Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. Demitrius Conger a semnat cu Rapid București

Oficial. Demitrius Conger a semnat cu Rapid București

CS Rapid București se află într-o pauză competițională de mai bine de două săptămâni, din 11 februarie, când a pierdut în sferturile de finală ale Cupei României, cu CSM Constanța, gazda Final 8-ului.

UPDATE: Rapid a confirmat mutarea printr-o postare pe pagina de Facebook a clubului. Americanul în vârstă de 32 de ani a ajuns în cursul acestei zile la București și o să debuteze în weekend în Liga Națională, în duelul Rapid - CSM Constanța.

--------------------

Alb-vișiniii au ratat, așadar, un obiectiv, însă în campionat merg bine, având un bilanț de 7-2 care îi poziționează pe locul al treilea în Top 10. Cu toate acestea, Tudor Costescu și staff-ul lui consideră că este nevoie de întăriri și, din acest motiv, au efectuat un nou transfer.

Potrivit surselor noastre, este vorba de Demitrius Conger, un jucător în vârstă de 32 de ani, ce evoluează pe pozițiile 2-3. În 2016, sportivul originar din Brooklyn a făcut pasul spre Europa și a semnat cu Hapoel Tel Aviv, urmând apoi experiențe la Antwerp Giants, Illawara Hawks, Joventut Badalona, Le Mans, Adelaide 36ers, Hapoel Ierusalim, Real Betis, ratiopharm Ulm, Petkim Spor și Filou Oostende.

Alături de gruparea belgiană, Conger a câștigat titlul național și a evoluat în Basketball Champions League, având medii de 8 puncte, 2.4 recuperări și 1.6 pase decisive. În primul meci contra lui U-BT Cluj-Napoca a izbutit 7 puncte și 3 recuperări și, în al doilea joc, a adunat 5 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

La jumătatea lunii decembrie a anului 2022, Conger a semnat cu New Taipei CTBC DEA, în liga taiwaneză, jucând în acel campionat împotriva lui Dwight Howard. În șapte partide disputate în Taiwan, baschetbalistul de 1.98 metri a strâns 13.6 puncte și 7.1 recuperări.

În 21 februarie, New Taipei CTBC DEA, gruparea la care evoluează și Kristijan Krajina, s-a despărțit de Demitrius Conger, aducându-l în schimb pe Kaspars Berzins.

Se pare că baschetbalistul american a ajuns la o înțelegere cu Rapid București și va evolua pentru gruparea din Giulești. Rămâne de văzut dacă lotul va rămâne așa sau se vor mai efectua modificări.

Una dintre mutările despre care se discută este despărțirea de Keljin Blevins, jucător cu meciuri în NBA care, însă, a dezamăgit în România. În 6 meciuri jucate, acesta are medii de 4.8 puncte, 3.2 recuperări și 1.2 pase decisive.

*foto: Facebook Baschet Rapid, championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!