Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surse. Marcu Badiu va trece la Steaua București din stagiunea 2022/2023

Surse. Marcu Badiu va trece la Steaua București din stagiunea 2022/2023

Steaua București îl va avea în lotul de jucători pentru sezonul 2022/2023 pe Marcu Badiu. Conform surselor noastre, internaționalul român de la CSO Voluntari va trece la gruparea militară, acolo unde va fi antrenat de Mladen Jojic.

În vârstă de 22 de ani, Marcu Badiu este component al echipei naționale de seniori a României. El evoluează pe poziția 2 și ultimele două sezoane le-a petrecut la CSO Voluntari.

Până în acest moment al sezonului, Badiu a jucat 36 de partide în Liga Națională de Baschet și are cifre statistice de 5.7 puncte, 1.6 recuperări și 1.0 pase decisive, în 17 minute petrecute în medie pe parchet. Cel mai bun meci al stagiunii l-a făcut contra lui SCM Timișoara când a reușit 15 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Marcu Badiu a câștigat două cupe ale României cu gruparea din Ilfov, iar de fiecare dată a fost desemnat MVP al finalei, în 2021 și 2022. În finala cu Craiova din acest a reușit 19 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă pentru 16 la eficiență.

În sezoul 2018/2019, Marcu Badiu și-a făcut debutul în Liga Națională de Baschet Masculin, în echipamentul lui Dinamo București, marea rivală a noii sale echipe. De atunci și până în prezent el a strâns 115 apariții în eșalon de elită a baschetului românesc.

Steaua București are un nou antrenor pentru stagiunea ce urmează. Mladen Jojic revine pentru al treilea mandat pe banca militarilor.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Încă o surpriză
    3 echipe din București ce par a conta destul de mult sezonul viitor. Dinamo a surprins cu Varna și Uță, iar acum o mare surpriză, Badiu la Steaua... Echipe ca Sibiu, Craiova și Pitești se vor bate pe Corpodean și Nicoară?

    cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Nu, Nicoară de exemplu va fi anunțat tot de Steaua, pe niște bani cum nu a mai luat el de ani buni....

      cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    • Ricardo:

      Steaua
      Păcat ca nu l-a ținut Voluntari.... Pe de altă parte se pare ca toate cele 3 echipe din București se misca foarte bine... ramane de vazut cine il va semna pe Baciu, Olah , si tânărul PF de la Ploiești.

      cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Eu
    Îl așteptam la Sibiu în locul lui Tohatan , sau nu pleacă Tohatan?!

    cu 1 an în urmă (28.05.2022) Raspunde
  • Ricardo :

    Tohatan
    Din pacate pentru Sibiu, TOHATAN este demult plecat! Zilele viitoare veri auzi surpriza!

    cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    • Suporterrrr:

      Nu mai e supriza
      S a anuntat deja ca Tohatan a semnat la voluntari

      cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    surprize
    Dinamo va mai surprinde cu un jucator roman de calibru. Tohatan pleaca, i se face loc la noua echipa, probabil, pentru un salariu consistent. Altfel, toti romanii au pretentii mari pentru noul sezon, unii complet nejustificate, ceea ce pune o presiune uriasa pe bugetele echipelor mici. S-ar putea dovedi o arma cu doua taisuri aceasta modificare impusa de FRB. Sa speram ca nu vom ajunge din nou la 8 echipe in prima liga, peste 2-3 ani.

    cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    • pipzn:

      De acord
      cu ce spuneti dvs.
      In plus cred ca mai poate aparea si inca un scenariu, mai mult sau mai putin: o parte dintre jucatorii aceia romani or fi cei mai valorosi ai momentului dar pot sa nu fie nici pe departe suficient de constanti si buni (ma gandesc la Nicoara de ex. care acum vreo 2 sezoane era vorba ca se retrage si in sezonul trecut cred ca am vazut un singur meci in care semna cu ce a fost odata) comparativ cu niste jucatori straini. Astfel s-ar putea sa vedem si o strategie la nivel de club in care in care sa se foloseasca banii pentru achizitii de straini si mai valorosi si constanti care sa compenseze partea cealalta.

      cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    • Ciucâ:

      Badiu
      ft aproape de craiova am auzit eu

      cu 1 an în urmă (28.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!