Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune cu greu pe terenul lui CSM Târgu Jiu

CSM Oradea se impune cu greu pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Astăzi, 22 ianuarie, în orașul lui Brâncuși, a avut loc confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și CSM CSU Oradea, din cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul a fost echilibrat de la început până la final și a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a-și afla câștigătoarea. Vicecampioana României a dominat prelungirile și a câștigat cu 87 la 79.

Titularii celor două formații au fost:

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen, Porter Troupe, Bashir Ahmed, Malik Morgan, Octavian Ilie

CSM CSU Oradea: Dovis Bickauskis, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green, Alexandre Gavrilovic

Primele patru puncte ale jocului au fost înscrise de cei doi pivoți, Allen și Gavrilovic. Green și Gavrilovic au încântat publicul gorjean cu trei slam-dunk-uri în timp ce, la celălalt panou, Morgan a reușit cinci puncte. Gazdele au comis o mulțime de greșeli, însă oaspeții nu au profitat de acest aspect, fiind impreciși în ofensivă. Totuși, treptat, bihorenii au preluat controlul asupra partidei și, la finalul actului inaugural, conduceau cu 19 la 12.

Sfertul al doilea a început cu șase puncte marcate de Mark Ogden Jr., aflat la debut în maioul roș-albaștrilor. Adversarii au răspuns prin Stefan Glogovac, Brandon Sly și Ahmed, care au dus scorul la 21-27, provocându-l pe Cristian Achim să ceară un timp de odihnă. După reluarea jocului, chiar dacă au permis două coșuri de trei puncte, orădenii și-au mărit avantajul. Însă, în ultimele 200 de secunde ale reprizei, vicecampionii României au înscris doar de la linia de libere, în timp ce gorjenii au punctat prin Allen și Sly. Așadar, la pauză, scorul era 38 la 33 pentru CSM Oradea.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Jordanco Davitkov au jucat mult mai bine și le-au permis adversarilor doar nouă puncte. Titus Nicoară, Ahmed, Morgan, Troupe și Allen au evoluat excelent în penultimul act, aducându-și echipa la conducere. În schimb, bihorenii au avut o perioadă de cinci minute și jumătate în care nu au reușit să marcheze. Drept urmare, înaintea sfertului decisiv, CSM Târgu Jiu conducea cu 50 la 47.

Oaspeții au egalat foarte rapid în ultimul act, însă gazdele au continuat să joace foarte bine și s-au distanțat la opt puncte: 60-52. Nicoară și-a făcut treaba eficient sub panou, în timp ce Morgan și Ahmed s-au remarcat din afara semicercului sau de la semi-distanță. După un time-out solicitat de Achim, orădenii au marcat patru puncte consecutive, prin care au înjumătățit deficitul. Markovic a evoluat excelent și și-a condus echipa în ofensivă iar, după o greșeală a gorjenilor, CSM Oradea s-a apropiat la două puncte: 65-63. Holt a scuturat plasa de două ori de la mare distanță și, astfel, formația din vestul țării a trecut la conducere. Allen a egalat dar, la celălalt panou, Ogden a primit două aruncări libere și le-a transformat pe ambele. Allen și-a readus echipa în avantaj, însă Markovic a răspuns cu un coș de trei puncte. La ultimul atac, gazdele nu au reușit să marcheze și s-au văzut nevoite să faulteze. Holt a înscris una din cele două libere înscrise și, cu trei secunde înainte de final, scorul era 72-75. După time-out, mingea a ajuns la Morgan, care a marcat pe sirenă coșul egalării și a trimis meciul în prelungiri (75-75).

Repriza suplimentară a început cu două puncte înscrise foarte rapid de Ahmed. A urmat un minut de secetă și, apoi, Ogden a egalat, de la linia de libere: 77-77. Gorjenii nu au mai avut aceeași inspirație în ofensivă, iar bihorenii s-au distanțat la trei posesii (77-85), prin Ogden, Holt și Richard. Gorjenii nu au mai avut forța de a reveni, iar CSM Oradea s-a impus cu 87 la 79.

CSM Oradea a avut cinci jucători în double-digits: Kris Richard (21 de puncte), Nikola Markovic (18 puncte), Mark Ogden (14 puncte), Stephen Holt (13 puncte) și Garlon Green (10 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Malik Morgan (24 de puncte, 12 recuperări), Kevin Allen (22 de puncte, 15 recuperări) și Bashir Ahmed (14 puncte).

Datorită acestui rezultat, vicecampioana României ajunge la un bilanț de 11 victorii și două înfrângeri. În schimb, trupa gorjeană are cinci meciuri câștigate și 11 pierdute.

În etapa următoare, CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari, în timp ce CSM CSU Oradea primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Sper ca este ultimul sezon al lui Achim la Oradea. As dori sa-l vad pe Milan principal cateva sezoane, lipsa lui se simte colosal. Multumim, maestre, dar deja e penibil.

    cu 2 ani în urmă (23.01.2022) Raspunde
  • Csm.O :

    Oradea
    N am mai văzut de mult Oradea să arate atât de rău, fără ritm, fără idei pe atac, par debusolați și nu cred că toate acestea sunt doar pe baza întreruperii din cauza covid. Sezonul acesta șanse mai mari la finală cred că le are Voluntari.

    cu 2 ani în urmă (23.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Joc penibil facut de CSM
    Felicitari Tg-Jiu pt jocul facut.
    Au cursivitate in joc,mobilitate,idei ,mult peste jocul CSM.
    As fi curios care este raportul intre salariul lui Bickauskis si al lui Sly.Poate il publica cei de la Tg-Jiu ,ca sa-i trezeasca putin pe cei de la CSM.
    Aducerea lui Ogden cred ca va aduce valoare echipei,pare un transfer reusit.
    Procesul de innoire trebuie continuat rapid.
    Pina nu va fi prea târziu.

    cu 2 ani în urmă (23.01.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Oradea
    Din pacate joaca din ce in ce mai slab. Nici o idee de joc,jucatorii in lipsa de forma. Jocul lor si al Sibiului este dezamagitor si asta scade mult nivelul campionatului. Sper sa isi revina amandoua si sa avem meciuri interesante impreuna

    cu 2 ani în urmă (24.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!