Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Succes logic înregistrat de "U" în faţa lui Timba Timişoara

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.11.2012

71 - 60

(17-19, 21-16, 20-13, 13-12)

 Etapa a 7-a
 Sala Sporturilor Horia Demian
8 noiembrie, ora 19:00
 5-2
 Statistică
2-5

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca a înregistrat o victorie logică, joi seara, în deschiderea etapei a 7-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Aşa cum anticipasem, clujenii au trebuit să transpire pentru a învinge gruparea nou promovată ce venea după un succes extrem de important, în faţa Energiei Rovinari. Practic gazdele au triumfat graţie unui sfert trei foarte bun în care s-au apărat extrem de agresiv nepermiţând bănăţenolor să înscrie decât după 6 minute scurse din repriza a 2-a.

Timişorenii au dovedit încă o dată că sunt o echipă cetrebuie luată în considerare. Timp de 20 de minute au ţinut cu brio piept adversarilor, iar dacă prindeau o zi mai bună la aruncările de două puncte puteau spera la mai mult. De asemenea un alt capitol la care au suferit au fost recuperările, după 20 de minute amfitronii izbutind să fure 13 mingi în ofensivă pentru ca raportul final să fie 45-40 în favoarea înfingătorilor.

Elevii antrenaţi de Bogdan Murărescu au început bine jocul, conducând cu 9-5 după doar câteva minute scurse. A urmat un parţial de 7-0 al gazdelor, la care Johnson a replicat cu o aruncare de trei puncte pentru a restabili egalitatea. S-a jucat cap la cap pentru ca după 10 minute anantajul să fie de parea oaspeţilor, 19-17, spre uimirea celor prezenţi în Sala Sporturilor Horia Demian. Vizibil nemulţumit de jocul sportivilor săi, Niksa Bavcevic a asistat la o schimbare, în bine, de atitudine. Era minutul 15, scorul 27-21, iar gruparea de pe Someşul Mic dădea semne că distanţează decisiv. Nu a fost aşa. Timba a recuperat deficitul şi a intrat la cabine cu -3 puncte, scor 35-38.

Zoran Milovic a deschis tabela în a doua jumătate a partidei, însă din acel moment s-a rupt jocul. Parţialul de 16-0 realizat de Barnette&Co. a făcut practic diferenţa. Extrem de ambiţioşi, timişorenii s-au apropiat pe tabelă, însă nu la mai puţin de 5 puncte. Scor final 71-60, o victorie meritată de clujenii care obţin al 5-lea succes stagional.

Sean Barnette a fost principalul marcator, autor a unui double-double, cu 19 puncte şi 10 recuperări, urmat de Derek Wright cu 14 puncte şi 6 pase decisive respectiv Hristo Nikolov cu 11 puncte, 4 pase decisive şi 7 recuperări. De la oaspeţi Bojan Grubisic a terminat cu 14 puncte şi 8 recuperări, Dean Johnson a contribuit cu 13 puncte şi 6 recuperări în timp ce Bosko Stojakovic a înregistrat primul triple-double stagional cu 10 puncte, 11 recuperări şi 10 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!