Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. Mark Ogden o părăsește pe CSM Oradea și va juca în Italia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.08.2023

Oficial. Mark Ogden o părăsește pe CSM Oradea și va juca în Italia

Fortitudo Bologna a perfectat transferul lui Mark Ogden pentru sezonul 2023/24, mutare anunțată de site-ul nostru înainte ca aceasta să fie oficializată de vreunul dintre cluburi. Ogden a jucat la CSM Oradea în ultimul an și jumătate, obținând o medalie de argint și una de bronz în Liga Națională.

Bihorenii vor căuta cel mai probabil un jucător de poziția cinci pentru a își completa lotul, care la momentul actual arată în felul următor: Nijal Pearson, Toddrick Gotcher, Erick Neal, Donatas Tarolis, Nikola Markovic, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Enzo Vescan, Luca Năstruț și Cătălin Baciu.

Știrea inițială

Conform presei de specialitate din Italia, Fortitudo Bologna, formație din Serie A2, este în negocieri avansate cu Mark Ogden, unul dintre principarii realizatori de la CSM Oradea în stagiunea precedentă. Din informațiile noastre, mutarea este deja sigură, astfel că americanul îi părăsește pe bihoreni după un sezon și jumătate.

Ogden a sosit la Oradea la jumătatea sezonului 2021/22, în luna ianuarie, după ce evoluase anterior la Hapoel Holon. În prima sa jumătate de an în LNBM, el a obținut o medalie de bronz în campionat alături de Leii Roșii, având medii de 10.8 puncte, 5.9 recuperări și o pasă decisivă.

În sezonul următor, el a primit rolul de pivot titular al echipei și nu a dezamăgit, fiind liderul la recuperări în trupa lui Cristian Achim. Jucătorul de 28 de ani a câștigat o nouă medalie în LNBM, de data aceasta de argint, iar mediile sale au fost de 12.3 puncte și 6.3 recuperări, fiind unul dintre cei mai valoroși jucători străini din România.

Mark și-a început cariera în Luxemburg, la Racing Lux, înainte să se mute în Georgia, la Olimpi. El a trecut și pe la Stal Ostrow Wielkopolski, unde a câștigat Alpe-Adria Cup, iar apoi s-a mutat la Hapoel Holon, alături de care a jucat în 11 meciuri de Champions League, înregistrând în medie 4.4 puncte și 2.3 recuperări.

Fortitudo Bologna a luptat pentru promovarea în prima divizie a campionatului din Italia, dar s-a oprit în semifinalele play-off-ului, fiind învinsă cu 3-1 la general de către Cremona. În sezonul regulat, echipa a avut un bilanț de 12-12.

La momentul actual, CSM Oradea îi are în lot pe Nijal Pearson, Toddrick Gotcher, Erick Neal, Donatas Tarolis, Nikola Markovic, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Enzo Vescan, Luca Năstruț și Cătălin Baciu.

*foto: fiba.basketball, Facebook - CSM Oradea

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)
    Oricat de mult mi-ar fi placut omul era maxim un stretch 5, usor dominat in aparare. Asta deschide usa pentru un pivot clasic, daca e si de valoare poate doar sa ne bucure, vedem cati bani au ramas in vistierie.

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      Sunt de acord ca era usor dominat pe faza de aparare, insa in mare masura facea fata dand totul pe teren, iar ofensiv a fost cel mai eficient pivot pe care l-am avut. Cred ca jucarea lui pe pozitia 5 a fost inca o 'smecherie' prin care am salvat niste bani. Personal, ma tare indoiesc ca vom aduce un inlocuitor care sa performeze mai bine. La aceasta pozitie mereu am fost deficitari, mult mai mult decat cu ogden. Ma astept la un pivot european, țeapăn...

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    • Ricardo:

      Transfer
      Acum poți și tu avea dreptate, ca dacă vine fratele geamăn a lui Gavrilovic de pe acum ne putem lua adio de la grupele BCL!!!! Dacă în schimb vine sa zicem un pivot mult mai atletic dar și cu o oarecare forța fizica am putea pune probleme italienilor. Totuși deși am spus ca Markovic este un jucător corect care își face treaba prevad ca va fi veriga slaba...
      În concluzie CSM ORADEA arata foarte bine de la pozitia1 la poziția 4 și ar fi chiar păcat ca la poziția 5 sa nu se ridice la nivelul așteptărilor!

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Veste buna
    Deși prin târg se auzea ca rămâne, Oradea va încerca un upgrade...

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Veste buna
    Deși prin târg se auzea ca rămâne, Oradea va încerca un upgrade...

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Ogden
    Probabil a fost cel mai bun pivot pe care l-am avut vreodata.Chiar daca era depasit de pivotii clasici de forta,a compensat din plin prin inteligenta jocului sau,prin plasament,prin precizia aruncarilor de la distanta si semidistanta.
    E o pierdere mare pt CSM,sa vedem cu cine umplem golul lasat.
    Un lucru pare foarte clar:ca sa avem sanse in calificare pt BCL,ne trebuie un pivot cel putin de acelasi calibru.

    cu 9 luni în urmă (01.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    cu scuze ca intervin in bucataria bihorenilor
    nu pot sa nu remarc, pe langa pierderea unui bun jucator, UNDE pleaca!!! Stewart a plecat de la U la Napoli. Oare de ce????

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Pentru mine
    surpriza nu este atat ca pleaca ci mai ales unde pleaca. Adica intr-o divizia secunda (poate fi si a Italiei)

    Ma intreb (ca si in alte cazuri), in afara de probabil mai multi bani, care o fi logica din punct de vedere al carierei in conditiile in care nu este nici la sfarsit de cariera si nici accidentat?
    Eu sunt curios daca va sta acolo mai mult de jumatate de sezon.

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Ogden
    inca nu e sigur se mai discuta, dar da e o posibilitate sa plece

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Transfer
    Înțeleg din ce zice Ion 777 conducerea Oradei încearcă aducerea altui pivot și în cazul în care nu ar ieși mutarea l-ar pastra oe Ogden...

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Ogden și Oradea
    Mie personal îmi pare o poveste cusuta cu ata alba și cred ca el nu a mai fost dorit de Achim care dorea un 5 clasic. Din punctul meu de vedere nu e o miscare greșită dar mai bine îți rămânea Ogden și îl lăsai pe Markovic deși și sârbul trage bine de 3 și pentru meciurile din BCL este o arma foarte bună.

    cu 9 luni în urmă (02.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!