Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Surse. Vitaliy Zotov se alătură lui SCM U Craiova

Surse. Vitaliy Zotov se alătură lui SCM U Craiova

SCM Universitatea Craiova a ajuns la un acord, conform informațiilor noastre, cu fundașul ucrainean Vitaliy Zotov. Acesta face parte din naționala antrenată de Vitaly Stepanovski, cel care este și tehnicianul grupării din Bănie.

Zotov a evoluat anul trecut la VEF Riga și Budivelnyk Kiev, cu ambele echipe prinzând și meciuri în cupele europene. Alături de Riga a jucat în Basketball Champions League, respectiv în liga Letoniei și Estoniei, iar cu Budivelnyk a prins partide în FIBA Europe Cup, ENBL și Liga Balcanică.

Mediile cele mai ridicate le-a avut la VEF Riga în Liga Letoniei și Estoniei, acolo unde în 14 apariții a contribuit cu 6.2 puncte, 2.4 pase decisive, 2.2 recuperări și 1.2 intercepții, iar din spatele arcului de cerc a aruncat cu o precizie de 39%. Parcursul din FIBA Europe Cup cu Budivelnyk i-a adus medii de 5.2 puncte și 2.2 pase decisive, respectiv 45.5% la aruncările de afară.

În trecut, conducătorul de joc în vârstă de 26 de ani și înalt de 188 cm a jucat la BC Donetsk-2, Mykolaiv, Khimik sau Dnipro.

Pe lângă echipele de club, Zotov s-a regăsit în naționala Ucrainei în mai multe ferestre. El a participat recent la pre-calificările pentr Jocurile Olimpice din 2024 și a ajutat naționala în patru partide cu 6.3 puncte, 2.8 assist-uri, 2.3 recuperări și 1.3 intercepții în medie.

SCM U Craiova îi are sub contract pe Giordan Watson, Bogdan Țîbîrnă și George Blaj-Voinescu, iar sub comanda lui Vitaly Stepanovski au sosit în această vară și Amedeo Casale, Alex Agapie, respectiv Matt Freeman.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!