Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surpriză în LNBF: Campioana ultimilor ani s-a oprit în penultimul act

Surpriză în LNBF: Campioana ultimilor ani s-a oprit în penultimul act

Semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin au avut nevoie de joc decisiv și formațiile calificate în ultimul act al sezonului 2023/2024 au devenit cunoscute în cursul serii de marți, 9 aprilie. Campioana ultimilor ani, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, nu va avea ocazia să-și apere titlul.

FCC Baschet UAV Arad a produs surpriza și a câștigat în două rânduri la Sfântu Gheorghe. Dacă după primul meci al seriei (79-86), Sepsi a putut să răspundă la Arad printr-un succes cu 66-55, decisivul din fieful covăsnencelor s-a încheiat cu victoria galben-albastrelor.

Aradul s-a aflat într-un deficit de șapte lungimi la pauză (22-27), dar a recuperat treptat și avantajul lui Sepsi la intrarea în sfertul decisiv a fost unul minim (45-44). Perioada care a decis această serie le-a aparținut în totalitate vizitatoarelor, iar în cele din urmă scorul a devenit 63-72.

Jucătoarele pregătite de Miroslav Popov s-au impus pentru a treia oară împotriva lui Sepsi în această ediție a Ligii Națională și vor juca din nou în finală după 2021/2022. În ceea ce le privește pe covăsnence, acestea au ratat calificarea în ultimul act al campionatului după un deceniu. În 2013/2014 a jucat ultima dată Sepsi pentru medaliile de bronz.

Tereza Vitulova a contribuit cu 19 puncte și 11 recuperări pentru Arad, în 40 de minute petrecute pe parchet. În replică, principala marcatoare a lui Sepsi a fost Borislava Hristova, cu 23 de puncte, 11 recuperări și 7 pase decisive.

O finală surpriză n-a fost departe să apară, după ce și CSM Constanța a întâmpinat destule probleme în seria cu CSM Târgoviște. Cele două formații și-au câștigat jocurile de acasă, 62-61 la malul Mării Negre și 62-67 apoi la Târgoviște, astfel că s-a ajuns și aici la meci decisiv.

Formația care a încheiat sezonul regulat pe prima poziție a început bine partida și a condus cu 21-18 după sfertul inaugural, iar la pauză ecartul a devenit de un singur punct: 38-37. CSM Târgoviște a intrat în avantaj în perioada finală (56-57), dar s-a văzut întrecută în cele din urmă cu 71-66. Constanța merge pentru al doilea an consecutiv în finală și va beneficia de avantajul terenului propriu.

Annemarie Godri-Părău a terminat această semifinală cu 15 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Formația oaspete a dat însă principala marcatoare, pe Juliunn Redmond (31 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive).

Finala LNBF va debuta în jurul datei de 14 aprilie și se va juca pe sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.

*foto: Facebook FCC UAV ICIM Arad

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Cum bă
    Sepși sic campioana țării?

    cu 2 săptămâni în urmă (09.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!