Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Viitorul Energiei Târgu Jiu, ca și decis

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.03.2016

Soarta Energiei Târgu Jiu se va stabili astăzi, 10 martie, după Adunarea Genereală a Acționarilor. Echipa din orașul lui Brâncuși se poate destrăma în cazul în care nu vor primi banii necesari pentru a încheia acest sezon.

Conform surselor noastre, Energia Târgu Jiu se va constitui în Club Sportiv Municipal din sezonul viitor. După modelul echipei din Ploiești, echipa gorjeană va începe reconstrucția secției de baschet, iar din sezonul următor va activa în Liga I de Baschet Masculin.

Energia Târgu Jiu se confruntă cu probleme financiare grave în acest sezon. După ce s-a calificat în optimile FIBA Europe Cup, formația gorjeană și-a pierdut cea mai importanți jucători. În acest moment, Energia se bazează pe o rotație de doar 6 jucători și a sferit patru înfrângeri în faza a II-a a LNBM.

O altă echipă importantă în baschetul românesc, CSU Asesoft Ploiești, după ce a rămas fără principalul acționar, s-a constituit într-un CSM și acum ataca promovarea, după un sezon petrecut în Liga I.

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Tipic romanesc
    Ca si in nenumarate alte cazuri, in tara noastra ceva care merge bine si are rezultate este distrus, ingropat sau modificat in asa fel incat sa sfarseasca in mezerie... Pacat! Ii puteau elimina pe khimik fara probleme...

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Energia
    Da, tipic romanesc. Ceva ce mergea bine trebuia distrus. Ca tehnocratii lui peste au trimis un mare manager care se pricepe la energie ca baba la fizica cuantica.Un mercenar care a constatat ca termocentralele nu merg bine din cauza sportului. Atat il duce mintea, pe el si pe sefii lui tehnocrati din minister. Si ca sa faca o demonstratie de forta, contabila, tot ce a fost suma neincasata au trecut-o la pierderi. Atat ii duce mintea, atat au facut...De curiozitate, stiti care sunt sumele neincasate? ...cam cat bugetul clubului Energia ( handbal si baschet) pe 70 ani...in loc sa se preocupe sa recupereze aceste sume, prefera desfiintarea...tehnocratii lui peste prajit...Nu mai am nici un sentiment...doar o sila imensa pentru manageri care se pretind romani...

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    robinet
    Cand o sa intelegeti ca nu poti (intr-o tara normala) sa dai bani garla ca si sponsorizare cand compania/firma e pe pierdere!!! Ca si cum ai da bani in scopuri caritabile dar tu nu ai suficienti cati sa-ti platesti factura/chiria, etc. Unde e logica?
    - Exemplul Oltchim e in aceasi oala.

    E drept ca in sport s-a ajuns sa conteze enorm latura financiara - ai bani, ai sanse la performanta (nu e implicit, dar sansele cresc), Iar cand se inchide robinetul dispare si performanta. Trebuie sa ai un bun manager care sa stie sa atraga fonduri de la privati, nu sa te culci pe o ureche ca acum ai bani de la o regie sau de la ceva primarie!

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @razv-an
    Nu mai lua de bune toate gogosile aruncate in massmedia...CEO nu e pe pierdere. Niste minti ,,luminate'', dar cu interes, au decis sa o proclame asa. Stii ce sume are de incasat pentru carbunele livrat? O sa fi uimit...de la orase care au luat carbune pentru CET-uri, pe aprobari ,,de sus''...banii aia arata clar ca CEO nu e pe pierdere, dar incasarea acestor sume ar provoca deranj local...sa-ti dau doar doua exemple : Craiova-299 milioane lei; Oradea: 19 milioane lei...si altii..cum ti se par sumele?!

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @realgorj
      Nu toate sunt "gogosi". Se stie foarte clar ca exploatarea carbunelui nu poate fi o activitate profitabila. Nu este niciunde in lume. Preţurile de piață ale energiei depășesc costul marginal al lignitului şi al huilei ale CEO doar câteva ore pe an. Drept urmare au nevoie de
      subvenții operaţionale pentru a rămâne pe piaţă (certificate verzi gratuite de cate sute de milioane euro; ajutor de stat - bonus de cogenerare şi acces prioritar la pieţele de echilibrare şi de rezerve valoare de cate zeci milioane euro; garanţii de împrumut, garanţii de mediu şi sociale legate de minerit şi diverse măsuri fiscale in valoare de alte cateva sute milioane euro). Deci sa fie clar - extractia de carbune fara subventii nu exista. Nu contest ca poate trebuie facute si aceste subventii, dar cred ca e corect ca toate veniturile sa se duca la buget pt justificare continuarii acordarii acestor subventii. Din pacate nu se intampla asa : se aloca milioane de euro in sport (trebuie sustinut si sportul dar sumele sunt exagerate); se alimenteaza firmele capusa (venitul mediu in Gorj e pe locul 9 in tara si aici contribuie nu doar mineritul ci si companiile care traiesc pe langa acesta).
      Daca sunteti pe locul 9 ca venituri de ce nu sunt bani si pt sport? Sunteti peste Arad, Bihor, Mures, Iasi etc.

      cu 8 ani în urmă (11.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      si pe cine?
      Ar trebui in schimb sa cred tot ce zici tu, nu? Iar faptul ca nu isi incaseaza banii, e tot problema lor (interna sau politica), si tot cu probleme de cash-flow.
      ai si niste explicatii: http://www.ziare.com/tg-jiu/stiri-actualitate/ce-oltenia-pierdere-uriasa-urmeaza-externalizari-5915116

      NU ma bucura problemele altora, din contra. Si se putea gestiona mult mai bine situatia. Mai erau cateva meciuri de disputat, iar cel cu ucrainienii se putea castiga - si era un plus si pentru noi ca tara! Cu toate ca nu sunt de acord cu aceste sponsorizari, nu aprob nici acest mod de incetare a sponsorizarilor.

      cu 8 ani în urmă (11.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschhhet :

    Energia
    Mare păcat de aceasta eçhipa ,ma uit la steaua de azi care fara t roupe e praf de stele , asa e din pacate o societate nu poate baga bani în sport daca e datoare cu asta sunt de acord dar sigur pana acum s a inchis ochii ;dar eu cred ca de aici din lumea baschetului v a distrus echipa aveați o imagine bomba mai ales ca ati fi trecut mai departe in europa ,asa ca ala mare manager care a oprit finanțarea e doar un executant ,se putea încheia sezonul fara magaria asta ;va asezati la masa va organizați in csm ca si ceilalți pt sezonul următor dar invidia e mare

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    imi pare rau pentru energia
    a fost o echipa foarte faina, care s-a impus in mai multe randuri pe plan european si a facut o figura ok si in campionat. speram sa ii vedem din nou repede pe prima scena a basketului din romania. de cealalta parte, nu imi pare DELOC rau de asesoft. toti care au zis ca nivelul basketului va scadea fara asesoft, au fost contrazisi, acesta fiind cred cel mai echilibrat si combatut sezon din liga de basket din romania. exemplul cel mai bun a fost partida de la oradea vs steaua (care s-a jucat cu casa inchisa), dar mai sunt si alte exemple. deci energia, sper sa va revedem repede in lnbm!

    cu 8 ani în urmă (11.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!