu gălăgie. Ne motivează și ne dorim să jucăm cât putem de bine pentru ei. Trebuie să rămânem disciplinați și să jucăm cu intensitate timp de 40 de minute pentru a câștiga ambele jocuri de acasă.

Apreciez tot timpul suportul fanilor. Le mulțumesc că sunt alături de noi pe tot parcursul sezonului și sunt nerăbdător să îi văd în tribune și îmi doresc să fie la fel de gălăgioși ca întotdeauna!”

Primul meci al seriei dintre CSM Oradea și CSO Voluntari are loc în această seară, 13 mai, pe terenul bihorenilor. Jocul o să înceapă la ora 19.00 și va putea fi urmărit în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4 și YouTube FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!