Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SuperCupa - BCM U Pitești se impune în fața campioanei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.09.2012

    75-83 
25-22, 18-16, 16-21, 16-24
  
 Sala Rapid, București  SUPERCUPA  Vineri, 21.09.2012

BCM U Pitești a câștigat SuperCupa României la baschet masculin, ediția inaugurală. Deținătoarea cupei a răsturnat calculele hârtiei impunându-se în fața campioanei, CSU Asesoft Ploiești cu scorul de 83-75. Meciul a avut loc la Sala Rapid, fiind transmis la TVR 2. 

Primii cinci
Ploiești - Vlahovic, Szijarto, Hargrove, Burlacu, Tica
Pitești - Gennie, Barac, Popovic, Jones, Kinloch

Vlahovic marchează primele puncte după ce echipa sa a câștigat primul angajament. Replica vine de la stângaciul Barac, autor al unui coș de trei puncte. Gennie și Popovic transformă de la mare distanță, iar argeșenii găsesc alte soluții de a menține un avantaj pe tabela de marcaj. Asesoftul nu cedează, realizând un pațial de 6-0 la capătul căruia scorul devine 14-13 în favoarea campioanei.
Popovic aduce a 4-a reușită de la mare distanță, însă Burlacu răspunde cu aceeași monedă. Numărul 10 de la Asesoft ajunge la 11 puncte marcate în doar șapte minute de joc forțându-l pe Costescu să ceară primul timp de odihnă la scorul de 21-18 în condițiile în care Kinloch a comis două greșeli personale.
Dani Popescu intră în teren la reluarea jocului, dar prahovenii profită de faultul antisportiv al lui Barac pentru a se desprinde la cinci puncte. Secvența se termină cu serviciul lui Dani pentru Marcel Jones care a dus scorul la 25-22 în favoarea Asesoftului.

Burlacu îngroapă o nouă aruncare de trei puncte în debutul actului al doilea, moment în care ambele formații au jucat cu câte trei jucători români în același timp pe teren: Tudor, Burlacu, Stănescu - Calotă, Popescu, Neguț. Argeșenii nu pot juca cu Kinloch, acesta având probleme cu faulturile motiv pentru care Albijanic a jucat pe postul de pivot, iar Popovic a trecut pe poziția 4 într-o perioadă în care Marcel Jones a fost odihnit. După două posesii pierdute consecutiv Costescu a schimbat, trimițându-l înapoi în teren pe Kinloch.
Prahovenii mențin un avantaj consistent pe tabela de marcaj, însă Hargrove este sancționat cu greșeală antisportivă de care argeșenii nu pot profita întrucât Calotă ratează liberele acordate. Marcel Jones recuperează ofensiv și aduce alte două puncte într-o perioadă în care Asesoftul joacă cu Mandic și Nyakundi, iar Burlacu a fost retras pe bancă pentru ultimele momente ale primei reprize. La jumătatea confruntării scorul a fost de 43-38 în favoarea campioanei, ultimel reușite aparținându-le lui Robert Nyakundi respectiv Pankracije Barac.

Dani Popescu se află pe parchet la startul reprizei a doua în locul lui Gennie, iar de cealaltă parte Vule Mandic a luat locul lui Hargrove. Atât Kinloch cât și Szijarto, ambii cu câte trei greșeli personale comise, au intrat de la începutul reprizei a doua. Jones înscrie de la semidistanță, iar Barac egalează de la mare distanță, scor 43-43. Szijarto marchează un coș cu fault, iar Tica înscrie pe un contraatac, ambii aflându-se la prima reușită din acțiune în acest meci, dar Marcel Jones nu se lasă și răspunde cu o reușită de la mare distanță, iar Albijanic egalează la 50 spre jumătatea secvenței a 3-a. Tica înscrie de alte două ori pentru a realiza un parțial de 6-0 în urma căruia Costescu cere timp de odihnă.
Gennnie și Popovic echilibrează scorul de la linia de pedeapsă în condițiile în care Szijarto comite a 4-a greșeală personală. Hargrove revine destul de târziu pe parchet, însă argeșenii egalează prin același Jones. Hargrove înscrie două libere și apoi realizează și a 10-a recuperare pentru a bifa primul double-double stagional, în vreme ce Marcel Jones își duce totalul punctelor la 24 stabilind scorul de 59-59 la intrarea în secvența decisivă.

