Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Streetball Club 30, ultimele noutăţi

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
16.06.2011

Vineri, 17 iunie debutează ediţia a IV-a a celui mai mare concurs de streetball din vestul ţării. Streetball Club 30 Timişoara aduce mai multe noutăţi faţă de anii precedenţi, iar unele sunt notabile. Organizatorii au primit cea mai frumoasă recompensă pentru munca depusă în trecut, iar de la această ediţie evenimentul va fi unul marca FIBA. Forul european a considerat că întrecerea prezintă un nivel ridicat atât tehnic, cât şi organizatoric şi a decis să includă Streetbal Club 30 pe lista evenimentelor pe care le patronează.

O altă noutate va fi participarea în premieră a grupelor de minibaschet. Până joi, s-au înscris deja 25 de echipe alcătuite din copii cu vârste între 10 şi 14 ani. Horaţiu Dejan, organizatorul competiţiei spune că baschetul trebuie promovat la toate nivelele. "Este un mod de a încuraja practicarea acestui sport de către copii. Poate că acum, baschetul e undeva imediat sub tenis ca şi popularitate, dar noi sperăm ca prin astfel de evenimente să îi aducem imediat după fotbal în topul notorietăţii"

Tot ca o premieră a fost uşor modificat şi regulamentul de concurs. La competiţia feminină, organizatorii nu au impus nicio limită în alcătuirea echipelor, astfel că vor fi pe teren chiar şi 3 jucătoare de Divizia A în aceeaşi formaţie. Şi-au anunţat deja participarea mai multe vedete de prima mână din baschetul românesc. Băieţii nu vor fi nici eu mai prejos, iar echipele din Timişoara, Oradea, Cluj sau Medias ar putea avea componenţi pe teren. "E un fel de relaxare şi pentru jucătorii de Divzia A pentru că ei oricum sunt în vacanţă şi aşa se pot destinde. Vor veni mai multe nume mari din baschetul românesc, iar mulţi colegii de echipă la acelaşi club vor alcătui formaţii diferite şi se vor întrece între ei. Nivelul va fi unul ridicat. E unul dintre motivele pentru care am primit girul FIBA", spune Horaţiu Dejan.

Ediţia din 2011 a competiţiei va consemna o nouă premieră. Sâmbătă după-amiază vor intra pe teren şi cei mai răi "jucători". Jurnaliştii vor avea şi ei un campionat al lor.

Organizatorii aşteaptă în continuare participanţi, iar cei dornici se pot înscrie chiar şi vineri, la faţa locului, pe facebook sau pe www.club30.ro. Competiţia va debuta mâine cu meciurile de streetball şi va continua apoi după-amiază şi sâmbătă toată ziua cu partidele de streetball. 

Vom reveni cu amănunte!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!