Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Dragoș Diculescu revine în Liga Națională din sezonul viitor

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.08.2023

Dragoș Diculescu revine în Liga Națională din sezonul viitor

CSM Constanța a reușit să bifeze un transfer de marcă cu puțin timp înaintea startului noii stagiuni. Conform anunțului oficial făcut pe rețelele de socializare de către Gladiatorii din Tomis, aceștia au ajuns la o înțelegere cu Dragoș Diculescu, care revine în Liga Națională de Baschet Masculin după două sezoane petrecute în străinătate.

În ultimii doi ani, Dragoș a jucat în Olanda, pentru Landstede Hammers Zwolle, adunând 52 de prezențe în BNXT League. În primul sezon petrecut acolo, el a jucat în 26 de meciuri, având medii de 11.9 puncte, 5.4 recuperări și 2.3 pase decisive, evidențiindu-se prin procentajul aruncărilor de la distanță de 38%.

Tot 26 de meciuri a jucat și în stagiunea anterioară, dar odată cu media sa de minute primite pe meci au scăzut și celelalte cifre, el coborând la 10.8 puncte, 4.1 recuperări și 2.4 assist-uri, cu un procentaj de doar 32% al aruncărilor din spatele arcului de cerc.

De-a lungul carierei, Dragoș Diculescu a mai evoluat la nivel de seniori pentru CSM Steaua București, SCM Timișoara și SCM Universitatea Craiova, cel mai prolific sezon al său fiind 2020/21, petrecut alături de Leii din Bănie. În LNBM, el a avut medii de 14.5 puncte, 4.5 recuperări și 3.5 pase decisive în 28 de jocuri.

În urma acestui transfer, lotul echipei antrenate de Dan Fleșeriu arată în felul următor: Bryan Griffin, Jorden Duffy, Cedric Henderson Jr., Kyndahl Hill, Vytenis Cizauskas, Dragoș Diculescu, Rolland Torok, Ștefan Gribinic, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Vitalie Bălan, Naser Omer și Adrian Rădulescu.

*foto: Orange Pictures

5 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    pe de o parte
    am precizat inca de la sfarsitul sezonului trecut, ca, Constanta va fi o surpriza sezonul acesta, pe de alta parte Diculescu a dezamagit, zic eu, la nationala, insa nationala nu mai este un reper!

    cu 8 luni în urmă (30.08.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Pentru mine accest transfer plus alte "repatrieri" (ma gandesc in primul rand la Tudor Somacescu care plecase de la "U" pentru ca isi dorea mai mult decat ii putea oferi campionatul internt dar si Cristian Cotoara, David Antonescu, Georges Darwiche) nu inseamna decat un lucru: regula federatiei cu doi romani obligatoriu pe teren le-a adus niste contracte bune. Ce perfectionare, ce concurenta reala pentru a fi pe teren (si probabil pe bani mai putini in aceasta faza a pregatirii lor generale) in campionate din vest si din USA?

    cu 8 luni în urmă (30.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    junior in lotul de seniori UBT
    Alexis Petric, un tanar de 16 ani, 193 cm. Oarecum pe postul lui Lapuste. Hai U!

    cu 8 luni în urmă (31.08.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Nu mă așteptam
    Deși câțiva colegi anunțau intrarea Constanței în top 6
    Probabil Dinculescu v-a juca 30 min și astfel și-au rezolvat o problemă pt acest sezon

    Altfel cred că avem de urmărit 3 transferuri (dacă tot suntem la discuții)
    Măciuca la U
    Kuti la SB
    Dinculescu la CT

    Restul sunt mișcări de trupe (cel puțin așa văd eu)

    cu 8 luni în urmă (31.08.2023)
    • varu silvois:

      in ce privesc autohtonii
      acestea ar fi pistele de urmarit. Sa vedem omogenizarea echipelor, la UBT de exemplu, echipa e schimbata radical.

      cu 8 luni în urmă (01.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!