Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. U-BT Cluj l-a transferat pe Jalen Jones, fost jucător de NBA

Oficial. U-BT Cluj l-a transferat pe Jalen Jones, fost jucător de NBA

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un bilanț de 3-7 în Eurocup după eșecul cu scorul de 79-88 în fața celor de la JL Bourg. La doar două zile după acest eșec, conform surselor Baschet.Ro, campioana României ar încerca să transfere un nume sonor pentru a întări contingentul de jucători străini.

Update:

U-BT Cluj-Napoca a anunțat oficial transferul lui Jalen Jones.

Știrea inițială:

Cu doar două săptămâni în urmă, studenții oficializau transferul lui Kasey Shepherd, americanul devenind cel de-al șaptelea baschetbalist străin din lot. Cu toate acestea, se pare că echipa nu se oprește aici și continuă să își mărească nucleul în vederea disputelor din Eurocup.

Jurnalistul Luca D’Alessandro a oferit informația că Jalen Jones, actualmente jucător la Hapoel Haifa, a semnat deja cu U-BT. Conform informațiilor noastre, mutarea nu a fost încă oficializată, dar cele două părți se află în negocieri avansate, ipoteză confirmată și de jurnalistul Tomer Givati pentru Israel Hayom.

Jones este un jucător de pozițiile 3/4, în vârstă de 29 de ani și măsoară 2.01 metri. Americanul este absolvent al Universității Texas A&M, pentru care a și evoluat în NCAA. El nu a fost ales în draftul din 2016, dar un an mai târziu și-a găsit loc în cea mai valoroasă ligă din lume.

New Orleans Pelicans i-au acordat o șansă lui Jalen, iar acesta a jucat primele patru meciuri în NBA în tricoul echipei pregătite de Alvin Gentry. Stagiunea și-a încheiat-o la Dallas Mavericks, alături de care a jucat în 12 ocazii. La acest club, el a avut ocazia de a fi coleg cu legendarul Dirk Nowitzki.

Un an mai târziu, Jalen a prins alte 16 meciuri în liga de peste ocean, de data aceasta la Cleveland Cavaliers, echipă aflată la primul sezon după despărțirea de LeBron James. Astfel, extrema de 29 de ani a totalizat 32 de meciuri în NBA și a înregistrat medii de 4.8 puncte și 2.3 recuperări cu un procentaj de 37% de la distanță.

Cea mai importantă echipă pentru care Jones a jucat pe bătrânul continent a fost Baskonia. El a evoluat jumătate de sezon în tricoul ibericilor, înainte de a mai bifa experiențe în Portugalia la FC Barreirense, în Italia la Varese, în Franța la JL Bourg și în Israel la Hapoel Haifa.

Cea mai recentă experiență a sa este cea de la Hapoel Haifa. Cele mai multe meciuri le-a primit în FIBA Europe Cup (11), unde are medii de 9.2 puncte și 6.5 recuperări. În Campionatul Israelului, el a adunat în medie 11 puncte, 6.6 recuperări și 1.8 pase decisive în opt partide.

Rămâne de văzut dacă negocierile se vor finaliza cu bine pentru ambele tabere și dacă Jalen Jones va îmbrăca în cele din urmă tricoul lui U-BT Cluj. De asemenea, va fi interesant de urmărit dacă această mutare depinde în vreun fel de starea de sănătate a lui Karel Guzman, care nu a mai evoluat de la meciul cu CSM Târgu Mureș din 30 decembrie 2022.

*foto: toledoblade.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Sper
    sa se concretizeze si mai ales sa nu fie doar un nou transfer al unuia care fie a mers pe contrasens pe autostrada, fie nu a mai jucat de n luni-1 an si are o varsta, fie nu prea da la antrenamente ca nu-i place sa fuga "prin padure" sau mai stiu eu ce motiv, fie .... [insert here].

    Si, daca se vrea intr-adevar sa se mai salveze ceva din sezonul din Eurocup, s-ar putea sa fie cam tarziu. (Cam cum cred ca a facut Muresul in campionatul intern in vederea calificarii in top 5)

    cu 1 an în urmă (13.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Si eu sper
    sa nu fie inlocuitorul lui Guzman, ci mai degraba o plus valoare la echipa. Ramine de vazut , ca asta vara tare multe nume s-au vehiculat pe "surse" si ...

    cu 1 an în urmă (13.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Acum
      rămâne să-l vedem la treabă. Sper să prindă forma de anul trecut de la JL Bourg.

      cu 1 an în urmă (13.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!