Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Supercupa merge la Cluj Napoca

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
30.09.2018

Din postura de Campioană Naţională, CSM Oradea a primit în sala Antonio Alexe vizita câştigătoarei Cupei României, U BT Cluj Napoca. Cele două echipe s-au întâlnit şi în ultimul act al Cupei, victoria revenindu-le și atunci tot Alb-Negrilor.

Bihorenii au început în formula: Nicolescu, Richard, Lucic, Kariniauskas, Valeika în timp ce oaspeţii au răspuns cu Washburn, Moldoveanu, Dykes, Marinov, Kuti. Jason Washburn aduce primele puncte ptrintr-un coş de sus pentru ca apoi Marinov să înscrie de dincolo de 6,75 m pentru un început perfect al clujenilor. Richard reuşeşte o aruncare de la semidistanţă dar Dykes şi Marinov măresc avanajul vizitatorilor. Vlad Moldoveanu îşi trece numele pe lista marcatorilor printr-un coş de 3 puncte iar Washburn duce ecartul la 10 puncte: 4-14. Ginyard răspunde printr-un coş de la mare distanţă cu toată opoziţia lui Vlad Moldoveanu care îl şi faultează. Marinov păstrează ecartul de 10 puncte când mai sunt 3 minute din prima secvenţă (10-20). Orădenii se concentrează mai bine şi reuşesc un parţial de 9 puncte graţie reuşitei de 3 puncte a lui Giordan Watson şi a fructificării aruncărilor libere de care au beneficiat în acest prim sfert şi la prima pauză avem CSM Oradea - U BT Cluj Napoca 19-20.

Watson aduce Oradea în avantaj în debutul actului secund dar Clujenii răspund imediat printr-o aruncare de 3 transformată de Calnicenco, cel care nu reuşeşte să profite şi de liberă suplimentară de care a beneficiat. Cele două echipe merg cap la cap cu alb-negri încercând să se desprindă (23-29 după reuşita lui Stamenkovic, respectiv Easley) iar amfitrionii revenind de fiecare dată, ba chiar reuşind din nou să preia conducerea după 4 puncte consecutive reuşite de Laci Lazăr (33-31). Washburn reuşeşte 5 puncte consecutive, urmat de Dykes care reuşeşte 2 coşuri pentru Cluj dar Valeika şi Ginyard refac înainte de pauză mare diferenţă înregistrată la sfârşitul primului sfert: 39-40.

Secvenţa a treia este adjudecată de deţinătoarea Cupei. Ecartul creşte rapid la 9 puncte după reuşita lui Washburn (39-48), iar apoi Marinov îl extinde la 10 puncte în urma unui coş de la distanţă (43-53). Lucic şi Watson încearcă revenirea dar Washburn punctează de la linia de libere pentru 47-62. Ginyard şi Richard înscriu de dincolo de semicerc dar tot clujenii sunt mai proaspeţi pe final de sfert şi tabela indică 53-69 cu 10 minute rămase de joc.

Ultimul act începe tot la discreţia oaspeţilor ecartul crescând la 18 puncte după reuşita lui Vlad Moldoveanu (57-75) şi apoi la 20 de puncte în urma coşului marcat de Easley Jr. (59-79) când mai erau mai puţin de 5 minute de joc. Cu soarta partidei ca şi pecetluită, jucătorii conduşi de Mihai Silvasan schimbă o treaptă de viteză înapoi şi permit gazdelor să forţeze revenirea. Richard înscrie o serie de 7 puncte întreruptă doar de reuşita lui Valeika iar apoi Pasalic reduce diferenţa la doar 10 puncte (71-81). Watson transformă 3 din 4 aruncări libere şi Pasalic reuşeşte o oferită dar este prea târziu şi studenţii clujeni câştigă în deplasare trofeul ce precede debutul noii ediţii a LNBM (76-83).

foto: Valentin Todea

10 comentarii la aceasta stire:
  • dancri :

    Achin
    In finalul conferintei de presa Achim a spus ca e important cum termini campionatul si nu cum il incepi si ca abia peste 3 saptamani echipa va fi pregatita. Propun si eu atunci conducerii sa lase intrarea libera in urmatoarele saptamani daca baietii inca nu sunt la capacitatea maxima. Sau cei care au abonamente si le-au cumparat doar pentru finalul campionatului si nu pentru tot campionatul? Ar trebui sa ne raspunda Achim si Sere la aceasta intrebare.

