Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Știința învinge Asesoft 2 și trece pe primul loc

Costin Marinescu

Costin Marinescu
26.11.2013

Știința București a câștigat cu 90 – 87 (26-20, 16-18, 26-31, 26-18) derby-ul cu CSU Asesoft Kaproni Ploiești și a urcat pe prima poziție a clasamentului Seriei B.

Meciul a fost unul foarte echilibrat, suspansul fiind cuvântul de ordine până la final. Cu 3 secunde înainte de final, Adrian Guțoaia înscrie de la mare distanță și reduce diferența la un singur punct, 88 – 87 pentru Știința. Urmează, automat, faultul Ploieștiului, care îl trimite la linia de libere pe Cornel Cioacătă. Tânărul jucător al bucureșenilor își păstrează calmul și înscrie ambele aruncări de care a beneficiat pentru a asigura victoria echipei sale, a șaptea în acest sezon competițional.

Cel mai bun realizator al echipei a fost Angel Santana. Veteranul, revenit după o accidentare ce l-a ținut departe de teren în ultimele două etape, a marcat 28 puncte. 

Iosif Pârlog a terminat cu 20 puncte, iar Cornel Cioacătă a avut 12.

Pentru Ploiești, Adrian Guțoia a marcat 26 puncte, dintre care 12 au venit din aruncări din spatele semicercului de 6.75. Adrian Movileanu a înscris 6 coșuri de 3 puncte și a terminat cu un total de 20 puncte, iar Vlad Negoițescu a avut 19 puncte.

În urma acestui rezultat, Știința a ajuns la egalitate de puncte cu Asesoft 2 și Steaua CSM 2, dar are avantajul meciurilor directe în fața ambelor formații și se poziționează pe locul 1 în clasamentul Seriei B.

Runda următoare, Știința va juca pe propriul teren cu Vabova Sf. Gheorghe, în timp ce Asesoft 2 se va deplasa în București pentru meciul cu Steaua CSM 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!