Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surse. Ben Altit, în negocieri avansate cu CS Rapid București

Surse. Ben Altit, în negocieri avansate cu CS Rapid București

CS Rapid București a avut parte de un sezon 2022-2023 bun în care a reușit să urce în primele patru formații din Liga Națională, fiind învinsă în finala mică de BC CSU Sibiu cu scorul de 3 la 2.

Trupa din Capitală a avut o campanie impresionantă de transferuri, aducând în România nume importante precum Darius Johnson-Odom, Tyler Stone, Chris Evans sau Keljin Blevins. Cu toate acestea, în vara aceasta, giuleștenii n-au anunțat nicio mutare.

Singura știre oficială legată de Rapid București este că Alexandru Olah nu va continua sub comanda lui Tudor Costescu, acesta transferându-se la CSO Voluntari. Însă, conform informațiilor noastre, gruparea ce evoluează în alb și vișiniu este în negocieri avansate cu un alt pivot român.

Este vorba de Ben Altit, un baschetbalist născut în Tel Aviv, Israel, care are dublă cetățenie. Jucătorul de 2.03 metri a jucat un an în NCAA, la Bryant Bulldogs, după care și-a început cariera în țara natală, la Bnei Herzliya.

În stagiunea următoare Altit a făcut pasul spre Maccabi Tel Aviv, făcând parte din echipa care a câștigat Euroliga în 2014. A mai stat încă un sezon la Maccabi, după care a jucat pentru Maccabi Kiryat Gat, Maccabi Ashdod, Hapoel Galil Gilboa, Ironi Nahariya, Hapoel Beer Sheva și Elizur Ashkelon.

În stagiunea 2022-2023, pentru Maccabi Ramat Gan, jucătorul în vârstă de 30 de ani a adunat 5.6 puncte, 3.5 recuperări și 1.3 pase decisive în liga a doua a Israelului, având o medie de 18.1 minute/meci.

Așadar, CS Rapid București este aproape de a-și asigura serviciile unui jucător care să facă parte din nucleul de bază al autohtonilor. De altfel, este de așteptat ca trupa din Capitală să îi păstreze pe cei mai importanți baschetbaliști români pe care i-a avut în ediția trecută.

*foto: Instagram – Ben Altit

17 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    :)
    cred ca Rapid va fi mai slaba decat in sezonul trecut.

    cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • BC CSU Sibiu adrianus:

      mhm
      Nu știu ce sa zic , deocamdată nu au arătat nimic, asta ii drept
      Vedem ca va urma , zilele astea am înțeles ca trebuie sa anunțe Oradea câte ceva , și Clujul , la fel🫣

      cu 9 luni în urmă (10.07.2023)
    • Ricardo:

      Oradea
      Din ce știu și eu vor anunță prelungirea lui Markovic dar se poate și o noutate

      cu 9 luni în urmă (10.07.2023)
    • BC CSU Sibiu adrianus:

      Ricardo
      Da , asta știam și eu

      cu 9 luni în urmă (10.07.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Rapid e pregătită să arunce din nou mulți bani pe piață...

    cu 10 luni în urmă (08.07.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Rapid
    Un autohton mai puțin cunoscut chiar și pentru publicul familiarizat cu baschetul familiarizat cu competițiile europene. Sper și cred ca vor materializa câteva transferuri tari acum sa vedem dar cum zici și tu au un sac destul de generos !

    cu 10 luni în urmă (08.07.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    Surse
    Şomâcescu la rapid

    cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Costescu
      O sa ii scoata filmele de Holywood din cap probabil, ori nu o sa joace niciun minut.

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    "roman"
    Deci introducem regula cu 2 romani pe teren ca să acordam mai multe minute jucătorilor tineri romani, sa-i ajutam sa se dezvolte! Apoi aducem moldoveni și israelieni sa le ia locul. Deci la Rapid în loc sa vedem un străin bun o sa vedem un israelian de 30 ani care a jucat în liga a 2-a din Israel. Asa ajutam baschetul romanesc și creștem valoarea campionatului!
    Nu a avut baschetul mulți suporteri pana acum dar sa vedem cum va fi de acum încolo.

    cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • Ricardo:

      Rapid
      Eu zic sa nu aruncam cu piatra fix în Rapid! Aici vei vedea 3 străini de super valoare! Așteaptă finalizarea lotului și apoi trage concluzii!

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Ricardo
      Ba baiatule, tu gandesti inainte sa scrii? Sau in general, gandesti? Ce treaba are ce a spus omu asta cu ce straini va aduce rapidul? Omu a spus ca in loc sa dea minute ROMANILOR sunt adusi israelieni cu cetatenie romana. Nu a zis nimic ca aduce Rapid sau nu straini de valoare

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • Ricardo:

      Suporterrr
      "Omul" critica politica de transferuri a Rapidului!!!!! Nu e nimic greșit în asta foarte bine, e logic și normal sa avem opinii diferite, dar eu i-am recomandat sa mai aștepte.

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Rapid
      Nu am nimic cu Rapidul. Eu am vorbit la modul general. Voluntariul a adus un moldovean, Rapidul un israelian și de abia a inceput definitivarea loturilor.

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • Ricardo:

      gabriel.eftimie
      Dacă te-am supărat cu ceva îmi cer scuze. Am vrut doar sa explic puțin situația de la Rapid. Regulamentul te obliga sa alinieze 2 romani pe parchet în meci. În mod normal îți trebuie 4 romani sau cu pașaport roman. E foarte foarte greu. Juniorii in marea lor majoritate nu pot tine pasul cu nivelul primei ligi. Liga natioanala a crescut semnificativ în ultimii ani și daca urmărim transferurile de pana acum vedem asta.

      cu 10 luni în urmă (08.07.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Ricardo
      Nu m-ai supărat. Eu sunt doar nemulțumit de faptul ca se iau niște decizii cu scopul de a ajuta jucătorii romani și singurul rezultat va fi în scăderea nivelului campionatului. Nu din primul sezon, dar odată cu scăderea interesului publicului va scădea și interesul sponsorilor. Eu sunt suporter CSM și voi rămâne indiferent de ce se întâmplă dar sunt mulți suporteri care au venit recent lângă baschet pt spectacol. Ori spectacolul nu o sa-l dea Bobe, Baciu sau Enzo.
      Asta e părerea mea

      cu 9 luni în urmă (09.07.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Gabriel.eftimie
    Şi sezonul trecut rapidul a avut israelian venit din prima ligâ dar dorneanu a jucat mai mult. La timisoara a fost un jucator cu pasaport românesc dar nu a jucat aproape deloc(anul âsta ka dinamo). La sibiu a fost acum 2 ani un jucator şi anul trecut turcul care avea vreo 7 ani jucati ın liga secunda din turcia. Se tot ıncearcâ cu ei dar nu a iesit nimic deocamdata

    cu 10 luni în urmă (09.07.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Nucleu rapid
    Rapid daca își păstrează nucleul și găsesc jucători capabili sa l complementele pe stone, sigur va lua cupa ori va termina pe pozițiile superioare

    cu 9 luni în urmă (10.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!