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018)
    • bulcul:

      Asta ziceam
      Macar 50% reducere, ca practic e antrenament.

      cu 5 ani în urmă (30.09.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Supercupa
    O victorie mai clara decât o arata scorul. La acest moment asta este diferența între echipe, însă sunt convins ca Achim știe el ce zice. Clujul, așa cum mă așteptam, va avea în Marinov și Washburn doi jucători de baza, pe lângă Dykes. Easley posibil sa ajungă acolo în curând. Încă îl mai aștept pe Moldoveanu, pe Kuti am renunțat sa-l mai aștept. Oradea nu e așa slaba cum a părut azi, însă sta rău tare sub panou iar Ginyard nu pare a fi nici Zeno și nici Barnette. În rest, ar mai fi de amintit Sere si Cristescu cu acuzele penibile de dinainte de meci ... și când te gândești ca mulți de aici îl vorbeau agresiv pe Georgescu!

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Totalbaschet...
    Oare,Mihai Litiu stie baschet,regulamente?In formula de start a Oradiei cine este U23?Vorba unui prieten...Bă băeț...Iar o dati de gard!

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Hahahahaaaa
    Sunteti de rasul curcilor...De ce nu va asumati greselile? Schimbati pe ascuns textele...Mda! Asta e ca si anul trecut cu duduia Tutunaru cu fratii Lapornik!Sunteti PENIBILI. TOTALULBASCHETILOR...De la micinic,gherdan,BLEAH.

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde
  • Eduard Popa :

    @trt
    Salut,

    Mulțumim de observații. A greși e omenește. Nu mi se pare însă un ton potrivit, mai ales că noi și colegul micinic de la 24secunde suntem singurii care vă mai informăm cu privire la baschetul românesc.

    Dacă nu vă place totalbaschet, vă invităm să vă luați informațiile de pe site-ul FRB. Sunt sigur că veți fi satisfăcut la maxim.

    Încă o dată, mulțumim pentru corectări și vă doresc o seară bună.

    Eduard Popa,
    cel care coordonează activitatea penibilă a acestui site

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Salut,Eduard Popa
    In Ardeal se spune:S-o umflat riscasu in voi...Nu va inflamati!E trist ca gresiti cam mult.E pacat sa scrie despre meci un om care,banuiesc ca nu a fost in sala...Mno,si se pare,dom'le redactor sef ca recunosti ca mai aveti muuuult de lucru.Apreciez asta!
    Daca nu va place tonul...sunt atatea meserii in lumea asta. Informatiile de care am nevoie le iau de unde am chef.
    @trt
    Cel care nu lipseste de la meciurile lui "U" de o gramada de ani! Hai cu ban-ul ! Noapte buna !

    cu 5 ani în urmă (30.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    @ dancri - stii de cite ori a avut Achim lotul complet in presezon. Lasa mistocariile si lasa-l pe Achim sa se ocupe de echipa ca de heitari( hater ) sint o gramada pe planeta. E cel mai bun antrenor din Romania si la lotul si bugetul cu care a pornit anul trecut a fost campion. Sint jucatori noi la care nu le ajunge 5 meciuri cu rezervele sa ajunga la o performanta de a se cunoaste mai bine cu echipa, mai ales Watson si Nico care au fost plecati...

    cu 5 ani în urmă (01.10.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    campionii
    poate se repeta si anul asta povestea de anul trecut, ei cu supercupa si noi cu campionatul, eu as prefera asta, lasa-i sa se bucure, nu e prost Achim si in mai se numara bobocii...

    cu 5 ani în urmă (01.10.2018)
    • viking33:

      Anu trecut
      Vezi ca anu trecut nu s-a jucat supercupa. Acu 2 ani a fost. Și atunci U a câștigat campionatul

      cu 5 ani în urmă (02.10.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!