Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tanner McGrew a ajutat-o pe Palencia să promoveze în liga ACB

Tanner McGrew a ajutat-o pe Palencia să promoveze în liga ACB

Duminică, 18 iunie, Burgos a găzduit finala turneului de promovare în liga ACB, disputată între Zunder Palencia și San Pablo Burgos. Câștigătoarea acestei partide avea să i se alăture lui MoraBanc Andorra în prima divizie a baschetului spaniol.

În semifinalele Final Four-ului, Palencia a trecut la o diferență de 30 de puncte, 90-60, de Real Valladolid, după un sfert trei în care i-a permis adversarei să marcheze doar 12 puncte. Tanner McGrew, fostul jucător al lui BC CSU Sibiu a adunat 10 puncte și 6 recuperări în duelul cu gruparea castiliană.

În schimb, San Pablo Burgos nu a avut o misiune la fel de ușoară în semifinala cu Gipuzkoa Basket. Oaspeții au câștigat primul sfert și, după încă două secvențe mai echilibrate, conduceau cu 56 la 51. Însă gazdele au dominat în actul decisiv, au marcat 18 puncte și au primit doar 8 puncte și s-au calificat în finala turneului de promovare: 69-64.

Palencia s-a dovedit a fi un adversar și mai complicat pentru San Pablo Burgos, mai ales că Jose Ortega a fost de neoprit, izbutind să înscrie 32 de puncte. Oaspeții au câștigat primele trei sferturi și, înaintea secvenței finale, conduceau cu 73 la 61. Actul decisiv a fost echilibrat, însă gazdele din Burgos nu au mai izbutit să revină în meci, iar Palencia s-a impus cu 95 la 83, obținând ultimul bilet pentru liga ACB.

Ortega a marcat cele 32 de puncte ratând o singură aruncare din acțiune. McGrew, care a jucat la Sibiu în stagiunea 2021-2022, a strâns 17 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, având un indice al eficienței de +27.

De partea cealaltă, s-au remarcat Alejandro Barrera (15 puncte, 4 recuperări), Rasid Mahalbasic (14 puncte , 8 pase decisive) și Jaquan Thomas (14 puncte, 4 recuperări).

„Suntem în ACB. Acum 7 ani, obiectivul pentru cariera mea a fost să ajung la acest nivel. Indiferent de ce se va întâmpla, pot să spun că am reușit. Iubesc această echipă și sunt mândru de fiecare membru. Te iubesc, Palencia”, a scris Tanner McGrew pe contul său de Twitter.

Baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a avut medii de 10.9 puncte, 5.4 recuperări și 2.1 pase decisive în stagiunea 2022-2023 a LEB Oro.

*foto: Twitter – Zunder Palencia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!