Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SuperCupa României deschide noul sezon competițional

Paul Olar

Paul Olar
14.09.2016

Noul sezon competițional se apropie cu pași repezi, însă până la prima etapă a Ligii Naționale, împătimiții de baschet autohton se pot bucura de SuperCupa României. Încleștarea aduce față în față, joi, pe CSM CSU Oradea, respectiv U-Banca Transilvania.

Partida programată la ora 18:00 va putea fi urmărită în direct prin intermediul postului Digi Sport. Orădenii încearcă să le ofere propriilor fani o nouă victorie importantă, după cea reușită sâmbătă, în compania lui Partizan Belgrad. De altfel, CSM CSU a încheiat jocurile de verificare cu un bilanț de șapte succese și o singură înfrângere.

În schimb, U-Banca Transilvania nu s-a descurcat atât de bine în meciurile amicale. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au cedat toate cele trei dispute de la City Cup, cu BC Mureș, FMP Belgrad, respectiv Alba Fehervar. De asemenea, clujenii au avut parte de opt meciuri în această vară, reușind numai trei victorii. Un joc cu Partizan Belgrad s-a încheiat la egalitate.

Referitor la achiziții, CSM CSU și-a păstrat o bună parte dintre jucătorii care au obținut titlul în urmă cu câteva luni. Ne referim la americanii Sean Barnette și Martin Zeno, alături de nucleul de sportivi români. Au plecat însă Will Franklin, Rade Markovic sau Uros Lucic, iar în locul lor au sosit jucători precum Titus Nicoară, Muhamed Pasalic, respectiv Branko Mirkovic.

De cealaltă parte, U-Banca Transilvania are parte de un nou antrenor, în persoana lui Mihai Silvășan. Acesta l-a înlocuit pe Marcel Țenter și a putut să își construiască echipa după bunul plac. De departe, principalul transfer al clujenilor este reprezentat de aducerea lui Vlad Moldoveanu, direct din Euroligă. Totodată, U-BT i-a mai achiziționat pe Ousmane Barro, Aleksandar Rasic și Max Pustozvonov.

Cele două formații s-au întâlnit atât în finala Cupei României din sezonul precedent, cât și în semifinalele Ligii Naționale. Cupa le-a aparținut clujenilor, în timp ce Oradea s-a impus în Play-Off, cu 3-1 la general.

*Foto: Valentin Todea

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Dilema
    Si totusi, cu cati romani se joaca in teren? Nu am gasit oficial nicaieri aceasta informatie.

    cu 7 ani în urmă (14.09.2016) Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)
    1 bucata

    cu 7 ani în urmă (14.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!