Nyakundi aduce primele puncte ale sfertului4, de la linia de pedeapsă. Gennie răspunde cu o reușită din acțiune. Finalmente Piteștiul preia conducerea cu o reușită a lui Albijanic din serviciul lui Calotă. Însă, Nyakundi răspunde cu o reușită de la mare distanță. Gennie punctează de la semidistanță, iar Vule Mandic scapă mingea din mâini în momentul aruncării. Popovic desprinde Piteștiul la trei puncte pe tabela de marcaj. Prahovenii sunt incapabili să arunce la coș și timpul de atac se scurge. În replică Albijanic își pedepsește fosta echipă. Adi Tudor aruncă de la mare distanță și echilibrează la 69-68 în minutul 35.
Piteștiul mai pierde o posesie în condițiile în care a fost neglijentă și timpul de atac s-a scurs. Apoi Calotă comite pași, în vreme ce Neguț se apără la Burlacu!
După un timp de odihnă cerut de către Pitești, Asesoft revine la conducere pe recuperarea ofensivă a lui Burlacu. Acesta comite antisportiv la Jones, însă americano-neozeelandezul irosește două libere și este schimbat pe motiv că a avut o rană deschisă. Albijanic marchează după o recuperare ofensivă și Piteștiul preia conducerea. Calotă înscrie de la linia de pedeapsă, după descalificarea lui Szijarto și duce scorul la 73-70. Tudor în servește ideal pe Stănescu. Barac îngroapă o aruncare de trei puncte.
Mandic este sancționat cu fault antisportiv după o cădere a lui Albijanic în urma unui contact la recuperare. El împarte liberele iar pe posesia aferentă argeșenii nu punctează. Vule Mandic și Virgil Stănescu sunt impreciși la linia de pedeapsă. Același Albijanic marchează în ultima secundă de atac pe o combinație cu Kinloch și scorul devine 79-74 cu 27 secunde înainte de finalul meciului, moment în care se cere timp de odihnă.
Hargrove irosește la rândul său o aruncare liberă, iar de cealaltă parte Barac nu greșește. Același jucător interceptează și apoi mai înscrie două libere pentru a stabili rezultatul final de 83-75.

Remarcați
Pitești - Jones 24 puncte, 9 recuperări, Barac 15 puncte, Popovic 13 puncte, Albijanic 13 puncte, 5 recuperări, Gennie 10 puncte
Ploiești - Burlacu 18 puncte, 4 recuperări, Hargrove 13 puncte, 10 recuperări, Vlahovic 11 puncte, 4 pase decisive.

8 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    ...
    Felicitari Pitesti!

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • Sean :

    )
    Pffff... urasc cand Ionuţ Georgescu are dreptate, spre exemplu la faza cu "suntem de neoprit" :D

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    ...
    nu inteleg cum de nu au fost sustinuti "campionii" de cei 3 arbitrii

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • zapacitu79 :

    @cioti
    pai au fost! nu s-au fluierat antisportive impotriva lor si nici nu a fost sanctionata banca pt ca a stat jecobescu in picioare

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș adriana :

    supeeerrrrrrrrr
    Felicitari Pitesti!!! Cea mai frumoasa surpriza la inceput de sezon.

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    :)
    N-am vazut decat ultimul sfert dar, cat am prins, a fost interesant. Iar arbitrii au fost ingrijorator de corecti. Pe de alta parte, supercupa nu are o miza in sine, asa ca, mai ales la inceput de sezon, nu prea vrea nimeni un scandal legat de arbitraje.

    cu 11 ani în urmă (21.09.2012) Raspunde
  • alex_cj :

    alex_cj
    felicitari pitesti ! ca deobicei, toata tara tine cu adversarii asehotilor ;)

    cu 11 ani în urmă (22.09.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Snoop Dogg :

    >:)
    oricine sa castige in afara de asehoti:))

    cu 11 ani în urmă (22.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!