Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Szolnok, favorită cu BC Timişoara în ultimul joc al grupei F

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
10.12.2012

foto: BC Timisoara

Grupa F din FIBA EuroChallenge propune mâine seară duelul dintre BC Szolnoki Olaj şi BC Timişoara. Gazdele sunt favorite în duelul cu trupa de pe Bega şi au ascendentul moral al victoriei din meciul tur, atunci când s-au impus cu 93-80 în sala C. Jude. Maghiarii sunt în duel direct cu Kormend pentru calificarea în optimi, dar timişorenii pot da toate calculele peste cap dacă reuşesc o victorie la scor.

Szolnok nu va aborda meciul de mâine cu lejeritate. Campioana Ungariei a cedat în runda trecută în faţa lui Kormed, iar lucrurile s-au complicat în această serie. Alb-roşii trebuie să învingă acum Timişoara, în condiţiile în care Kormend va evolua cu Oldenburg, cea mai valoroasă echipă din grupă. Formaţia din vestul Ungariei s-a despărţit între timp de antrenorul Peter Por, iar în locul său a semnat de curând austriacul Neno Asceric. Un motiv în plus pentru jucători să tragă tare pentru a-l impresiona, dar şi un impediment în acelaşi timp, în condiţiile în care noul antrenorul al lui Szolnok nu va avea prea mult timp la dispoziţie să îşi cunoască jucătorii. În continuare, cel mai periculos om al gazdelor de mâine rămâne uriaşul Bader, care la aproape 33 de ani a făcut legea în meciul tur.

De partea cealaltă, BC Timişoara vine după un succes savuros la Mediaş, meci în care a revenit de la -17 puncte şi a câştigat în mare parte graţie lui Zlatko Jovanovic. Celălalt Jovanovic, Srdjan - antrenorul Leilor din Banat a avut şi el parte de prima victorie din cariera de antrenor principal. Bănăţenii au trecut doar în vizită pe acasă şi au plecat apoi cu autocarul spre Szolnok, iar oboseala ar putea să îşi spună cuvântul, după un alt drum lung până la Mediaş şi înapoi. Totuşi, prin vocea antrenorului, timişorenii anunţă că nu merg în Ungaria să depună armele şi că vor victoria pentru a-şi lua revanşa pentru jocul din tur. Timişoara are nevoie de o minune pentru a se califica. O victorie la 23 de puncte pe terenul unei formaţii care are plasă de protecţie în dreptul băncii oaspeţilor. Pe alb-violeţi îi aşteaptă un adevărat infern în sala din Szolnok. De altfel, la meciul tur, aproape 200 de fani maghiari au făcut "legea" în sala din Timişoara.

Partida dintre Szolnoki Olaj şi BC Timişoara va avea loc marţi, de la ora 19:00, ora României şi va fi transmisă de TVR 3 şi TVR HD.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!