Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tamas Boloni a marcat 52 de puncte in ultimul meci din Liga 1 masculin

Tamas Boloni a marcat 52 de puncte in ultimul meci din Liga 1 masculin

Tamas Boloni a avut o evoluție de excepție prin care a contribuit la prima victorie a lui CSM Târgu Mureș în această ediție a Ligii 1 de baschet masculin. Mureșenii s-au impus cu 91-87 acasă cu CSM Ploiești, pe sferturi: 29-17, 15-18, 24-29, 23-23. Boloni a înscris 52 de puncte pentru învingători, iar pentru oaspeți Carabulea și Ianuli au trecut de 30 de puncte.

Înaintea partidei din etapa a 5-a a Ligii 1, CSM Ploiești avea 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere. CSM Târgu Mureș venea după 4 meciuri pierdute și avea 4 puncte.

CSM Târgu Mureș a început jocul din runda a 5-a cu Boloni, Toth, Tar, Siko și Szilvester. Ultimii doi, oameni mari, s-au accidentat pe parcursul partidei. Din informațiile noastre Siko a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile, iar Szilvester, o accidentare la gleznă. CSM Ploiești i-a avut în primul cinci pe Comănescu, Ianuli, Teodorescu, Chirilă și Carabulea. Și oaspeții au avut o accidentare în acest meci, Blidaru nemaiputând să continue după pauza mare.

Gazdele s-au distanțat la 15 puncte în prima parte, iar oaspeții au revenit și au trecut în față cu trei lungimi în sfertul patru. Finalul le-a fost favorabil mureșenilor, care au obținut prima victorie în această ediție a Ligii 1, 91-87 acasă cu ploieștenii.

Tamas Boloni a fost de neoprit pentru CSM Târgu Mureș, reușind 52 de puncte (6x3). 18 dintre puncte le-a marcat în primul sfert, inclusiv 4 triple. În sfertul secund și-a adăugat 6 puncte, alte 10 în sfertul trei și 18 în ultima perioadă de joc.

Pentru învingători au mai înscris: Ștețca 17, Toth 7, L. Barabasi 6, Tar 2, Costașuc 2, Morar 2, Mureșan 2, Z. Barabasi 1.

Alin Carabulea a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 34 de puncte (4×3). Pentru CSM Ploiești au mai punctat: Ianuli (30), Chirilă (11), Blidaru (5), Comănescu (4), Velcea (3).

În etapa a 5-a s-au mai jucat alte trei partide la finalul acestei săptămâni. Agronomia București a câștigat acasă cu CS Universitatea Cluj (84-64), U-Banca Transilvania 2 a învins în deplasare pe CS Universitar Ploiești (cu 99-70), iar Rapid București s-a impus pe terenul satelitului lui CSO Voluntari, cu 101-60. Mâine la prânz se joacă ultimul meci al rundei, între BC CSU 2 Sibiu și CN Aurel Vlaicu București.

U-Banca Transilvania 2 este lider neînvins în Liga 1, cu 12 puncte după 6 victorii. Urmează în clasament Agronomia București și CS Universitatea Cluj cu câte 9 puncte (4/1), iar câte 8 puncte au Rapid București (3/2), CSM Ploiești (3/2) și BC CSU 2 Sibiu (2/4).

Cu această victoria CSM Târgu Mureș a urcat pe locul 8 cu 6 puncte și un bilanț de 1 succes și 4 înfrângeri. Pentru CSM Târgu Mureș urmează joi, de la ora 20, un meci în deplasare cu Rapid București. CSM Ploiești va juca duminica viitoare acasă cu CSU Ploiești.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!